Явлението "Бг-продавачка"

• 98 690
  • 1 465
  •   1
Отговори
# 1 290
Ами ако нещо изчезне от този магазин или пък има повредена стока, а е магазин без камера, може и мен да обвинят.
на тях раб.място им е в магазина. ако им плащат да клечат пред него и да пушат е друг въпрос. но не вярвам да е така.  а щом нямат камера ... да са си сложили. техен проблем е  Laughing

# 1 291
Вчера в Орсай пък аз се възмутих от реплика на продавачка/управителка спрямо клиентка, която мисля се опитваше да замени/върне закупена стока. Чух продавачката да казва, че клиентката е дошла точно преди края на работния ден (което не беше истина, имаше около 40 минути), и накрая изцепи- "И аз взех да се изнеревям"  Shocked ooooh! Не знам по каква причина се изказа така непрофесионално, не знам предисторията, но колкото и да е сложна ситуацията, продавачката е длъжна да си свърши работата, още повече насреща й не стоеше конфликтна личност, или поне на мен не ми изглеждаше така.

# 1 292
от известно време лошо впечатление ми прави отглеждането на деца  от майки продавачки (и баби съм виждал). това доста често съм виждал в офиси на моб.оператори в по-малки градове. но из останалите магазини съм срещал и в големите. трябва да чакам да си платя сметката докато майката се занимава с детето си. тогава и вниманието и е раздвоено и се допускат грешки.
при всички положение собственика/работодателя има вина за превръщане на магазина/офиса си в детска занималня.

# 1 293
Нищо не разбрах от поста с магазина за левче. Тълкувам го по следния начин - чашите струват 4 лв и така излизат на касовия апарат, обаче вероятно на място има етикет, указващ цена от 1.40 лв, при което продавачката се ядосва, че за пореден път има нещо объркано и в касовия апарат цената не отговаря на изложената стока. Как била тълкувала пъхтенето на бабата, не е ясно, но нищо, нека да я набедим, че е лоша, защото е продавачка.
А да не говорим за простотията с "Днес не е ли на промоция, хихихи". Вбесявала съм се от такива. Хихикаш му насреща в отговор, въпреки че нищо оригинално не намираш и същевременно очакваш да не бави другите клиенти и да си плати, но той продължава да се киска - "Ама плаща ли се, а, хихихи, днес не може ли да не се плаща, хихихи" и не можете да си представите в колко неудобно положение се поставя продавачката.

# 1 294
Аз на такива търсещи промоции, където ги няма отговарям, че са ги изпуснали. Били са вчера, например. Истината е, че никак не е лесно да общуваш 12 часа почти непрекъснато с всякакъв тип хора. Не им завиждам на жените по касите в големите супермаркети.

# 1 295
от известно време лошо впечатление ми прави отглеждането на деца  от майки продавачки (и баби съм виждал). това доста често съм виждал в офиси на моб.оператори в по-малки градове. но из останалите магазини съм срещал и в големите. трябва да чакам да си платя сметката докато майката се занимава с детето си. тогава и вниманието и е раздвоено и се допускат грешки.
при всички положение собственика/работодателя има вина за превръщане на магазина/офиса си в детска занималня.

Бонго,  веднага ще ти кажа при 100 дни ваканция , 400 лв заплата,липсата на баби (щото пари за лагери, занимални и гледачки няма) и закон,който забранява да оставиш дете под 14 год само.. Кво да бъде.. Все пак да не забравяме, че в Бг само със заплатата на мъжо не се живее

# 1 296
този отговор го знам. но какво е виновен потребителя за това ?
ти отиваш в магазин за да пазаруваш , а не да гледаш как майката се грижи за детето си. а и заплатата и зависи от продажбите все пак. не вярвам да плащат по-високи заплати поради факта ,че си гледаш и детето на раб.място

# 1 297
Това със затварянето според мен пък не е добра идея. Ако видя, че е затворен за 10 мин., защото продавачката пуши, може и да не се върна. А като стане това с 5 клиента днес, шефът няма хич да е щастлив. Да заключи, защото е до WC, oк. Да е трябвало да иде до някъде, ок. Ама да е пред магазина и да е заключено в работно време - не е ок.  Rolling Eyes
За мен най-добрият вариант е: Пуши до входа на магазина, тръгвам да влизам, поздравява ме, гаси цигарата (дали я хвърля, или си я пази, не ме интересува) и влиза след мен. Никаква драма не виждам. Ако ми се накриви и съм в "настроение" мога да й стъжня още повече деня, но гледам да се въздържам. Wink

А на мен ми е чудно, защо жена с образование, работеща като продавачка поради липса на избор, а има нужда от препитание, пуши по време на работа? Особено ако наистина "жертва" по половин кутия цигари на ден. Къде и е сметката? Къде са и приоритетите? Странно ми е. Не защото пуши, това е друга тема, а защото пуши по време на работа и и се налага да хвърля едва запалена цигара. Изобщо, замислят ли се или карат по течението, без много мислене

# 1 298
Дали ще пуши човек или не е негов избор. Дай сега пушачите да не пушат по цял ден като са на работа. Защо седяли от вън, защо си правели мохабет, защо пушели...  newsm78 Като нямаш работа (има и такива моменти през деня) какво трябва да правиш? Да стоиш затворен вътре ли? Искам да попитам sophiemmaspencer дали пуши и дали е работила като продавачка?

# 1 299
този отговор го знам. но какво е виновен потребителя за това ?
ти отиваш в магазин за да пазаруваш , а не да гледаш как майката се грижи за детето си. а и заплатата и зависи от продажбите все пак. не вярвам да плащат по-високи заплати поради факта ,че си гледаш и детето на раб.място

Mи щото 50 -те лева на месец от по-високия оборот не могат да платят за детегледачка/лагер и тн.. Най-евтиния вариант във Варна е 8лв/ден и докато не изкарваме достатъчно майката да си стои у дома влачим децата по офисите и магазините ..Моя близка замени по-добра работа (надявам се временно) с работа като магазинерка в квартала, защото е с две деца и не смогва да ги взима, води на ДГ и училище, сега лятото няма да обяснявам ученикът къде се подвизава от време на време  Mr. Green

# 1 300
в тр.договор на всички съм сигурен ,че не пише като едно от задължженията "отглеждане на децата си на раб.място". оттам нататък коментара е излишен.
дали е продавачка или лекар все са работници - и те се оплакват от ниски заплати. добре ли ще се почустваш когато извикаш Бърза помощ и отсреща ти кажат да изчакаш малко докато докторката си нахрани детето (примерно) ? въобще това е приложимо за всяка професия.

# 1 301
Няма как да има съпричастност, тъй като доста коментиращи имат отношение основно като клиенти, които изискват добър сървиз и са напълно прави. Аз като клиент също бих се радвала да получа обслужване на ниво, каквото аз умея, например. Да речем, че съм малко по-толерантна, тъй като съм наясно с работните условия, които за жалост няма никаква тенденция да бъдат променени, освен ако не се следва определен стандарт. Куцо и сакато вече се светна как да внася стока и да я продава, съвсем нормално е собственик-селяндур да наеме същия клас персонал, съответно масовата клиентела няма да е по-различна. Умрял е някои за нашите възмущения.
sophiemmaspencer, да отговоря на чуденката ти. Аз съм с образование, но се докосвам до неща, които много ме вълнуват. За жалост нямам възможност да работя в производствената дейност на тези продукти, по простата причина, че тя се осъществява далеч, далеч от родината ни... Прецених, че е по-добре да работя нещо, което наистина ми доставя удовослтвие. Работата с хора понякога ми идва в повече, но това приемам за сравнително нормално. Всеки човек трябва да се чувства удовлетворен от живота и стандарта на живот, който води, за себе си съм постигнала нещо почти достатъчно. Отдавна разбрах, че не може всички да сме ядрени физици, доктори на науките, видни общественици. В крайна сметка човек наистина трябва да харесва това, с което се занимава, особено ако е и доходоносно, пък било то и като прост продавач. Не навсякъде заплатите са ниски.

# 1 302
Дали ще пуши човек или не е негов избор. Дай сега пушачите да не пушат по цял ден като са на работа. Защо седяли от вън, защо си правели мохабет, защо пушели...  newsm78 Като нямаш работа (има и такива моменти през деня) какво трябва да правиш? Да стоиш затворен вътре ли? Искам да попитам sophiemmaspencer дали пуши и дали е работила като продавачка?

Не и не. Не пуша, не съм работила като продавачка.
Разбира се, че изборът на пушача е негов избор. Именно този избор ми е странен. За мен е абсолютно неоправдан избор. Нямам право да изкажа мнение ли???  Щом си направила избор да работиш като продавачка, направиа си своя избор. Ако ми кажеш, че е по принуда, пак ще те попитам - а защо пушиш??? Пари буквално хвърлени на вятъра. НЕ РАЗБИРАМ.

# 1 303
  • Пловдив

Аз пък съм се дразнил от оглеждане на деца от майки по магазините.Вчера едно лигаво дойде да ме рита, докато чаках на касата.Беше на 3-4 години.Майка или там с който беше не се появи, докато плащах.Имаше и голям дебат за една майка, където кърмеше в МОЛ.

# 1 304
Не мога да съм толерантна към деца на работното място. Има детски градини. Работното място не е такава.

Общи условия

Активация на акаунт