Априлче гушкаме си вкъщи вече, с любов даряваме малкото човече - АПРИЛ тема 1

• 31 701
  • 757
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Браво, момичетааааа   bouquet

Аз днес бях също супер, след като снощи се отрязах на дивана, ама комшиите ми тазвалиха рахатлъка - от половин час къртят стени:/
А малката (пу-пу) спи дълбоко на дивана в хола. Чакам я да се събуди и излизаме на пазар.

И аз искам да измисля нещо з това цедене, бях тръгнала да събирам каквото изтича, ама нещо не стана работата.... Едвам 40мл докарах за денонощие, ама това и защото пропуснах няколко струйки... Не знам няма ли някакви контейнери, които да си монтирам в сутиена.
В събота имаме годишнина от сватбата и с мм решихме да отидем вечерта на един ресторант, нашитв да гледат малката за 2-3 часа и ми се ще да им оставя малко мляко, в слъчай че се забавим... Да не бързаме все пак.
Че и без това бях пак на път да направя скандал, защото мм си е ангажирал няколко часа от въпросния ден.... А ни е първа годишнина и ми стана малко криво.

# 676
  • Kostenec, Sofiya, Bulgaria
Момичета,доста съм изпуснала.Да се запиша и аз в тази тема

# 677
  • София
Po3u, на avent има чашки за гърди Peace

# 678
  • София
Ей вчера беше тежък ден. На два пъти се опитвах да пиша, но малчо не ме остави и се отказах. Явно по случай празника беше решил да се направи на живо чудо. От сутринта ядеше през час-час и половина, а през останалото време или мрънка или направо си реве. Ни шум, ни повиване, ни носене на ръце помогна. А в един момент започна и докатп яде да скимти, пуска гърдата реве и пак търси, а мляко има. Направо луднах. И вечерта след последния такъв рев на гърда се предаде и заспа дълбоко от раз, както се дереше и аз го залюлях на ръце да го успокоя и отведнъж заспа та чак в 5 часа се събуди. Дано днес да е по-добре.
От няколко дни имаме и ново умение - плюнчи и ближе всичко до което се докопа. В това число основно рамото ми, одеялото и т.н. При вас как са бебоците има ли такива екстри вече?

Рози, аз за изпитите цедих рано сутрин. И аз си мислех, че има колкото да се наяде но се оказа, че не е така. Цедих преди той да яде по 40-50 от всяка и му остана достатъчно.

А вече и ние сме с крусти по главата. Писахте, че кремчети на мустела помага, ама аз се чудя за това мазане от вечерта дали няма да му е студено на главата ако цяла нощ го оставя намазан.
Ние в петък сме на ортопед, ще споделя след това.

# 679
Alvinda, тъкмо и аз щях да пиша за плюнченето.  Stop Най - често бебка ми заспива на рамото с една сладка муцунка и пуска сладки лигички. Иначе докопа ли си ръцете или одеалцето пак смуче, но не мисля, че е гладна. Затова откаачам, като я пипат по ръцете и то не чужди хора, а баба й. Правя забележки, ама е трудно да възпитаваш някой на 50...
За крустите: пробвахме с бебешко олио  но за 10 дена супер бавно падаха и отгоре станаха доста Снощи взех мустелата и днес втори път я реша и почти отвсякъде са шупнали и падат коричките. 

# 680
  • София
alvinda, няма да му е студено, то кремчето попива, не стои мазно или мокро Wink

# 681
Питате ли ме как отучвам 83 годишната си баба да го пипа по ръчичките... аз май вече ви ревах по тоя повод... и като чуя от нея, че кво ми има на ръцете, нали съм те отгледала с тях, а преди малко е пръскала с препарат мухите по прозорците и не се е измила... кво да ви кажа.
Крустите ги мажем с мустела от 4-5 дни, еми не виждам да са намалели или да са почнали да се чистят. Мажа и по цяла нощ стои, но понякога ако имам възможност мажа 2 часа преди баня и после разресвам, така ме посъветва позната ползвала мустела. ЩЕ изхабя флакона и каквото стане-такова. Аман вече от мазане, от 6-7 седмици мажа сутрин и вечер лицето с мустела и пак има едни работи по него, на моменти избиват и ситни пъпчици, без връх, вярно не е като ония червени петна от пъпки  преди мустелата, ама все пак...

# 682
И при нас крустите са много сериозни, днес за трети път мажа, но не съм оставяла за през нощта. Ефектът е само козметичен - падат люспите, но кожичката не е оздравяла. И веждите и челото леко се белят. Явно бебето ще прилича на мен физически, колкото и да не съм щастлива от факта, защото и аз имам проблемна кожа... Най-тъпото е, че и каката ни има малко. А тя е на почти 5 години! Но нали е с гъста къдраа коса,  забравях като не виждах и игнорирах факта. Сега се чудя да я почвам ли и нея с мустелата?!

# 683
А вече и ние сме с крусти по главата. Писахте, че кремчето на мустела помага, ама аз се чудя за това мазане от вечерта дали няма да му е студено на главата ако цяла нощ го оставя намазан.
Ние в петък сме на ортопед, ще споделя след това.
Бе супер е кремчето. Антон също има, ама още не съм почнала да го мажа, че сега не ми се занимава с тази голяма коса ...  Rolling Eyes Иначе баткото го мажех сутрин и го къпех вечер, ама преди това го подстригахме. То не стои влажно като го намажеш, попива - по-скоро косичката се омазнява, пък ако е малко косата още по-добре. Peace
Гиада, и аз се изненадах като видях моя големия с крусти, мислех, че само на бебетата се появяват. Мажи я каката, те ще паднат, но ще ѝ се заплитат в косата. Сигурно ще трябва много да я решеш.  Peace

# 684
  • в ябълковата градина
Аз мажа крустите с олио от пшеничен зародиш и мисля, че има ефект, но той засега има малко и косичката е редка и малко.

# 685
И аз мажех с олио и само забавих нещата. Трябва да се чистят тези корички, може да стане колония от бактерии...

Мами, само пневмококовата ваксина ли ви биха? Шествалентната я нямало... Как се чувстваха бебчетата после?

# 686
  • София
Крусти няма, ама това с лигавенето го практикува с пълна сила моето диване....
Яко плюнчи всичко. Сутринта я оставихме на шеглото да си вдига главичката и беше облизала чаршафа под нея:)

Ох, днес колкото и да не искам, ще я водя "на мол" с кумата. Не виждам как иначе да си купя дрешки с бебе (изключвам любимото ми по интернет). Вчера пробвахме по центъра, ама не стана....:-

# 687
Аз мажа с Мустелата за крустите. Някой път мажа вечер преди лягане и сутрин мия главичката, а друг път я мажа няколко часа преди баня. Но не съм от най-редовните и все още си има детето по главичката. Вие кога ги решете след намазване ли?
А да ви питам как съхранявате вече стерилизираните шишета, че сега с това дохранване постоянно мием и стерилизираме шишета? Имам 5 броя, но май са малко newsm78 и днес мисля да купя още един комплект на Avent (май в Aiko бяха намалени).
А за секса, аз още не мога да се реша, вече минаха 46 дни. Вече определено имам желания, но май повече ме е страх освен епизиотомия имам и доста разкъсвания. Имам и някакво слабо жълтеникаво течение все още (дали е нормално?), ще го изчакам още няколко дни, ако не се махне май ще трябва да посетя АГ.
Po3u, нашата принцеса вече 2-3 беше на шопинг в мола, нямаше кой да я гледа, а аз с тези размери на слон трябваше да си обновя гардероба за лятото (че да минеш от XS на М размер си е направо кошмар, нищо не ми става). Но тя си спа през цялото време, само се събуди да яде и да сменим памперса.

# 688
  • Бургас
Стерилизирам само сутрин и вечер. През останалото време мия с веро на бочко и обливам с гореща вода. Имам две шишета -достатъчни са ми

# 689
След стерилизирането си ги оставям в стерилизатора,не ги вадя докато не дойде време за хранене. За смученето и ние сме така - ръката си смуче или дреха,ако няма биба в устата.

Общи условия

Активация на акаунт