Забременели след Ин витро - тема 9

• 31 232
  • 774
  •   1
Отговори
# 525
Аз ходя плътно на работа. Няколко дни покрай зацапванията в началото си останах вкъщи. Мисля, най-много до края на юли да работя, тогава живот и здраве ще сложа 3-ка пред седмиците Simple Smile
Иначе гледам да не се изморявам и си тръгвам в по-ненатоварените дни по-рано и засега съм ок, ще видим дали ще станат моите планове Simple Smile

# 526
И аз си ходя на работа и смятам да работа до края на юли, когато ми е и термина, освен ако малкият човек не реши да излиза по-рано. Тук няма такива 45 дни болничен, има само майчинство до 52 седмици, от които са платени само 39. Аз лично не виждам смисъл да излизам по-рано и да седя като кукувица сама у нас и да прекарам по-малко време после с бебо, защото ще трябва да се връщам пак на работа.

# 527
  • В градината...
Искам да благодаря на всички за милите думи  Hug
В болницата бях с телефон, от който ми беше трудно да пиша.
На  всяка мама в темата желая прекрасна бременност до края и красива среща с малките рожби  Heart Eyes Heart Eyes

# 528
  • Sofia
Здравейте, девойки, да се отчета и аз 

Скоро не съм писала, но съм сама с дребните и само успявам да хвърлям по един поглед на темичката, да не изпусна нещо .
Засега съм добре, пу-пу, бях при Сигридов във вторник, каза ми, че всичко е наред с доплерите, бебка се храни засега добре и се надявам да изкарам още поне месец така и да не се влошат изведнъж. Не я усещам много, но защото уж била седалищно, дано е така. Накара ми се за изследванията, ама какво да правя, и аз като Илиянка не мога да вдигна тоя пуст белтък и хемоглобин, а уж ям полезни неща и пия добавки.

Франи, може би така е по-добре наистина с едно бебенце, иначе рисковете са големи, важното е то да е добре, да си расте и да си стои до края където трябва. Аз също ходя при Ташков, много е готин, и ще раждам при него, обещал ми е всичко да е наред  Grinning

Аекарче стискай зъби още малко, но едва ли ще тръгне раждането само, щом засега няма нищо.

Келсън, и аз така мисля за работата, няма да избяга, стой си вкъщи и си почивай, свиква се със всичко.

Искам да ви питам имаше ли мами, които пият аспирин протект, кога ви казаха да го спирате? Мен всеки лекар различно ми казва и не знам  newsm78 Да не говорим, че Сигридов въобще не знае, че го пия Embarassed За фраксипарина е ясно, че е по-натам, ама за аспирина се чудя.

Като ви чета, май само аз още не съм купила нищо за бебето, ама нищичко и сигурно пак в последния момент всичко ще правя, даже сигурно като се роди. И име не сме си измислили, много ми е трудно с избора, ще пускам анкета в Имена, ама не знам как става, но това да ми е проблема, ще го решим.

Hug за всички

# 529
Момичета, засега се държа, искаме да стана 35+1 поне за да родя. Правя големи и болезнени контракции, но слава Богу шийката се държи засега. Стискайте ми палци да успея поне още една седмица  Praynig Praynig Praynig

# 530
Момичета, засега се държа, искаме да стана 35+1 поне за да родя. Правя големи и болезнени контракции, но слава Богу шийката се държи засега. Стискайте ми палци да успея поне още една седмица  Praynig Praynig Praynig

Стискаме ти палци... всичко ще е наред   bouquet Почивай повече.

# 531
rib4e , възможно най-скоро говори с доктора си за аспирина. Аз го спрях в 27ма седмица, като е трябвало да го спирам по-рано, примерно към 20та, но сме се поразсеяли. Не е безобидно.

# 532
  • на пясъка при черупките от миди
rib4e , възможно най-скоро говори с доктора си за аспирина. Аз го спрях в 27ма седмица, като е трябвало да го спирам по-рано, примерно към 20та, но сме се поразсеяли. Не е безобидно.

А защо трябва да се спира аспирина?  newsm78

# 533
Има опасност от сериозно кървене, особено ако започне раждане.

# 534
Рибче, защо не си казала на Сигридов за аспирина и фраксито? Той не е противник на тази терапия, даже напротив. За  серклажа ми се накара, но за фраксито и аспирина е ЗА. Даже каза, че в големите седмици може и да трябва да се засили заради кръвопотока към малките, защото аз съм на минималната доза. Ако имаш възможност, обади му се и го питай. Нито моят търновски доктор, нито плевенският доцент , при който ще раждам са ми казвали да го спирам. С доцентът ще се чуваме на 15-ти, за да уточним датата на секциото и тогава ще го попитам. И след случката с починалата родилка съм много доволна, че ги вземам.

Аекарче,  Hug Hug Hug мъжко момиче си тииииииии  bouquet

Бис, дойде ли матрачето? Моите пристигнаха-егати сладурските  Heart Eyes

# 535
Има опасност от сериозно кървене, особено ако започне раждане.

И аз като Илияна 2 знам, че си се взима докрай, точно за да се избегнат последните случки. Освен това на мен след една от операциите ми биха яко фракси, точно за да забави кръвосъсирването. Моят док също не ми го е спирал.

# 536
Фраксипаринът е до край, че и малко след това, на мен може би тепърва ще ми го включат.
За аспирин протекта обаче получих цяла лекция как така до толкова късни седмици го взимам и колко е опасно.  Двете действат по различен начин.  Не го премълчавайте, казвам аз, за да може наблюдаващият лекар да прецени ползи и рискове.

# 537
Хмх, ще питам пак. Направо ме хвърли в размисъл  newsm78 благоря за инфото

# 538
Аз също знам, че аспирина се спира в 26г.с.,защото е опасен. Фраксита и клексани се спират ден преди секцио,заради опасност от кръвозагуба. В трета градска работи проф. Паскалева. С миналата бременност ходих при нея за изследване на нискомолекулни хепарини,единатвено там в цяла Бг се прави и тя ме просветли. За повече инфо можв би в темата за аспирин,фраксипарин....Аз съм благодарна на Sigma, тя ме насочи към професорката и така получих най- адекватна терапия. Също, важно е да се знае,че няма терапия ден аспирин, ден фраксипарин. Мисля,обаче че специалист по това може да обясни това. Аг-тата не са специалисти.
Аекара, ще устискате с бебковците.

# 539
А сега! Ново пет! Пак размисли и страсти-този път за аспирина newsm78 newsm78 newsm78

Общи условия

Активация на акаунт