Явлението "Бг-продавачка"

• 98 647
  • 1 465
  •   1
Отговори
# 120
Това с настаняването от персонала никак не е лоша идея, особено в пикови часове по заведенията.
В доста заведения те посреща я управител, я хостеса, я сервитьор или са достатъчно малки , за да метнеш един поглед дали има свободни места. Но не ти забраняват да влизаш и не те заставят да чакаш на опашка за екскурзия из заведението  Mr. Green ...
Вероятно е до нагласа.
Пак ще дам пример със северна държава - има, няма хора в заведението, стоиш отпред и чакаш да те заведат до масата. Не можеш просто така да влезеш и да избереш сам маса, независимо колко е голямо заведението. Ако е празно, просто имаш по-голям избор и възможност да смениш или откажеш предложената маса.
Особено на натоварените места, стоиш с минути на опашка да чакаш за маса. И за това си има ред, който се спазва стриктно.

# 121
Не че нещо, ама се пише помощта.
Изразът е точен превод на американския - Can I help you, . И си има стандартен отговор - Благодаря, само гледам.  

# 122
Беше наблегнато, че баничката е от 1 лев.  Stop А и както казах вече не помня за какво беше магазина - дрехи или обувки. Но то до някъде се подразбира, че само ще разглеждам, а няма да пробвам /независимо какво/, след като ям.

защо да се подразбира -наблегнато е на мазнотията , с която ще омажеш , я стоката , я магазина ,
 я и двете
споменаването на цената ти я добави , за да се направиш на жертва и да добавиш драматизъм към ситуацията ...

# 123
  • Пловдив
За съжаление за това явление главният виновник е шефа.  Simple Smile Ако се изисква от продавачката да си стои на мястото без да обикаля съседните магазини или да пие кафе на заведението в близост нещата ще са доста по- добре.

За съжаление понякога дори и шефа не е виновен. Мен също адски ме дразни продавачката да е пред магазина, да пуши или да клюкарства с колежки и по правило почти не влизам в такива магазини, защото мразя да ме гледат с досада, щото съм им прекъснала мохабеда. Аз имам книжарница и изрично съм забранила на продавачките подобно поведение, както и пушенето по време на работа, което изискване се приема без проблем започвайки работа и после......... идва на ред морала и съвестта на самата продавачка. Най-редовно се случва да си тръгна и тя да излезе отвън да си бъбри с колежката или да пуши. Имам камера, те знаят за това, правиш забележки, припомняния, че това е било основно изискване при започване на работа. От тяхна страна - Съжалявам, права си, повече няма да се повтори..... До следващия път. Просто са нагли, безкрайно нагли. Много трудно се намират в тази професия съвестни кадри, просто защото масово продавачка се става, когато нямаш никакви други алтернативи.

# 124
продавачките пушат ,  за да не ядат и да са слаби , че ако не са слаби и хубави няма да ги вземете на работа

# 125
  • Once there was a Hushpuppy...
Не че нещо, ама се пише помощта.
Изразът е точен превод на американския - Can I help you, . И си има стандартен отговор - Благодаря, само гледам.  

Поправих се Peace

Но, това с израза, от къде идва, как се превежда и какво означава и какъв е отговора го изяснихме вече Peace
Аз, не говоря за израза, а за отношението.

# 126
Скрит текст:
Аз съм продавачка в една от големите вериги магазини за техника в страната. Стоя права по 8 часа на ден и въпреки болката в краката се усмихвам на всички. Задължена съм да Ви питам " имате ли нужда от помощ" и да вървя след вас докато сте в магазина. Ако не го направя ще бъда наказана и може и да не получа заветните 380 лева...Не ми е разрешено да ви оставя да купите това което вие искате, защото са ми спуснати "опорни точки" за това кое съм длъжна аз да ви пробутам. Просто фирмата Х плаща повече от фирмата У на моят шеф и за това трябва нейните продукти да се продават. Когато няма клиенти мия коридорите в магазина, бърша прах и тоалетни.
Не ви се оплаквам, искам просто да знаете, че не винаги консултанта е виновен за поведението си, понякога шефа му е просто един голям глупак!
Защо не си намериш или поне опиташ да намериш работа, която те прави щастлива?

Като млада съм била продавачка, всъщност за първи път бях продавачка в хранителен магазин когато бях на 14. След училище и събота и неделя. Толкова ми харесваше, посрещах, изпращах хора, харесваше ми, че работя бързо, че съм учтива, клиентите ме харесваха и аз още повече се стараех... После смених много работи, където навсякъде обслужвах хора и обичах работата си. Работех във фото - снимах циганки за международни паспорти, видеотека- беше страхотно, въпреки че работех на 3 смени, говорех с хората за филми, препоръчвах, обичах когато усещах вкуса на някой и той се връщаше да търси съвети за филми.
Когато работех като валутен касиер и парични преводи, спечелих много клиенти за шефа си, защото идваха оставяха си личната карта, обработвах им превода и им носех документация с личната карта и парите в избрана от тях предварително валута на съседното кафенце където си пиеха на спокойствие.
Скрит текст:
На фона на чакането на опашката в банката до нас и сърдитите надути служителки, клиентите на паричните преводи нарастнаха лавионообразно.
После дойде време да обучавам много хора, обучавала съм продавачи, сервитьори, управители, валутни касиери и всякакви.
Скрит текст:
Било ми е абсурдно когато съм ги съветвала да посрещат клиентите с поздрав поне Добър ден, а отсреща едно мъдро "А той /клиентът/ защо не ме поздравява първи?"
Отначало си мислех, че защото съм живяла в чужбина. После се отърсих от тази заблуда, не е до чужбината само.
Много от хората са недоволни като момичето горе от реализацията си, мислят, че са нещо повече от това да бършат коридори и тоалетни... Други просто никой не ги е хванал да ги научи и покаже хубавата страна на нещата.
Знам само, че никой не бива да прави нещо, което не му харесва. А в 90 процента от кофти продавачките е това положението.
Така че не ги съдете, или толкова могат или си имат достатъчно проблеми за положението, в което са, че да им е необходимо и вашето размахано пръстче на недоволен клиент.
Като не ви харесва, просто не бъдете клиент. Пазарът е велик регулатор, винаги поставя всеки на точното му място.

Надявам се, че не си ги обучавала да искат от хората да си оставят без надзор личните карти.

# 127
Хората май по желание са си ги оставяли. Който не иска е свободен да чака на опашка.

# 128
Най - дразнещи са ми тия в мобилните оператори. Старая се да плащам през Изи Пей за да нямам досег до тях. Понякога се налага обаче. Като ме питат на коя кабелна съм, им казвам не знам. Като тръгнат да ми пробутват телефон на изплащане им казвам, че съм безработна. Така млъкват. Досадни са като конски мухи.

# 129
  • Варна
Момичета, как намерихте да се скарате и в тази тема. Това жените сме страшна работа - обръщаме се една срещу друга за няма нищо.

Това, че се възмущаваме на отношението на обслужващият персонал, не означава, че сме забравили от къде сме тръгнали. И аз съм била продавачка като студентка. Но винаги съм била любезна с хората и ми е доставяло удоволствие да печеля симпатиите им, доверието им. То си е до човек. Именно затова съм и толкова подразнена от лошото отношение. Шефката ми настояваше да вървя след клиентите, правех го, но пак внимавах, като усетя, че ги дразня и се отдалечавах. Виждах, че дразня така и шефката. Веднъж беше решила, че ще ми покаже кой командва и ме накара да досаждам на един клиент. Човекът ме отблъсна любезно, онази ме кара да се връщам да му задавам въпроси. Накрая клиентът така ме подреди на висок глас, едва сдържах сълзите си. Час по-късно държах молба за напускане и казах, че така не мога да работя. Тя ми се извини и си продължих работата на спокойствие. 

# 130
Обичам когато всички са категорични за нещо което не знаят. Може в София да се получават повече пари, но аз работя в магазин намиращ се в малък град - около 60000 души и заплата ми е точно толкова  - 380 лева. Мога да получа бонус върху нея, но само ако изпълня таргет задължаващ ме да продавам три определени марки. Е клиента не всеки път ги иска тези марки и  съответно последният ми бонус върху заплатата беше 23 лева!

Първо изобщо не вярвам и второ - аз съм скептична към анонимни.

# 131
Момичета, как намерихте да се скарате и в тази тема. Това жените сме страшна работа - обръщаме се една срещу друга за няма нищо.

Не може ли да имаме различно мнение? Мен историята с наглостта на баничарката ме потресе. 

# 132
Хората май по желание са си ги оставяли. Който не иска е свободен да чака на опашка.

Е, поне не се чуди откъде му се е пръкнало някое кредитче или нещо по-сериозно.  Simple Smile

# 133

нали ?
вместо дружно да съскаме с/у тези лоши жени продавачките, които дразнят, ако ти обърнат внимание, ако не ти обърнат внимание - дразнят...

# 134

нали ?
вместо дружно да съскаме с/у тези лоши жени продавачките, които дразнят, ако ти обърнат внимание, ако не ти обърнат внимание - дразнят...
И не ти дават да ядеш банички в магазина. Гаднярки!

Общи условия

Активация на акаунт