"Песен за огън и лед" 19 "Stick them with the pointy end"

• 35 678
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
  • Дивата природа
!@#@#$@#%$#$$%Y^%^U*$%^T$W% За неопетнените Станис и Джон са мъртви, достатъчен повод да се взриви нета.
(*($%R^%&YW#$^YU&
Много ми е смешно това прозвище неопетнените, много на място!  hahaha
Ако гледащите са `неопетнени`, четящите сте опетнени. На петна. Прокажени! (Сивата люспа да яде пасти!)
Опетнени, още омърсени, напра'о мръсници! Пълни безсрамници!
newsm48 (прилича на :Кутрето, а на бг освен като пръстче, да се асоциира като `малка мъжка кучка`)
Е то би'а толко' злоба, но да наричате "просто" зрителите - прости - не ви прави по-сложни.
Яд ви е, че едва ли не сте се прее..цакали и да четете - не мож' познаете вече сериите.
Неочакваностите са най-GoTиното на "Троновете"! Така имате И интрига в сериите.
Кой (да си признае ; ) иска буквална екранизация и да знае всяка реплика (като театрална постановка да рецитират готова поема).
Това си е просто велика сага на автор в апогея на кариерата си,
а не да я превръщате фанатизирано в единствения смисъл на животите си
и да псувате всеки с мнение, логично различно от вашето - вкл. сценаристи, зяпачи и т.н.
 smile3529 И аз тепърва се `заразявам`, че не исках дълго продължения да чакам, макар до "...пролет"-та колко още ще трябва?! Писането като всеки творчески процес иска вдъхновение и ако е насила, по задължение - няма да е от Heart. Тъй че когато са готови книгите! Martin има тежката дума накрая, но и самият му стил е по-тежък за еженощна приспивна приказка...

И айде още един пример - щяло да има повеке логика, разбираш ли, ако вещерката Мел била дегЪзирала `съвсем_обичайно` некой друг като Манс (че по книга точно той имал да спасява хорица, вм. да си гледа издивелите), отколкото най-нормално да си изгори. В сериала не наблягат на фентъзи елементи, а което се продава (SFX) & търси (WOW). . .

# 136
  • Варна
Gloripeace,
Във форума за книгите е логично да обсъждаме тях и да се тръшкаме как ДиД съсипаха една наистина епична сага - 1, 2, че и 3 сезон бяха добри, с малки отклонения... но сега мога единствено да кажа за режисьорите "да им се случат Болтън дано".
А ти го давай малко по-спокойно. Спорим - да. Но не съм видяла досега някой някого да е псувал.
И да, искам буквална екранизация - първия сезон беше почти такъв. Не лирични отклонения, пълно отрицание на елементарна логика и затрити сюжетни линии, само за да гледам някоя и друга разголена цица или нещо от тоя сорт.

# 137
Gloripeace,
"Неопетнен" се използва в смисъл- "непокварен", "необременен" от книгите и непрестанните сравнения с текста. Използва се шеговито и без капка злоба.
Така поне се използва в официалния сайт, където хората спокойно казват "сестра ми", "годеницата ми" и т. н. е Неопетнена и се притеснява за Санса...примерно.

Нямаше нужда да изпадаш в истерия, не говорим за потентност, не бой се.

# 138
Направо се притесних,че чета книги и почти не гледам телевизия.Виновна съм. ooooh!
Много е трудно да се екранизира стойностната литература,но се е случвало.
В "Game of thrones" дразни,че първите сезони са великолепни,а последните са меко казано странни.Т.е. могат да продължат да ги снимат като първите,обаче не е ясно защо не го правят.Може бюджетът да ги ограничава.В същото време обаче влагат пари в безсмислени сцени и странни сюжетни линии - Мисандей и Сив червей,потрошеният от бой Сам прави секс  Laughing пясъчните змии ще убиват Мирцела,вместо да искат да я наложат на Железния трон и така Дорн да управлява Вестерос;Джайм хуква без план,без никакво проучване да спасява човек,който не иска да бъде спасен...,Бриен ходи като муха без глава насам натам и накрая виси на един прозорец да чака някой да запалел свещ,че да хукне да го спасява;за Санса няма да споменавам и че "северът помнел",пък Северът го няма.Всъщност там е - под формата на една бабичка. Crossing Arms

# 139
  • Дивата природа
Д&Д = Питър Джаксън стил!
Бюджетът не извинява недомислиците на сценариите.
Започна друго велико фентъзи и за "Властелините" също имаше разни промени / премахвания / добавки... заклетите мечове (оппа, фенове, че съм на "Рицарят..." в момента : ) малко негодуват, но го понасят (най-цитираното са всички бонус `краища` след коронацията на Арагорн ; ).
И същият този вместо да си продължава филмите точно по Толкин, с "Хобитите" само бе вдъхновен от книгите - нужно ли бе? Но гледаш и те изненадват доста неща (за добро или лошо, но е различно и това е интересното!). Защото вече имаше по-точна екранизация - анимацията'77, както и страхотен комикс -
http://www.endorion.org/books/comics-wenzel.html

НИЩО не може да се сравнява с 1-воизточника, всяка адаптация си е само една гледна т. на режисьорите. Няма рязка граница книги – (серийни) филми, защото Световете са едни, но не разликите са проблемите. Любопитни са съпоставките с написаното, но не може да се предаде всичкото.

Четете пълните версии със собствено въображение (КНИГИТЕ) >
разглеждате графични адаптации (КОМИКСИТЕ) >
гледате епични екранизации (ФИЛМИТЕ)

Исках само да изопача `опетненост` и как всеки може да си тълкува всяка дума. Нямам нападки към никого конкретно. А така или иначе дори и "сериалната" тема я четат предимно Четящи, а някои зрители се радват и на мазно качество, некадърно преведено, за да превъртят само бруталното, прескачайки говоренето ( "скучното" ); до крайните индивиди, питащи само за: "Захари кога ще се появи", неподозиращи "Играта...": Всички трябва да умрат!

# 140
  • Варна
Надявам се продуцентите да ме опровергаят, но от епична екранизация, сериала се превърна почти в ситком, който разчита на скечовете на треторазрядни персонажи. Мда...  любимци са Брон, Подрик, Тиен.. защото са им дадени маловажни, но готини реплики. А персонажите, които трябва да движат действието - Джайм, Денерис, Церсей.. са патетични и скучни.
Тирион прави изключение, освен, че движи сюжета има и готини реплики. Късметлия. Пък и успя да пребие колегата си по вериги. Как да не ти е любимец.

# 141
В темата за книгите обсъждаме сериала, в темата за сериала обсъждаме основно книгите...  newsm78

# 142
  • Варна
В темата за книгите обсъждаме сериала, в темата за сериала обсъждаме основно книгите...  newsm78

ooooh! И аз усетих, но някакси е трудно да се отделят нещата. Blush

# 143
Тирел ще са с всеки който гарантира корона на Мардж, проблемчето е че в момента тя е бракувана, намира се на неудобно място, а войските им са блокирани в КЧ, заради това и Конингтън има доста място за маневри.
От друга страна Пакстър Редвин отива да се занимава с Железните и оставил източния бряг на Вестерос свободен за още едно дебаркиране.

Егон, ако е Блекфир според мен задължително му трябва брак с Ариан, иначе няма Дорн, ако е Тарг, голямо АКО, чакаме доказателства, все още чакаме и да видим каква е играта на Доран, уж е Играч но дотук той ми е голямо разочарование въпреки всичките ми симпатии.
За момента най-добре се е укрепил Кутрето.
Денерис няма как да дойде само с дракона, тя няма идея на кого може да разчита във Вестерос.
Чакаме срещичка с Тирион в книгите, или поне среща на Тирион с дядко.

Естествено всичко това са сметки без кръчмаря на Север  Mr. Green

Последна редакция: ср, 27 май 2015, 21:34 от Бумър

# 144
В "Game of thrones" дразни,че първите сезони са великолепни,а последните са меко казано странни.Т.е. могат да продължат да ги снимат като първите,обаче не е ясно защо не го правят.
Много набъбват сюжетните линии. Самият Мартин се принуди да направи две книги, в които раздели героите, а действието се развива паралелно. Това на екран не може да се предаде в 10 серии на сезон, ще е зверски разпокъсано и негледаемо.
Аз разбирам и оправдавам, че трябва да има жестоко рязане и доизмисляне. Въпросът е, че не е направено качествено. Пълно е с бутафорни моменти и сценарни недомислици, все едно гледам поредната тийн продукция или пък български сериал, а не такъв на HBO. Това е проблемът за мен, не толкова, че бяга от книгата. Бениоф и Уайс чисто и просто не успяват да изсмучат максималния потенциал от поредицата. Неслучайно и след първия епизод от сезона рейтингите вървят надолу.

# 145
Просто са тъпи двамата, при опцията, която имат в момента, да правят свободен преразказ, се провалят напълно. Което е странно, защото те имат проучвания какво очаква публиката, какво харесват читателите, не виждам проблем да направят по-популярен продукт вместо поредица от сцени изпълнени със самоцелен секс и брутално насилие.

# 146
Бе те, дори и едни пот по-популярните фенски теории да развият, пак ще е по-интересно. Според мен искат да са в стила на Мартин- непредвидими и брутални, но са пропуснали допълнителните пластове Simple Smile.

# 147
  • Варна
Обърках темата... Blush

# 148
Сериала е просто мъкааа...Не знам,но е голяма гавра според мен.
Не че и толкова го следя де.Когато няма какво друго да се гледа го гледам с превъртане...

# 149
Присъединявам се към вас, макар да съм още на първата книга.

Общи условия

Активация на акаунт