Явлението "Бг-продавачка"

• 98 714
  • 1 465
  •   1
Отговори
# 1 275
  • Пловдив
И аз се чувствам виновна, като си хвърлят цигарата.Като бивша пушачка знам, че е гадно някой да ти секне фас-тайма.Пък много пъти не намирам това, което търся в първите 30 секунди и цигарата отива на вятъра.

# 1 276
Аз като бях по-малка се чувствах виновна. Сега грам не ми е виновно. Ако на продавачката й е жал за цигарата, да си я загаси в пепелник и да си я запали после. Не е моя работа да мисля за нейното пушене. Не ми пречи, не я обвинявам, но не я и съжалявам.  Rolling Eyes

# 1 277
Аз като бях по-малка се чувствах виновна. Сега грам не ми е виновно. Ако на продавачката й е жал за цигарата, да си я загаси в пепелник и да си я запали после. Не е моя работа да мисля за нейното пушене. Не ми пречи, не я обвинявам, но не я и съжалявам.  Rolling Eyes

+1  Peace
Неприятно ми е единствено, когато гасенето на цигара е съпроводено с едно "Оффф". Едва ли не, трябва да се извиня, че съм влязла в магазина.

# 1 278
  • Ямбол
В повечето случаи продавачката, която пуши отвън, пита "ще искате ли нещо?", което на мен не ми е приятно, защото този въпрос е дали да си хвърли цигарата или да остане да си я допуши. Ами вече не им създавам неудобството да ме питат, защото вече не влизам там, където има пушеща кака отпред.
Надявам се хора собственици на магазини да четат тук и хубаво да си помислят колко клиенти губят заради пушенето на продавачките си.

# 1 279
Не ми пречи да пушат пред магазина, стига когато дойде клиент да оставят цигарата без сумтене и гримаси, без да карат човека да се чувства едва ли не виновен, че нарушава спокойствието им.
Случвало ми се е един-два пъти продавачката да ме покани да вляза без нея в магазина, докато си изпуши цигарата,  казвам Не, благодаря и си продължавам. Ами ако нещо изчезне от този магазин или пък има повредена стока, а е магазин без камера, може и мен да обвинят.

# 1 280
А, много им е зор на търговците, че шепа инати клиентки няма да влязат в магазина за 2 парцала. Повечето собственици предпочитат магазина просто да работи, пък кой седи пред него с цигара, много им пука. Но според мен доста зависи и от типа магазин- пред луксозен бижутериен магазин, по-големите чуждестранни вериги за дрехи, и изобщо пред по-изисканите бутици не съм виждала никога димящи дами.

# 1 281
В повечето случаи продавачката, която пуши отвън, пита "ще искате ли нещо?", което на мен не ми е приятно, защото този въпрос е дали да си хвърли цигарата или да остане да си я допуши. Ами вече не им създавам неудобството да ме питат, защото вече не влизам там, където има пушеща кака отпред.
Надявам се хора собственици на магазини да четат тук и хубаво да си помислят колко клиенти губят заради пушенето на продавачките си.

В моите случаи продавачката хвърля цигарата по най-бързия начин .

# 1 282
Според мен тук вече зависи от самия човек и от възпитанието му. На мен лично не би ми било удобно да си стоя отвън, вместо да обслужа клиента. Направо си е нагло. Обаче има и продавачки, които веднага хвърлят цигарата и влизат. Хора всякакви.
Може би трябва да ги стимулират с процент от оборота, така че да са мотивирани да продават. Иначе само чакат да мине работния ден и не им пука дали има клиенти или не, даже по - добре да няма.

Иначе да си призная и на мен като клиент ми е по - приятно ако продавачката нещо си стои отвън или си чете и не ме занимава. Знам, че ги карат да нахалстват, но просто не ми е приятно. Искам да си разгледам сама и вече като харесам нещо, тогава да ми извади размер примерно.

# 1 283
Аз съм на мнение, че когато излизат да пушат, е редно да затворят магазина за 10 мин. Като разбира се, не бива да се спекулира. Един продавач не бива да напуска обекта, докато същия е отключен. А относно кражбите- продавачът е материално отговорно лице, а при ревизия се плаща колективно, така че в интерес на самия персонал е да си седи на работното място.

# 1 284
  • Ямбол
А, много им е зор на търговците, че шепа инати клиентки няма да влязат в магазина за 2 парцала. ...
Не мисля, че сме шепа, дори и в тази тема само не са само две-три. А за парцалите - който продава парцали, явно разчита на оборот от парцали.
... пред луксозен бижутериен магазин, по-големите чуждестранни вериги за дрехи, и изобщо пред по-изисканите бутици не съм виждала никога димящи дами.
Това трябва да те накара да се замислиш, че този, който държи на магазина си и на реномето му, просто е ограничил такива изцепки.

# 1 285
  • на брега на морето
В моите случаи продавачката хвърля цигарата по най-бързия начин .
+ 1

Просто се чудя къде продавачките си позволяват да правят фасони?

# 1 286
Това със затварянето според мен пък не е добра идея. Ако видя, че е затворен за 10 мин., защото продавачката пуши, може и да не се върна. А като стане това с 5 клиента днес, шефът няма хич да е щастлив. Да заключи, защото е до WC, oк. Да е трябвало да иде до някъде, ок. Ама да е пред магазина и да е заключено в работно време - не е ок.  Rolling Eyes
За мен най-добрият вариант е: Пуши до входа на магазина, тръгвам да влизам, поздравява ме, гаси цигарата (дали я хвърля, или си я пази, не ме интересува) и влиза след мен. Никаква драма не виждам. Ако ми се накриви и съм в "настроение" мога да й стъжня още повече деня, но гледам да се въздържам. Wink

# 1 287
И мен не ме бърка, че са отвън, и аз им казвам да не бързат да влизат. Всъщност въобще не гледам за физиономии и какво си правят цигарата. Хич не ми трябва да ме гледа в ръцете и да ме разпитва. Щом шефовете не им правят   забележка, значи не е такава голяма загуба, че някой нямало да влезе, явно имат достатъчно оборот.

# 1 288
emerald_eyes Аз изобщо не визирам пушенето пред обекта. На повечето улици с търговски обекти има кафенета в близост, има пейки и т.н.

# 1 289
  • Варна
Прехвърлям си поста от другата тема, че май точно тук му е мястото.

Вчера влизам в един магазин от рода на „Всичко по 1 лв“, взех две дребни неща и отивам на касата.
Пред мен млада двойка (млади мъж и момиче, може би семейна двойка или просто приятели – няма значение в случая), с пълна торба разни керамични купички и още нещо.
И станах свидетел на следния разговор, провел се между тримата участници – момичето, мъжът и продавачката:

Момичето:  -Чакай все пак да платя!( с усмивка)
Продавачката:  -Ами, да, все пак трябва да платите! (с ехидна физиономия)
Мъжът:  -Хеххех, ние мислехме, че днес има промоция и не се плаща (казано шеговито, с усмивка)
Продавачката: -Сметката ви е 24 лв...стотинки!
Момичето: -Ъъъ, защо 24 лв? (учудено)
Продавачката: -Ами, защото толкова ми показва! (троснато)
Момичето: -Хм... (замислено)
Продавачката: -Ами само двете ви чаши за сладолед са 4 лв! (нервно)
Момичето:  -Как 4 лв?!? Там пишеше по 1,39 лв за брой... (съмнително)
Продавачката: -Оххх...пфффф...направо не знам вече! (нервно-възмутително)

И заминаха тримата да гледат цените на рафта... обаче, явно нещата щяха да се проточат, докато се разберат кое колко струва, защото продавачката се върна на касата да обслужи мен и една пъшкаща баба зад мен (която, по-скоро, пъшкаше, не защото ситуацията става досадна, а защото беше доста пълна и й беше горещо на жената. Но продавчката, си мисля, го възприе все едно тук се бавят клиентите и взе да става още по-раздразнителна).

Така и не разбрах какво стана после. Може да е имало някаква предистория да се държи така въпросната продавачка, но в такъв случай и двете страни щяха да се хапят, а тук само продавачката правеше фасони.

Общи условия

Активация на акаунт