Явлението "Бг-продавачка"

• 98 687
  • 1 465
  •   1
Отговори
# 1 305
  • Пловдив
Брей, че сте категорични.Работя в офис и ми се е налагало да ходя с малкия, докато съм в болничен, защото шефката ме извика.Знам цялата нормативна уредба, но се наложи и престоях в офиса 2 часа.Не работя пряко с клиенти, но си представям какъв ужас бих предизвикала, ако някой клиент като вас бе забелязал детето.Знам също, че бих могла да откажа, което в моя случай би довело до рязане на сума от бонус.Та всеки си преценява кое е по-добре за него.

# 1 306
И за да си вземеш ти бонуса ние трябва да търпим детски изтъпления. Няма кал да стане.

# 1 307
 Mr. Green
По темата преди доста време ще се вади служебна бележка. Отишла съм на крака в офиса. Жената казва "ей сега ще я принтирам от другия компютър". Ама на другия компютър детето й.
Тя му каза да стане за малко, че има да свърши нещо. Детенцето като ИЗКРЕЩЯ, като взе да се гърчи на стола, взе да удря по масата. Оказа се, че играело игра, която нямала "пауза", не можело да спре да играе, защото ще го "убият" в играта. Служебната бележка я оставихме за друг път....

# 1 308
И за да си вземеш ти бонуса ние трябва да търпим детски изтъпления. Няма кал да стане.

И какво ще направиш? Ако ми се наложи, също бих си взела детето на работа. Като дете съм ходила на работата на майка ми - учителка. Стоях си на един чин и си рисувах или четях.

# 1 309
Как така какво бих направила? Ще се оплача на някой над теб и ще продължа докато не вземат мерки. Не знам дали разбирате, че работното ви място не е мястото да си гледате децата пък вие продължавайте да го смятате за нормално.

# 1 310
най-добре е да кажете на шефовете си да назначат и децата ви на работа - поне на половин щат. така ще си вдигнете дохода

# 1 311
Как така какво бих направила? Ще се оплача на някой над теб и ще продължа докато не вземат мерки. Не знам дали разбирате, че работното ви място не е мястото да си гледате децата пък вие продължавайте да го смятате за нормално.

Ама ти сериозно ли си мислиш, че шефът ми няма да е наясно? Или предполагаш, че ще си пъхна детето в някой шкаф, когато той минава. Не съм виждала някой да си гледа детето на работното място, виждала съм най-много за ден да се вземе детето на работа и то в някаква много извънредна ситуация. Прескочи в една съседна тема да видиш отношението към майка, която от безизходица е оставила детето си на непроверени детегледачи и то в момента се бори за живота си. Аз моето бих го взела при мен, ако толкова се налага, а ти се оплаквай където искаш.

# 1 312
  • Euskal Herria
Да, понякога се налага инцидентно детето да бъде взето на работата от майка си. Обаче има работа и работа. Ако е заета в някое производство, не виждам как детето ще бъде с нея. За офис, особено когато няма пряка работа с клиенти - за мен е допустимо. Ако пазарувате в хранителен магазин и детето на продавачката пипа колбасите или други храни, не вярвам да ви стане приятно, ако ви ги продадат.

# 1 313
  • Варна
Mr. Green
По темата преди доста време ще се вади служебна бележка. Отишла съм на крака в офиса. Жената казва "ей сега ще я принтирам от другия компютър". Ама на другия компютър детето й.
Тя му каза да стане за малко, че има да свърши нещо. Детенцето като ИЗКРЕЩЯ, като взе да се гърчи на стола, взе да удря по масата. Оказа се, че играело игра, която нямала "пауза", не можело да спре да играе, защото ще го "убият" в играта. Служебната бележка я оставихме за друг път....

Хахахх, е, не, това ме уби просто!  Joy

# 1 314
  • Пловдив
Мен, както споменах, шефката ме извика.Та ако отидеш да и се оплачеш, ще ми мине през кривия, защото не съм си взела детето от собствен кеф.Още повече, че беше болно.Обаче, като гледам какви оси има тука, нито като продавачки, нито като клиентки са готини за общуване.Впрочем, ако ви се падне такава заядлива клиентка, ще трябва вредни да ви начисляват.Що някои хора си мислят, че светът се върти около тях, не ми е ясно.

Между другото, докато бях студентка, работих в една оптика за около година.Имах един случай, дойде клиентка, за да и направим диоптрични очила.Искаше възможно най-евтините рамки /продавахме едни за 5 лева тогава, но бяха бабешки и само един модел/.Клиентката се затръшка, че ние умишлено крием хубавите рамки по 5 лева от нея и предлагаме грозни.Даже заподозря конспирация.Съвсем случайно собственичката беше в оптиката и се опита да и обясни, че нямаме други рамки за тази цена, даже и предложи отстъпка, ако си хареса по-скъпи рамки.Но лелята се разкрещя и на нея и каза, че е тъпа и проста продавачка, която не е прокопсала.Та в крайна сметка си поръча доста скъпи очила, но трима човека и изтраяха явното нервно неразположение.

# 1 315
Да, понякога се налага инцидентно детето да бъде взето на работата от майка си. Обаче има работа и работа. Ако е заета в някое производство, не виждам как детето ще бъде с нея. За офис, особено когато няма пряка работа с клиенти - за мен е допустимо. Ако пазарувате в хранителен магазин и детето на продавачката пипа колбасите или други храни, не вярвам да ви стане приятно, ако ви ги продадат.

Разбира се, че зависи от работата. Аз говоря за офис. Честно казано, на други места не съм виждала някой да си води детето. При продавачки не съм виждала деца.

# 1 316
  • Ямбол
...Що някои хора си мислят, че светът се върти около тях, не ми е ясно.
...
Не светът, но от клиентите един магазин съществува, а лицето на един магазин е продавачът. Ако той допринася за намаляването на клиентите, то и магазинът няма да добре. Така че на мен, като клиент, ако някоя продавачка не ми е приятна, то вината не е в мен. Сама казваш, че сте изтърпели лелята, защото все пак ви е направила оборот. Ако ѝ бяхте казали, че светът не се върти около нея, тя щеше да отиде да си купи от другаде очила и така до следващата леля, която ще изгоните.

# 1 317

Когато правиш компромис със заплатата и работното място, шефът ти знае, че децата ще са наоколо - ако това е проблем за клиентите шефът да си търси друга продавачка, а тя друга работа.
Да повдигам ли въпросът, че масово в малките магазинчета имат само по една продавачка от понеделник до събота и раб,време съвсем не е 8 часа..То чорбаджията има два варианта или да търпи/позволява децата да ходят на работата на мама или да осигури нормално раб. време + отпуска..и съответно да замества таз жалка продавачка

Аз направих подобен компромис 2008г и разликата беше равна на средна заплата за продавачка / месец .. Не съжалявам, защото мога да си водя детето на работа, работното ми време спестява дългия престой на детето в училище/ДГ,  излизам болнични без проблем, а понякога с едно обаждане до шефа си оставам у дома с детето .. Шефът от своя страна може да наеме още един човек, който да замества липсата на мамчетата в офиса ,.. Въпрос на сметки и интереси

# 1 318
Имаш ли дете и колко е голямо?

# 1 319
Имам да. Бебе е. И като стане на 2 отива на ясла, а аз да работя. Извинявайте ама няма детски градини ли? Или болнични? Или отпуски? Мястото на детето не е при мама на работа.

Общи условия

Активация на акаунт