Явлението "Бг-продавачка"

• 98 448
  • 1 465
  •   1
Отговори
# 540
За Технополис съм съгласна в общи линии, но наскоро на какъв консултант попаднахме!
Не само ни разказа характеристиките на продукта (които си бяхме проверили предварително), а и всичко, което трябва да знаем за продукти от този клас и поддръжката им. Според мен имаше поне инженерно образование, беше на средна възраст, стегнат, сериозен, нищо общо с повечето млади консултанти, които само ти прочитат етикета. Той наистина ни консултира.

И в парфюмериите - на всички глуповати неми кукли, които се пишат "продавач-консултантки", ми се падна една-единствена истинска консултантка, която можеше да говори за парфюми с часове - за композиции, история, подходяща среда за носене. Не с цел да ме убеждава да купя, просто й беше интересно и искаше и на мен да бъде полезна.

А колко е смешно като кажеш желано заглавие в книжарницата, да те посрещнат със сбърчени вежди и погнусено изражение. Не виждам какво ги смущава, все пак книги продават... а вероятно не би трябвало, след като не се интересуват от тях. И там има прекрасни изключения, случвало ми се е да ме погледнат за секунда и да ми препоръчат нещо, което би ми харесало. И предложенията бяха право в десетката.

Затова не се изказвам остро за продавачите по принцип. Винаги се намират свестни хора, които издигат равнището на професията си. На другите не се дразня, защото те толкова си могат. Във всяко поприще има и от двата вида служители.

# 541

Като студентка работех в голям магазин за козметика и там имах "редовни" клиенти на мострите, всеки ден идваха и се гримираха от-до.От най-редовния контингент бяха едни...травестити.От тогава мостра на грим само върху ръка пробвам.Там съм виждала също как се маже течен коректор за лице вместо гланц за устни и как се пръска лак за коса под мишниците вместо дезодорант.И като казах на клиентката, че това не е тестер, а лак за коса тя ми отговори "ти ли ша ми кайш".
Това ми хареса Joy , представих си веднага гримиращ се травестит Heart Eyes . А на мене не ми е и хрумвало да пробвам грим на друго, освен на ръка, знам колко народ пипа...
  И лак за коса вместо дезодорант hahaha

# 542
  • Другата България
За Технополис съм съгласна в общи линии, но наскоро на какъв консултант попаднахме!
Не само ни разказа характеристиките на продукта (които си бяхме проверили предварително), а и всичко, което трябва да знаем за продукти от този клас и поддръжката им. Според мен имаше поне инженерно образование, беше на средна възраст, стегнат, сериозен, нищо общо с повечето млади консултанти, които само ти прочитат етикета. Той наистина ни консултира.

Ти да видиш!
Не съм сама значи!
И аз си позволих да споделя положително мнение за консултанти в "Технополис", и тук ми се накараха като нищонеразбираща , как може да си купувам телевизор, разчитайки само на тях и т.н.
Продължавам да твърдя, че има доста свестни хора, които си вършат работата и изпълняват съвестно задълженията си.

# 543
Разбира се, че има и съвестни хора, които си разбират от работата, четат и се интересуват.  Peace Лошото е, че са малко. Но, ако на дадено място открия такъв човек при следваща покупка се връщам в магазина и търся точно него  Peace

# 544
Вероятно са си фиксирали къдриците под мишниците с лака за коса.

# 545
Вероятно са си фиксирали къдриците под мишниците с лака за коса.
Joy Joy Joy

# 546
Преди години работех едно лято в магазин за козметика, най-колоритният ми клиент беше травестит, редовно вечер "тестваше" парфюми пръскайки се обилно и си продължаваше разходката.
Същият винаги навираше доколкото може в носа си стикове, рол-он и всичко което е парфюмирано, за да усетел аромата им, след което не купуваше нищо.
Колко кърпички(сухи и мокри) съм изхабила заради него...винаги забърсвах "помирисаните" стоки, но пък беше забавен. Laughing

# 547
  • София
Последните няколко поста тотално ме отказаха да ползвам тестери. Евър.

# 548
Никога не съм разбирала хората, които се парфюмират или гримират с тестерите в магазините ooooh!
Веднъж засякох една такава жена в ДМ (леле, май доста случки съм имала в тази верига магазини Mr. Green), която се беше намацала с ФДТ, спирала, червило, молив за очи, руж ... Абе всичко! И момичето от касата отива при нея и й казва "Госпожо, не може да се гримирате с тези неща! Те са само за проба...", а жената й отговаря "Е, аз пробвам. Как да преценя дали червилото или спиралата ще ми харесат ако не ги сложа на мястото им, а само едното око не мога да гримирам и да ходя като клоун! Да бяхте сложили кърпички, с които човек да се изчисти след проба! Пък и това е тестер и аз го тествам за да видя дали няма да ми се отрази зле по някакъв начин! Ако всичко е добре ще дойда пак и ще го купя..."
Момичето реши да й покаже къде са кърпичките още щом госпожата ги спомена, но тя така яростно продължи да се обяснява, че девойката просто стоеше и шокирано мигаше на парцали Joy
Между другото и аз изпаднах в шок като я чух, дори забравих за какво бях влязла Mr. Green

# 549
О аз съм предлагала кърпички, каквито си пожелаят за да се разгримират, отговор- аааа, няма нужда.
Чудех им се как се мажат с неща, които поне 20-30 души преди тях са тествали, не ги ли е поне малко гнус, ама за някои "клиенти", авантата е по-важна.

Имала съм случаи за дадена стока изрично да казвам, че не е тестер, а те най-невъзмутимо да си я тестват, след което искат да купят същата стока, но неотворена. Crazy

# 550
Кой е тоя магазин, че не съм го чувала.

# 551
Вчера влизам в един магазин за обувки. Пробвам сандали... малки са ми и искам по-големи. Останах изумена когато продавачката ми обясняваше около 10 минути, че са ми точно и не ми трябват по-големи. Аз обаче упорито искам по-големия номер, чак тогава момичето си призна, че нямат.  hahaha

# 552
  • София
Това ме изважда от кожата направо. Ненавиждам когато меря обувка и се окаже, че тя ми е малка и ме стяга или ми е голяма и ми хлопа, продавачката да седи до мен и настоятелно да ме убеждава, че не е така. Абе жено, твоят крак ли е в менгеме или моят?! Веднъж една такава разочаровано ми заяви, че кракът ми е нестандартен.

Нося 37-ми номер и не мога да си обясня защо понякога обувките с този номер са ми добре, докато друг път са ми или твърде малки, или твърде големи. При това не говоря за китайски боклуци за 5 лева. Всички обувки, които купувам са от естествена кожа, в противен случай ми се запарват краката.

Куриозното е, че когато поръчам онлайн от Амазон, нямам никакъв проблем с номерацията. Без да меря, всичко е точно.  Rolling Eyes

# 553
Блазе ти ! Аз нося 40-ти  Rolling Eyes, почти винаги ми обясняват как 39-ти ще ми пасне след като се разтегне, а дотогава питам на ръце ли да ходя  Thinking

# 554
Блазе ти ! Аз нося 40-ти  Rolling Eyes, почти винаги ми обясняват как 39-ти ще ми пасне след като се разтегне, а дотогава питам на ръце ли да ходя  Thinking

Същата съм. Нося 40 и всеки път, в-с-е-к-и, ме убеждават, че 39 е перфектно и като го понося малко ще се разшири.

Общи условия

Активация на акаунт