"Песен за огън и лед" 19 "Stick them with the pointy end"

• 35 686
  • 739
  •   1
Отговори
# 165
Може би Мартин наистина е замислил краха на феодализма във Вестерос чрез Денерис и Бродниците.

Трябва да е или Денерис или бродниците. Не ги виждам да се борят за обща кауза Simple Smile
Имаше някаква теория, че бродниците в крайна сметка ще се окажат "добрите" момчета, а Денерис узурпаторката.
А иначе с това "чупене" на колелото, не мисля че Дани ще иска да смени системата във Вестерос. Прекалено много им е набрала на всички. Виждам я по-скоро като отмъстителка, а не като някой който ще иска демокрация.

# 166
Общата заплаха от Бродниците ще бъде в полза на Денерис. В този смисъл.

Р'хлорците им пречат на Другите. Мелисандра гори язови дървета, тогава те отвръщат на удара.
Другите нападнаха Юмрука след като Мелисандра изгори старата гора на боговете в Бурен край.
Когато диваците минаваха под Вала, също хвърляха клони в огъня.

# 167
  • Варна
Може би Мартин наистина е замислил краха на феодализма във Вестерос чрез Денерис и Бродниците.

Трябва да е или Денерис или бродниците. Не ги виждам да се борят за обща кауза Simple Smile
Имаше някаква теория, че бродниците в крайна сметка ще се окажат "добрите" момчета, а Денерис узурпаторката.
А иначе с това "чупене" на колелото, не мисля че Дани ще иска да смени системата във Вестерос. Прекалено много им е набрала на всички. Виждам я по-скоро като отмъстителка, а не като някой който ще иска демокрация.

Няма да са в обща кауза. Голямата част от елита ще измре във войните и по сватби. Няма да остане кой да управлява и ще въведат избори. Mr. Green (Между другото май всички Свободни градове са  на този принцип. Избират си принцове, Морски господари, архонти и т.н.))

Въпрос? На кого ще отмъщава Денерис, че я виждаш като отмъстителка?
Ако ще е за смъртта на баща си, то само един Джайм остана, и то сигурно не за дълго.

# 168
  • Варна
Хм, според мен Денерис спомена и Таргариен, защото не се чувства кой знае колко свързана с тях. Познава само милото си братле, което й каза, че за ЖТ ще я даде и на конете на Дрого да я изчукат, а за баща си знае само, че е лудия крал - т.е. може да се вижда като основателка на нова династия, не като Таргариен, а като Мхиза и Майката на драконите. В крайна сметка не е видяла нищо добро от това, че е Т. Народът й са дотраки, освободени роби, наемници и т.н.

# 169
  • Варна
Хм, според мен Денерис спомена и Таргариен, защото не се чувства кой знае колко свързана с тях. Познава само милото си братле, което й каза, че за ЖТ ще я даде и на конете на Дрого да я изчукат, а за баща си знае само, че е лудия крал - т.е. може да се вижда като основателка на нова династия, не като Таргариен, а като Мхиза и Майката на драконите. В крайна сметка не е видяла нищо добро от това, че е Т. Народът й са дотраки, освободени роби, наемници и т.н.
Как така да не се чувства свързана с Таргариен, навсякъде където се появи слага герба им - над пирамидите се развяваше, гледам сега на арената. Брат и си беше луд, но едва ли ще захвърли рода си заради него.
Именно заради рода си иска да отиде във Вестерос, ако не беше така, щеше да си седи на изток.

# 170
  • Варна
Едно е да развява знамето и да казва "аз съм Денерис Таргариен, родена в бурята" и блабла - това си е въпрос на легитимност, друго е да се чувства наистина свързана с тях. Не мисля, че Денерис мисли за себе си като за Таргариен, а като за Денерис - майката на дракони, освободителка на роби, трошачка на окови и т.н. Мисълта ми е, че не се чувства длъжна примерно да отмъщава за татенцето, но пък не би се отказала от трона, защото й се полага - но, отново НО, идеята й е да е добра кралица, а не просто да си намести задника там.
Много ми е мътна Денерис. Движещата й сила явно е да бъде обичана и ценена, да си има дом - къщата с червената врата, но при цял живот бягство, а сега - завоевания, едва ли знае точно какво иска и от кого. Казали са й, че домът й е Вестерос, а кракът й не е стъпвал там. Мн ме изкефи като каза "простолюдието ще ме иска", а Тирион едва не се задави с виното  Mr. Green Сори, че смесвам сериала с книгата, но на фона на дървената Денерис, Тирион беше направо неотразим... както винаги.

# 171
  • Сидни
Искам да изкажа възмущението си от хората в темата за сериала.... #Crazy

# 172
Малко взе да дотегчава обстановкат там.

# 173
  • Варна
Искам да изкажа възмущението си от хората в темата за сериала.... #Crazy

Laughing
Ми нормално е. Сред по-малките особено, има хора, които не са прочели една книга. Просто нямат търпение, искат всичко, веднага.
Прави ми впечатление, че много често особено на по-малките им е трудно да прочетат някакви инструкции и да ги разберат. Предпочитат да е обяснено в клипче. Просто проблем с четенето с разбиране.
Но нека не превърщаме там темата книги vs сериал. Peace

# 174
  • Вестерос
Какво обсъждаме, че съм изтървала 8 страници, последните 2 серии не съм гледала, страх ме е да вляза в темата за сериала, там съм изтървала 25 страници. Само разбрах, че било страшен фенфикшън  Joy

# 175
  • Варна
Какво обсъждаме, че съм изтървала 8 страници, последните 2 серии не съм гледала, страх ме е да вляза в темата за сериала, там съм изтървала 25 страници. Само разбрах, че било страшен фенфикшън  Joy

Последната серия компенсира.
Разбрахме, че Другите умират от валирианска стомана и не влизат във вода.

# 176
  • Вестерос
Това за водата аз го бях коментирала май, или не-не помня  Laughing Май се смяхме, че могат да се разстопят. Като изгледам ще ги разнища в другата тема  hahaha

# 177
Това за водата се коментира отдавна, но има смисъл, защото кому е нужна огромна Стена от бряг до бряг, след като може да заобиколят с лодка.
Има нещо там.

Ако Вала не падне, и зомби апокалипсис няма да има.

# 178
В море не влизат. В езерото добре си прекарваха.

# 179
  • Варна
В море не влизат. В езерото добре си прекарваха.

Кое езеро? newsm78

Дези, подозирахме за водата и Другите, но очаквах, че зомбитата може и да могат да заобикалят, заради писмото от Котър Пайк.

П.П. Ами ако морето замръзне?

Общи условия

Активация на акаунт