НВ-ВМХ, част 89 - за здравословното хранене

• 46 124
  • 734
  •   1
Отговори
# 525
Звездна, според мен има смисъл да пробваш с пробиотици - и например Пробиен или някакъв друг препарат, и ферментирали храни.

# 526
  • SA
Звездна, чела съм, че кокосовото масло има силно противогъбично действие. Препоръчват го да се приема по 2-3 с.л. дневно за целта.
buttinsky, може някаква инфекция да е това. Премери си кръвното налягане да не е ниско.

# 527
Благодаря Камелот. Ще го направя  Peace

# 528
Статия на Лазар Радков за потребностите от въглехидрати на различните хора: http://www.livetolift.com/2015/05/25/priblizitelen-gid-za-vyglehidrati/

# 529
да бе да, с билки и имунитет....  Naughty
имам на второто дясно пръстче на крака, 2 години екзодерил и ламизил и - нищщщщщо
днес ще си купя чаено дърво и след месец ще кажа дали Мики е новото ми божество Мики-микоубиеца  smile3540 smile3540 smile3540

# 530
Диана, имаш предвид - свързан с консумацията на мляко, така ли?
Да, точно така-свързан с консумацията на мляко и по-скоро с реакция към казеина,отколкото към лактозата. Възпалителния тип СПКЯ е свързан с чести инфекции като симптоми. Когато възпалението започва в ранна възраст е свързано с реакция на глутен или казеин. Ще поставя 2 различни цитата тук:
"The protein in milk, casein, is often associated with recurrent ear infections in early life as well as with sinus conditions, eczema, chronic bronchitis, and asthma." от http://www.drweil.com/drw/u/id/ART00660
и също 4 вида СКПЯ:
http://www.larabriden.com/treatment-for-4-types-of-pcos-treat-the-cause/
3) Inflammatory PCOS

Inflammation—or chronic immune activation—results from by stress, environmental toxins, intestinal permeability and inflammatory foods like gluten or A1 casein. Inflammation is a problem for PCOS because it impedes ovulation, disrupts hormone receptors, and stimulates adrenal androgens like DHEA and androstenedione.

Is this you? You have other symptoms of immune-dysfunction such as recurring infections, headaches, joint pain or skin conditions. Your blood test shows inflammatory bio-markers such as vitamin D deficiency, abnormal blood count, elevated C-RP, thyroid antibodies, or gluten antibodies. You may have elevated DHEA or androstenedione, and a positive urine test for intestinal permeability.

# 531
  • SA
На мен от блога на Лазар Радков ми хареса много ето тази статия за целулита:
http://www.livetolift.com/2015/03/05/bullshit-i-hear-%D0%B8%D0%B … 0%BB%D0%B8%D1%82/

# 532
  • Варна

Is this you? You have other symptoms of immune-dysfunction such as recurring infections, headaches, joint pain or skin conditions. Your blood test shows inflammatory bio-markers such as vitamin D deficiency, abnormal blood count, elevated C-RP, thyroid antibodies, or gluten antibodies. You may have elevated DHEA or androstenedione, and a positive urine test for intestinal permeability.

Това последното -теста за пропускливост дали го има в нашенско  ?

# 533
  • Пловдив
Благодаря и аз за споделеното за гъбичките,явно доста хора го имаме този проблем.При мен се появи преди няколко години,през лятото,когато ходя винаги с лак на ноктите.През зимата ми израства здрав нокът и лятото започна ли с лак пак се проявява.Тези дни си забелязах пак,че ми е променена структурата на ноктите на 2-та големи пръста и леко цвета и се чудя какво да правя.Взех си Екзодерил,на мен ми помага,но това означава,че цяло лято трябва да ходя по нокти така да се каже,без лак,и ми е много гадно.
Тъй като прочетох,че евентуално може да помогне и настойката от зелени орехчета,но пък не е препоръчителна за хора с проблемна щитовидна жлеза,с какво точно е опасна?Преди 10-на години имах хиперактивна щитовидна жлеза,а имам сега такова настойка и ми се искаше да я пия и едновременно да мажа и с Екзодерил,да се боря на два фронта един вид.

# 534

Това последното -теста за пропускливост дали го има в нашенско  ?
Принципно са известни два уринни теста за диагностициране на храносмилателни дисфункции- полиетиленгликол тест и тест на аминокиселините,като първия е по-точен по отношение на синдром на пропускливото черво а втория-за малабсорбция повече-предполагам Кам може да каже повече. Полиетилен гликол теста би следвало  да се прави и у нас-не е нещо непознато,но може би се прави в болнични условия.
Полиетилен гликол тест:
Това е най-честата форма на тест за Синдром на Пропускливи Черва (СПЧ). На пациента се дава разтвор, съдържащ манитол и лактулоза и събира урината си в продължение на шест часа, за да бъде тествана. Лактулозата (дизахарид) и манитолът (монозахарид) са разтворими във вода захарни молекули, които не се метаболизират. Манитолът лесно се абсорбира и прониква в клетките, като лактулозата има по-големи молекули и само частично се абсорбира. Ако нивата на манитол и лактулоза в събраната проба урина са високи това е показател на Синдром на пропускливи черва. Ниски нива и на двата вида молекули показват малабсорбция на хранителните вещества. Високите нива на лактулоза и ниски нива на манитол показват, че лицето е със здравословно храносмилане.

# 535
За гъбичките искам и аз да споделя. Никога не съм имала нито в крака, нито в уши, но преди половин година след къпане в една от тукашните реки ми се появиха едни петна на гърба, бяха малки 2-3 реших че е от слънцето, след това взеха да се разпространяват, сега имам почти по целият гръб, дерматоложката ги погледна и каза фунги, предполагам гъбички по нашенски, даде ми едно спрейче пръскам го само вечер, след 3тата вечер изчезнаха, тя ми каза 2 седмици по принцип да ползвам. довечера ще проверя и ще напиша името, може да го има и в България. Определно е еефективно.

# 536
На мен от блога на Лазар Радков ми хареса много ето тази статия за целулита:
http://www.livetolift.com/2015/03/05/bullshit-i-hear-%D0%B8%D0%B … 0%BB%D0%B8%D1%82/

Много свежа  Grinning Ето какво съм си запазила за целулита от Христо Христов от едно време и му вярвам на 100 %:
Цитат
Целулитът е абсолютно нормално явление - не е нито структурна аномалия, нито натрупване на токсини, нито следствие на "неправилно" хранене. Това е просто подкожна мазнина с особена форма. Махнете мазнината и целулитът ще изчезне. За съжаление, опитът на състезателки по фитнес и културизъм показва, че въпреки супер ниския процент мазнини, до който тези състезателки слизат, при някои от тях целулитът не се маха напълно. При доста състезателки, целулитът изчезва напълно при супер ниски нива на подкожни мазнини - нива приети за нездравословни. При всяка жена изчезването на целулита се случва на различен процент мазнини - ако сте късметлийка, това ще се случи само с махането на няколко килца мазнини. Главната стратегия срещу целулит е загубата на подкожни мазнини.

Какво мислите за комбуча-та ?

Последна редакция: пн, 25 май 2015, 16:34 от greendream

# 537
  • SA
Много точно го е писал и Христо Христов за целулита.
Грийн, комбуча никога не съм опитвала и нямам особено мнение по въпроса.
За теста с лактулоза и манитол, нямам информация да се прави някъде в БГ.
Скрит текст:
Аз малко пострадах. Порязах си палеца с един нож, та досега бях в болницата да ми го зашият.  Embarassed

# 538
камелот  Hug
поливай с течен вит.А да зарастне бързо

# 539
  • SA
Herzen, благодаря! Ще го приложа по-нататък като започна да свалям превръзката.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт