"Песен за огън и лед" 19 "Stick them with the pointy end"

• 34 726
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
Ерис е взел Джейми като заложник, така лишава Тивин от любимия наследник. Тирион по този начин трябва да наследи Скалата по закон, а на всичкото отгоре може и да се окаже и копеле на Ерис.
Ерис обра Тивин със замах.

Изкъпването на Джейми е един вид пречистване на греховете, и ставаш роден отново, нещо като ритуалната миква на есените. Т.е. Джейми се изповяда, топна се в казана, и после Руус Болтън го нахрани със солено пушено свинско. Защото Ренли се пошегувал, че АА е шунка.
Ето това е!Това вече не е смешно.
 Naughty

# 661
  • София
Ннищо против Джайм да е АА, би било изненадващо и против най-популярните фен теории, но има една основна пречка според мен. Азор Ахаи трябва да е много добър в боравенето с меча, легендарен герой. Джайм беше такъв. В момента меча му служи като бастун за подпиране.  Peace

# 662
  • Варна
Ннищо против Джайм да е АА, би било изненадващо и против най-популярните фен теории, но има една основна пречка според мен. Азор Ахаи трябва да е много добър в боравенето с меча, легендарен герой. Джайм беше такъв. В момента меча му служи като бастун за подпиране.  Peace

Защо трябва да е? Истинския може и да е бил, но за преродения не е задължително. Емон смята, че това е Дани, а тя едва ли ще е добра с меча.

# 663
  • София
Ами не знам, той с лявата ръка едно момиченце не може да победи, а я си го представи срещу белите бродници. Wink Някак си, губи ми се логиката... В смисъл няма да се вземе сериозно. Дори от четящите, освен ако не напишат как след дълги тренировки е надобрял доста. А представи си какви ще са масовите реакции на хората по света. Тези неща също са от значение в един материален свят.
за Денерис може, но тя си има дракон, той ще бъде нейният меч, но ББ от огън не умират.
Макар че по-скоро и Джон и Денерис и Другите ще се окажат от едната страна на барикадата. Видно е, че най-големите зверства се правят от хората и те трябва да платят тежка цена, преди да се сключи някакъв мир и да се промени изкорен стрият във Веестерос или целия контиент да бъде опустошен. Абе не знам. Нямам нищо против Джайм да е АА, героят му много се промени, лично на мен ми харесва много, но някак си не мога да си го представя като такъв. Макар че има логика, след всичко което е направил, това ще е голямото му изкупление... Но не може да се бие по дяволите, уф.

# 664
Диаволо, едно име ще ти напиша: Корин Половин Ръка.  Peace

# 665
Аз прочетох теорията как Горските чеда дърпат конците на човечеството чрез Старите богове (магията на варгването),Многоликия бог (магията със смяна на лицето) и Р'хлор (кръвната магия) и определено са решили да си разчистят Вестерос,за Есос не знам.
Обаче човечеството реално има ли могъщ Бог или богове,които да му помогнат срещу ГЧ.Защото Чедата не са богове,може да владеят свръхсили,но поне аз разбрах,че са друга раса,вид.Кой ги е научил да владеят тези могъщи сили?
Изглежда в предстоящия Аргамедон (Рагнарок) ще се изправят Чедата със своите инструменти - Кървавият гарван,Бран,Другите,Джон,Дани с драконите.От другата страна са хората,но кой ще ги подкрепи.Кой е избрал Обещания принц/Месията?Седемте?  И дали е възможно Бран,Джон и Дани да не загубят човешкото си съзнание и да не играят по свирката на Чедата? newsm78

Оф,едно нещо ми се изяснява и хоп-възникват 10 нови въпроса. Joy

# 666
  • Вестерос
 Crazy Аря, Джайм, Бриен, Станис

# 667
  • Варна
irena681 , няма богове. (Както няма и истински рицари Laughing)
Всичко е магия,  способности, карма.

# 668
  • Варна
Аз продължавам да си имам теория, че АА е Бриен - има си подходящия меч, ще жертва Джайм, в ролята на Нисса-Нисса, колкото и да е влюбена в него, добра е в боя и накрая ще загине геройски.
За Джайм също мога да се съглася - АА може само да повежда хората в последната битка, никой не казва, че трябва и да оцелее. Много от великите пълководци си водят битките от някой хълм, но точно в този случай водачът мисля, трябва да е в челните редици.

# 669
Чадата ги броя за богове, все пак са Старите богове, въпреки, че не в омнипотентен/всемогъщ смисъл като в юдео-християнската теология. Omnipresent (всеприсъстващи?, вездесъщи?) са донякъде, особено напредналите зеленозрящи, но дали виждат и в Асшаи, и в Мирийн? Лелеее, ако е така....

Р'хлор го броя като изкривено разбиране на Мелисандра, тя е много различна от Торос. Той няма никакви пориви да пали каквото и да било (освен меча си Joy за ефект).
(Берик палеше меча си с кръвта си. Това би трябвало да означава нещо. )

Подозирам, че Есоските чада са в дъното на Червения бог, като там ползват черното дърво като проводник, защото не растат язови дървета. В храма на Черното и Бялото вратите и столовете бяха от черно дърво- ебон ли беше? и яз.  Имам наклонности към тази идея засега.

Понеже Mother-Maiden-Crone са традиционно свързани с Мориган, а са и част от Седемте, сега при еретиците дискутират кои са представителите на Седмицата и е доста интересно.

Едит:
Чета в блога за Суртр, и си мисля, че Манс отговаря повече от Джон СНоу, или че и двамата имат елементи на Суртр. Манс и Мелисандра са направили сянка...може би. Какви ги приказваше Манс за нейните целувки? Манс е воден от КГ според мен. И крилца на шлема си има, и рога на Джорамун търси...

Последна редакция: вт, 16 юни 2015, 21:58 от Deziderata

# 670
Мокоро и Бенеро са по-близо до Мелисандра отколкото до Торос

ДОПЪЛНЕНИЕ

Манс и Мелисандра са направили сянка...може би. Какви ги приказваше Манс за нейните целувки? Манс е воден от КГ според мен. И крилца на шлема си има, и рога на Джорамун търси...

Мелисандра не е горила дървета на Север Whistling

Можеш ли да намериш цитат за целувките?

# 671
  • Вестерос
Кой беше Бенеро?

# 672
Върховният жрец на Р'Хлор във Волантис

# 673
  • Вестерос
  bouquet

# 674
Извън темата, бях ви обещала една Кийра Найтли в ролята на Денерис. Ами това успях да сътворя.
Аматьорско, но от сърце Wink

Общи условия

Активация на акаунт