Бебешка близнашка тема XXV

• 40 038
  • 761
  •   1
Отговори
# 150
  • UK
Фиона,

Заплащането е индивидуално и по уговорка с жената  Peace

# 151
Фиона около 6 лв. на час е за едно дете, около мен толкова плащат повечето майки, за две по договаряне, около 8лв.
И пак зависи-;)

# 152
Аз съм от провинцията - познавам жена, която гледа почасово едно дете (най вече го води да играе на площадка) и взима по 2.00лв на час  .

# 153
  • София
6 лева е много на час. Въпреки, че за толкова малко часове, може би 10 лева за двата часа. Аз плащам на ден, но като деля на часовете се връзва 3.80 на час.

# 154
  • UK
Моята помощница взема 3 лева на час.  Ползвам я за навън по-скоро. Но, уговорката ние, заедно с мен. Сама, не би, се навила да ги гледа  Peace

# 155
Леле, значи моите приятелки плащат доста.....
Като се замисля, те всички ползват една агенция.....

# 156
  • София
Ми 8 лева на час по 8 часа=64 на ден. Х 22 дни=1408...за мен това е ужасно много, но всеки според възможностите си. ..

# 157
  • UK
Да, от агенции услугите са по -скъпи. На мен, ми я препоръчаха познати, не съм я търсила, из нета.

# 158
Не бъркайте почасовото гледане с целодневните грижи! Когато е почасово винаги е по-скъпо. Целодневните грижи по-скоро трябва да се преценяват като работна заплата, не като цена на час.
Понеже хвърлих око на няколко теми тук и цената за 1 дете е 4-5 (почасово гледане) лв, но пък последните постове бяха все от миналата година. Исках да си сверя часовника. Аз съм си наумила една сума, ще видя и тя какво ще каже. Момичето ми е лична позната и не бих искала да я ощетявам, а пък тя от неудобство може и да се съгласи и на по-малко пари, което точно се стремя да избегна. Искам и двете страни да сме доволни. Само да допълня, че в детски клуб за зоната 0-3 г. е по 5 лв на дете на час, при това с мое присъствие.
Благодаря за изказаните мнения!

# 159
  • София
fiona, аз плащах по 6лв. на час, момичето идваше два пъти седмично за по 2-3 ч. Понякога я виках и вечер, ако имаме някакво излизане, като ѝ плащах и транспорт после.  Peace

# 160
Мамчета,  в OLX в категория за бебето и детето има под категория "детегледачки и детски центрове" може да е полезна на някоя от вас!

# 161
Здравейте, аз още не съм родила, но вече гледам да започна с покупките и имам много въпроси.

Ако сложа бебетата да спят с мен на спалнята, дали да ги сложа тях на едната страна на леглото, а аз на другата или аз в средата и от всяка страна по едно бебе?

Да ги сложа директно на матрака или в порт бебета?

# 162
И аз не съм родила още, но пък ще ми е за втори път  Laughing ако самото бебе предпочита да спи при теб и гушнато в теб, няма да има нужда от порт бебе. И с първото дете предпочитах да спи само и го сложих в креватче и сега пак ще опитам, просто след 6м. рев и безсъние се предадох. Трябва да си подготвена, че това няма да спре когато ти се прииска и съпротивата може би ще е по-голяма когато те са по-големи. Моето спа с мен до 2г., после с много рев с държане на ръце една година е спал в кошара залепена за леглото. Когато спят в едно легло с нас се будят доста по-лесно, търсят ни и ревът ако ни няма там. Сега съм решила да ги сложа в една кошара в началото и ако си спят сами да ги разделя в две.

# 163
  • София
Според мен не е вариант една кошара. Децата усещат вибрациите и ако едното ревне в непосредствена близост, твърде вероятно е и другото да се събуди.  Както и спането с мама на спалнята. Моите си спят по кошарите от първия ден. Всеки в неговата си.
След 3-4 месеца като започнат да се въртят и обикалят, а са свикнали с присъствието ти, ще се чудиш как да обезопасяваш.

# 164
Напълно възможно е да не се получи, все пак това е на теория  и опит от едно ревящо бебе Simple Smile Спят ли си в едната кошара още в първите седмици ще сложим втората Simple Smile Все пак не съм от желязо и ако ще водим предната битка, ще се предам по-рано и ще ги взема да спят с мен Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт