Явлението "Бг-продавачка"

• 98 673
  • 1 465
  •   1
Отговори
# 1 320
Имам да. Бебе е. И като стане на 2 отива на ясла, а аз да работя. Извинявайте ама няма детски градини ли? Или болнични? Или отпуски? Мястото на детето не е при мама на работа.
ОК, извинена си. Laughing Има, всичко има - баби, детегледачки, ясли, градини, болнични, отпуски. Но се случват и изключения. Ще разбереш сама.

# 1 321
Блу, за някаква екстремна ситуация се съгласих  Peace

# 1 322
Само не се отпускай много да променяш критериите си за екстремност. Laughing

# 1 323
Само не се отпускай много да променяш критериите си за екстремност. Laughing
Тц, точно за екстремност са много завишени. За това освен яслата имам план В и С и D Wink

# 1 324
Абе, като пречат децата си е много изнервящо. Ако се прибави и фактът, че някои майки се държат като че ли всички трябва да търпят без възражения капризите на техните съкровища, вече съвсем става неприятно. Иначе, ако децата са кротки и не пречат на работата и на клиентите малко хора ще имат нещо против. Ама не може направи нещо пречещо и веднага с оправданието "Ама той е дете" и да си мислят, че с едно "Извини се на какичката" всичко е ок.

Не ми се е случвало с продавачки обаче, по-скоро с друг вид вид служители.

# 1 325
Не мога да си представя с какво ще ми пречи, че някоя служителка някъде си е довела детето с нея. Плащам за пет минути, излизам си. Или за каквото друго съм отишла. А в магазин пък изобщо няма и да разбера дали детето, което виси до вратата или рисува с моливи на ниска масичка, е на продавачката или на някоя клиентка.

При това аз не съм от хората, които се умиляват от деца и ахкат на всяко като на малко чудо.

Историята с компютъра е много екстремна, но майка му е трябвало да го "нарита" оттам.

# 1 326
И аз съм ходила на работа с децата, когато се е налагало. Има спешни задачи, никой не го интересува, че съм в болнични. Хубавото е, че много голяма част от работата ми може да се свърши и вкъщи, това е спасявало положението. Но не при всеки е възможно.
Особено ако човек е стриктен и спира детето от ясли и градини при всяка поява на  сополи и лека кашлица, не знам как ще му се получи.  Освен това детските ясли и градини почиват лятото, понякога доста дълго. Да не говорим какъв шок е краят на първи клас -  учебната година свършва още преди края на май, детето е малко, за да остане само, ако няма баби и дядовци на разположение, става интересно.
П.П. Затова и все повече познати имам, които се отказаха да работят. По-лесно им излиза да си понижат малко стандарта, но да не изпадат в паника от всяка прокашляне на детето, чудейки се каква точно организация за пазене да направят за пореден път.

# 1 327
Като малка от време на време съм седяла в магазина, където работеше майка ми. Шефът беше наясно. Знаеше, че със заплатата й няма как да си позволи детегледачка. Но още докато е нямало хора майка ми ме е "строявала" на единия стол и съм се занимавала с нещо. Беше ми забранено да "помагам", нищо че имах мерак.  Laughing
Ако детето не пречи на обслужването, не виждам какъв е проблемът с това да си е на работното място. За бурни деца съм съгласна, че е кофти. Обаче много от вас забравят, че животът не винаги е подреден и не винаги една майка може да си позволи детегледачка лятото, когато няма детски градини и забавачки или каквото е друго там. Примерно в училище, лятната ваканция. Има и много самотни майки, които нямат много роднини в града или роднините работят. Честно, много се дразня на такива генерализации, че "не трябвало". Абе, не знаеш какво й е отсреща на жената, че да я нареждаш, че детето й било на работното място...  Rolling Eyes
(Пак казвам, изключвам случаите на бурни деца, които пречат на работата. Там вече се мислят други варианти наистина. )

# 1 328
 sophiemmaspencer, както и предположих не си пушач и не си работила като продавачка и за това си толкова категорична по този въпрос. Някой да ти е казал да не си изказваш мнението??? И на мен не ми е приятно пискащо, църкащо и разглезено дете на работното място. Детето, за да е такова са виновни родителите. Случвало ми се е да пазарувам в магазин и продавачката да е довела детето си, но то си стои тихичко и да не пречи на никой.

# 1 329
Не ми пречат децата на работното място. Стига да не пречат, докато ме обслужват дори не ги забелязвам.
В случая с компютъра, обаче, аз щях да настоявам за бележката. Не е основателна причина да се разкарваш и занимаваш с бележката няколко пъти, за да може детето да си играе.

# 1 330
sophiemmaspencer, както и предположих не си пушач и не си работила като продавачка и за това си толкова категорична по този въпрос. Някой да ти е казал да не си изказваш мнението??? И на мен не ми е приятно пискащо, църкащо и разглезено дете на работното място. Детето, за да е такова са виновни родителите. Случвало ми се е да пазарувам в магазин и продавачката да е довела детето си, но то си стои тихичко и да не пречи на никой.

Не, не съм КАТЕГОРИЧНА. Чудя се просто, къде е логиката? Да изнемогваш финансово, а в същото време да си хвърляш парите на вятъра. Че и да загасяш недоизпушена цигара? Нужно ли е да съм била продавачка, за да видя абсурда в ситуацията? Това са хора без самодисциплина.

Не говоря за случаите, когато жената работи като продавачка по собствен избор, а не поради липсата на такъв. Ако сама си е избрала и я удовлетворява, тогава няма противоречие; ако иска да пуши, ако иска да раздава цигари на входа. Нейн избор.

Аз говоря за друго, а това, че не ме разбираш е доста красноречиво.

# 1 331
sophiemmaspencer, защо "принудата" трябва да се изразява именно във финансово изнемогване? Всяка продавачка ли, според теб, живее на екзистенциалния минимум? Може просто да не може да си намери друга работа към момента, това също е вид принуда. Но със заплатата да може да си позволи да пуши. Има работа, има пари И за цигари, няма работа, няма пари.
Пуша. Предишната ми работа беше именно като продавачка. Ами, докарвах си доста прилична заплата. В същото време, не можех да си позволя да НЕ работя. Е, вярно, когато съм пушила, не беше точно пред работното ми място.

# 1 332
Обикаляме една събота по магазините в търсене на обувки. Влизам в първия, гледам няколко вида и се чудя кой от тях ще ми свърши работа за определената цел, продавачката ме поглежда и казва "първо да ти кажа от кои видове имам размери, пък тогава се чуди" и ми показва някои които изобщо съм нямала намерение дори да пробвам, благодаря все пак и тръгвам да излизам, при което на вратата ми се казва " то такива каквито вие търсите много трудно ще намерите с вашия размер" и това само защото при нея са останали само по-големи номера.Не се отказвам и продължавам да обикалям. В следващия магазин виждам същите обувки които съм си харесала преди това, и още едни които ми грабват погледа веднага. Оглеждам ги и се чудя дали ще са удобни. В този магазин продавачките са 2, при влизането въобще не отразяват, че някой е прекрачил прага, а продължават да обсъждат коя какво ще готви. Точно обмислям да наруша спокойния им разговор като ги попитам евентуално за моя номер и ми казват " Ако ще пробваш нещо пробвай, щото затваряме". Е не пробвах и си излезнах.

# 1 333
Това е защото масово се наема работна ръка, чието възпитание и интелигентност граничи с простащината. В скъпите магазини обаче има по-качествена цедка.

# 1 334
Извинете,но къде е прието да се говори на клиентите на ти?

Общи условия

Активация на акаунт