Тичане (3)

• 85 763
  • 782
  •   1
Отговори
# 255
Втора седмица мога да отчета с радост 5х6км. Рядко се случва да не вали като из ведро и да не ми прецака плановете.

# 256
Браво!!!

# 257
Втора седмица мога да отчета с радост 5х6км. Рядко се случва да не вали като из ведро и да не ми прецака плановете.

Адмирации.

Привет и от мен,
тичам от 3 месеца, като заради работа и изкачвания на планини първите 2 месеца не бях много редовен. Общо взето, се стремя средно статистически да докарвам 2 тичания на седмица, като едно бавно, но стабилно начало.

За сега тичам само по 2,5 километра, със сигурност мога и повече, защото 1 минута след дългото тичане си правя и по 2 спринта на 100 и 150 метра. Но както казах гледам да не правя резки скокове, за да не стресирам тялото си. Започнах с време 19 минути....ок доста е, но никога не съм тичал. Сега правя в зависимост от формата 11-12, като планувам до края на Януари да съм 11. Всичко зависи....от каква музика ще се падне в плеъра.

Имам обаче 2 въпроса, чиито отговори намирам в Интернет, но са противоречиви.
Чел съм, че тичането на твърда настилка подбива коленете. До колко е вярно? Аз тичам на чакълесто/пясъчно място, но неговата слабост, е че се образуват локви. Не че не скачам с голяма скорост в тях, но винаги има наум, че може да има хлъзгане.
Резултат по мен има навсякъде, но основното натоварване е в прасците ми. Това до колко е правилно?

И още един въпрос - вредно ли е да се тича на много студено време? Аз съм студолюбив и нито снега, нито студа ми пречат, но не знам дали всъщност не си правя мечешка услуга.

П.П. Дезидерата, на дъжд се тича много готино, водата леко те охлажда и ако си с добри обувки няма страшно от поднасяне.

# 258
Понеже и аз тичам в планината, ще ти кажа, че там е най-щадящата настилка спрямо коленете. Единствения враг е асфалта. Прасците те болят, защото нормално се натоварват при бягането, а ти тичаш от скоро и не са ти много натренирани за това натоварване. В началото и при мен беше така.

В студ си тичам най-нормално, а и щом засега си на кратички дистанции, няма какво да ти стане за 10-15 минутки така или иначе. Simple Smile Всъщност и аз зимата намалявам обемите, но си тичам често по 5-10 км и не съм усетила да има проблеми от това.

//Аз се чувствам в плато. Мисля, че за момента 5 км под 20 мин. са ми по-скоро невъзможни. Свалях времето постепенно до 20:50 и оттам нататък... зор.

# 259
Според мен, може да не си в плато. Зима е. Ще видиш напролет. И аз, която бягам като костенурка, се позабавих още повече напоследък. Лятото става същото. На организмът му е трудно при тези температури. Сега не е време за нови рекорди, но тренировките са важни.

# 260
Според мен, може да не си в плато. Зима е. Ще видиш напролет. И аз, която бягам като костенурка, се позабавих още повече напоследък. Лятото става същото. На организмът му е трудно при тези температури. Сега не е време за нови рекорди, но тренировките са важни.

Стигам до заключението, че зимата е най-удачно просто да се правят големи преходи из планините, къде с бягане, къде с просто по-чевръста крачка. И баирите много натренирват.

Ние затова често ходим. В Събота ходихме скоростно Драгалевци - Черни връх - Княжево, вчера катерихме из Стара планина, а утре ще качваме Мусала от Боровец (пак). След планина се чувствам по-бърза на следващия ден.

ПП. Поздрав:

Oт Мусала миналата седмица:
Скрит текст:

И от Райското пръскало (х. Рай) пак миналата седмица:
Скрит текст:

# 261
Каква красота само! Много добре правите с тези преходи. Някаква магия има в тези планини! Хем душата се разтоварва, хем тялото заяква много.

# 262
  • UK
Весула Коледа, момичета! Да сте живи и здрави, вие и семействата ви  Hug
Гугъл, страхотни снимки Heart Eyes
Аз успях да се мотивирам само за едни 7.5км. Много ядене и малко спорт ooooh!

# 263
Весела Коледа на всички! Бъдете здрави и щастливи заедно със семействата и приятелите си!

И аз съм се отдала предимно на ядене и готвене. Тук в София смогът е ужасно неприятен. Излязох за едни 11км онзи ден в парка и още кашлям. Преди сякаш не ми се отразяваше така. Покрай тези празници, гостувания и подготовки не ми остава време да се кажа малко на Витоша поне Sad Чакам с нетърпение вятъра и студа Simple Smile))

# 264
Весела Коледа на всички. Здраве, щастие и повече километри Simple Smile
Аз пак влизам с въпрос за болежка. Колко време след прекаран бронхит мога да се върна към бягането? Някой има ли някакъв досег с експертно мнение? Аз само с моето ДжиПи, но тя по принцип не разбира моята мания по бягането. Аз още не съм се оправила, но гледам слънчевото време, умирам от яд и само за това мисля и се чудя кога ще е най-безопасно да започна отново...

# 265
Бягаш когато се чувстваш готова.

# 266
  • UK
За много години, момичета  Hug
И за да не е спам, отчитам 7км от вчера сутринта Simple Smile

# 267
За много години, момичета и момчета!  Hug

Радвам се, че успях да изпълня плана си от 5х6км и тази седмица. Тази сутрин подобрих вчерашното си изпълнение с почти 2 минути.  Laughing
Все още съм бавничка, но темпото ще се повиши с обема. Пролетта ще хвърча.  smile3535

Ivankalpazan, на мен лек дъжд не ми пречи, но откакто тичах в порой, в който не виждах пред себе си и непрекъснато си триех очите внимавам в условията. Предпочитам да заместя с 20мин. въже в къщи на сухо. Обичам удобствата.  Peace

# 268
Честита Нова година на всички! Още не съм се разписала за тази година. Тук е голям студ, но поне мъглата се е вдигнала Simple Smile Карах някакъв грип по празниците, но вече съм добре и се чудя дали днес да не направя първите няколко километра Simple Smile))

# 269
ЧНГ и от мен
и аз още не съм се записала, защото крака ме боли не ми позволява още да тичам
но пък правя планински преходи когато мога , особено в топлото време по Коледните празници  правех почти всеки ден по 14км катерене и разходки из Родопите
Не знам крака кога ще ми позволи да тичам, но в този студ нямам и желание
на топло с Руми ще тренирам засега Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт