Явлението "Бг-продавачка"

• 98 507
  • 1 465
  •   1
Отговори
# 375
  • Другата България
А аз не съм съгласна, че злобният и начумерен човек е и такъв на работа. Точно те могат да бъдат отлични лицемери, стига да има за какво.

Е, ти самата на няколко пъти спомена, че ти се случва да лицемерничиш с неприятни клиенти, така че явно от опит говориш, но моите наблюдения са такива.
Имах колежка - все мрънка, все крънка, все другите получавали повече, все другите работели по-малко, все на нея...е, започнаха да идват оплаквания от клиенти, че се е държала по подобен начин и с тях.
Но да, може би при лична изгода - ако работиш за себе си, ще се налага да го правиш, не знам, не ми се е случвало.

# 376
Много сте наивни.  Simple Smile  Мислите ли че на шефа му пука за заплатата на продавачката? На който не му харесва, да напуска. Толкова безработни има, все някой ще се навие да работи за 380 лева.

# 377
И не само заплатата. Условията на труд също са много важни. На много места работи само по един служител, на когото не е позволено да затваря магазина, освен да отиде до тоалетната и евентуално за храна. Дванайсет часа не са малко за човек, който по време на смяната си трябва да се погрижи за хигиената в магазина, подредбата, получената стока и изискващото внимание относно придружащата я документация. Вие си мислите, че по цял ден си бъркаме в носа и чакаме някой да прекрачи заветния праг. Почти не съм чула работодател да даде обедна почивка, затова много колеги са принудени да се хранят като мишки зад щандовете. Няма да коментирам извънредния труд, който на много места не се заплаща качествено, както и чисто битовите условия като липса на климатици през лятото и зимата (за магазините по улиците), много още бих могла да изброя. Комплексни са нещата, не е само до заплата.
И е много лесно да се каже- като не ти харесва ето я вратата. И най-лошото е, че ако ти откажеш увисваш, защото все ще се намери някоя баламурница дошла от не знам къде си, която да се съгласи и лайна да рине за повече, отколкото е получавала преди. На много малко частници им дреме как работят служителите им. Важното е да има кой да седи в магазина и да прави някакъв оборот. Малко са сериозните фирми, които имат качествен подбор на персонала, държат на служителите си, и им предоставят необходимите условия и заплащане.

# 378
Темата силно наподобява една друга - "Как реагирате при нелюбезно отношение" . Там също имаше силна самоотбрана от страна на хора, работещи като обслужващ персонал.

# 379
Разбираемо е, просто се опитах да подхвърля и други фактори, влияещи върху недоброто обслужване.

# 380
Теичка ви описа нещата каквито са .
  Рядко някой тук си признава ,че работи като продавач . Повечето писаха анонимно мисля.
   99% от регистрираните тук  работят в офис и имат скъпа козметика и бельо  Simple Smile
  Ако някой е себе си рискува да бъде охулен и осмян.
  Досадни продавачи има . Нагли и прости клиенти бол.
  Нерагламентирано работно време и некоректни работодатели доста повече отколкото се споменава реално.
   Попадала съм на намусени продавачки,но не всички са такива.
  Преди години мой познат в местно заведение / той сервитьор в столичен ресторант прибрал се малко на гости в родното градче/ - държа се меко казано нахално / направо арогантно/ със сервитьорката - явно някакво връщане - както старите войници с новобранеца или свекървата със снахата.  
   Все още има толкова приятни хора около нас -нека и тях забележим и да има и тема за позитивни неща.

# 381

99% от регистрираните тук  работят в офис и имат скъпа козметика и бельо

hahaha  hahaha  Joy  Joy
Ох, умирам, с глас се смея  Joy

# 382
  • Другата България
"Обслужващ персонал"...лелките по, и по-точно зад гишета на всевъзможни учереждения, фармацевтите в аптеките, касиерката на гишето за билети на Автогарата и ЖП гарата, момчето, миещо ти колата на автомивката, шофьорът на такси.... - всички те са обслужващ персонал.
Тук става въпрос за друго, или поне аз така го разбирам.
А по принцип всеки от гореизброените ако питаш, на първо място ще посочи ниска заплата като мотив за нежелание да си върши работата. Оттам и начумерен и недоволен вид, оттам и некачествено отношение към човека/клиента отсреща.

# 383
Ами лъжа ли пък сега Grinning

# 384
  • Другата България
 Laughing Не знам, аз не съм от тези, признавам си.
Явно съм от другия 1%. Hug

# 385
Рядко пазарувам от магазини, в които персоналът може да си позволи да ми обърне прекалено голямо внимание, т.е. бутици или малки магазинчета. Последно в един такъв малък магазин за бельо и чорапогащници, една продавачка от зор да си продаде последната бройка от един чорапогащник ме убеждаваше, че размер за 60-70кг. (в зависимост от ръста) ще ми е точно. Аз съм 50 кг. и на недоумяващата ми констатация, че ще ми е прекалено голям, ме огледа от пети до глава и ми каза, че явно защото съм на токчета съм й се сторила повече. Crazy

# 386
Единствен необслужващ персонал за мен са богатите наследници на някой аристократ и не само. Всички други работят за някого. Аз изобщо не бих се засрамила да обявя с какво се занимавам. Ще се повторя като кажа, че няма кой категорично да заяви кое се води престижно в днешна България.

# 387
  • София
Аз писах, че съм работила и като продавачка. Нищо недостойно няма в професията.
Към момента не работя в офис, а вкъщи. Пари за скъпа козметика и парцали никога не съм давала, имам други приоритети. А колко надменно ще ме погледне някоя бгмамовска кифла ми е през...рошавия кок и изтърканите кецове, с които съм в момента  Wink

# 388
Рядко пазарувам от магазини, в които персоналът може да си позволи да ми обърне прекалено голямо внимание, т.е. бутици или малки магазинчета. Последно в един такъв малък магазин за бельо и чорапогащници, една продавачка от зор да си продаде последната бройка от един чорапогащник ме убеждаваше, че размер за 60-70кг. (в зависимост от ръста) ще ми е точно. Аз съм 50 кг. и на недоумяващата ми констатация, че ще ми е прекалено голям, ме огледа от пети до глава и ми каза, че явно защото съм на токчета съм й се сторила повече. Crazy

Това е много хитро измъкване. Joy

# 389
Казах "обслужващ персонал" , защото се споменават не само продавачи. Всеки работи за някого, да, но това не значи, че всеки влиза в графа "обслужващ персонал" . В това не влагам нищо лошо, да поясня.

Общи условия

Активация на акаунт