"Песен за огън и лед" 19 "Stick them with the pointy end"

• 34 763
  • 739
  •   1
Отговори
# 675
  • Варна
Мокоро и Бенеро са по-близо до Мелисандра отколкото до Торос

ДОПЪЛНЕНИЕ

Манс и Мелисандра са направили сянка...може би. Какви ги приказваше Манс за нейните целувки? Манс е воден от КГ според мен. И крилца на шлема си има, и рога на Джорамун търси...

Мелисандра не е горила дървета на Север Whistling

Можеш ли да намериш цитат за целувките?

Когато диваците минаваха през Вала, всеки трябваше да хвърли клонче от язово дърво в огъня. Не помня, честно казано дали е горила цяло дърво.
Целувката между Манс и Мелисандра я обсъждахме преди две теми някъде, след малко ще дам цитат.

П.П.
Цитат
— Илюзията, да. — Рубинът в черната желязна гривна на китката му сякаш запулсира. Той го почука с ръба на ножа. Стоманата тихо изтрака в камъка. — Усещам го, докато спя. Топло на кожата ми, дори през желязото. Меко като женска целувка. Твоята целувка. Но понякога в сънищата ми започва да гори, а устните ти се превръщат в зъби. Всеки ден си мисля колко лесно би било да го откъртя и всеки ден не го правя. Трябва ли и проклетите кокали да нося?

# 676
Диваците хвърляха клони в огъня, за да дадат старите богове на Р'хлор. В клетката на Манс имаше преплетени язови клони (Джон 3 Танц с Дракони).
Мелисандра искаше да изгори язовото дърво в Зимен Хребет (Предпоследната глава на Джон в Буря от мечове) Това беше условието да стане лорд Старк. Той избра старите богове.
След 2 страници се завърна Дух ,и като го наблюдаваше, Джон повярва, че старите богове са му го пратили и затвърди решението си.

Бенеро май е албинос.  Shocked

# 677
 doh да бе, коментирахме целувката, но пък сянка май не се е появявала...
Може да е албинос Бенеро, но нали е нула номер и не става много ясно, червена маска, но дали очите са му червени? Също така има точни видения в огъня
сега се сещам и, че Мокоро беше изкарал 10-ина дни в лодка без вода, дали и той не е от породата на Мелисандра?

# 678
Сега четох, че кожата му е бяла като мляко. Това означава албинос- белязан от боговете.
Да не би Мелисандра да си стиска сянката за когато и потрябва?  Blush

Мокоро е много съмнителен. Както и Кръпчо.

Дано Джон не се варгне за постоянно в Кръпчо, че ще почина.   Sad

# 679
Ей не мога да ви изчета Simple Smile . Относно последната серия- много удобно Мелчето се върна точно преди да наръгат Джони. Не искам и да си представям какво е в темата на филма. Аря- съдистка, Бриен ако иска да накаже Станис, по- добре да го беше оставила жив. Не мисля, че го уби де. Докато не видим как главата се отделя от тялото не считаме никой за мъртъв, а и тогава не е много сигурно Simple Smile . Варис да не е Безлик. Е****ти Худинито.
Няма смисъл да се коментира сериала вече. Паралели не могат да се правят както в предните сезони.
Силна беше сцената с Церсей. И все пак за нечелите, филмът сигурно е дъ бест.
След като прочетох приказката за Ледения дракон не мисля, 'че такъв ще бъде събуден. По- скоро ще се роди от Зимата. Като смятам, че ще се " роди" в размери на възрастен индивид и ще е под влиянието на Бродниците, ако въобще някой ще го ръководи. Може и да не е един.
Кръпчо е много съмнителен, най- вече песните му. Трябва да си ги припомня. Стига де, Джон да се варгне в Кръпчо. Което ме подсети- къде беше Дух , по дяволите , като наръгаха Джон- и за книгата и за сериала питам? За сериала няма как да знаем, просто издиша замисъла най- вероятно.

# 680
  • Варна
Което ме подсети- къде беше Дух , по дяволите , като наръгаха Джон- и за книгата и за сериала питам? За сериала няма как да знаем, просто издиша замисъла най- вероятно.

В оръжейната.
Цитат
Коня и Рори бяха сменили Бълхата и Мъли при вратата на оръжейната.
— С мен — каза им Джон, когато дойде време. Дух също поиска да тръгне с тях, но когато застъпва тихо по петите им, Джон го сграбчи за врата и го натика обратно вътре. Борок можеше да е сред събралите се в Залата на щитовете. Последното, което му трябваше точно сега, беше вълкът му да налети на глигана на превъплъщенеца.

# 681
  • Варна
Сега забелязах, че думите които са в заглавието на темата ни, са последната мисъл на Джон преди да умре.
"Stick them with the pointy end"

# 682
Сега забелязах, че думите които са в заглавието на темата ни, са последната мисъл на Джон преди да умре.
"Stick them with the pointy end"

Съвсем на място, нали?

Какво ли е на Вала след смъртта на ДЖон за Боуен Марш и банда? Това са шепа хора срещу многобройните Диваци. Според мен Тормунд ще поведе хората си към ЗХ да отмъщават Манс. Така ще разчистят терена на Мел.
Ще се случи нещо с Кръпчо, Мел го бише виждала в огъня с окървавена уста...

“   That creature is dangerous. Many a time I have glimpsed him in my flames. Sometimes there are skulls about him, and his lips are red with blood.   

- Melisandre to Jon Snow

Дали хората на кралицата ще тръгнат и те към ЗХ, или ще дезертират....

На Вала би трябвало вече да са пристигнали Дезмънд Грел и Робин Райгър.

# 683
  • Варна
Зимата е ужасна и хората на кралицата не могат да тръгнат наникъде. Освен ако не изгорят Шайрийн и да има лъжепролет.  Thinking Диваците ще ги подкрепят за изгарянето на Шайрийн.
Кръпчо може да направи нещо след смъртта й.. например да убие Селайз.. Ако стане това, хората на кралицата ще останат без кралица и принцеса. Мелисандра не би напуснала Вала, там тя се чувства силна.

# 684
Мерси. А това животно не предусетили опасността както вълчището на Роб, след като се ппяви опасност за него? Странно, Джон много по- добре " общува" и разбира Дух, а в този случай, вълчището просто кротко е останало в оръжейната.

Мел вижда в огъня си Кръпчо като някой вампир. Дали ще убие някой или ще предпази някой от грозяща го опасност?

# 685
  • Варна
Мерси. А това животно не предусетили опасността както вълчището на Роб, след като се ппяви опасност за него? Странно, Джон много по- добре " общува" и разбира Дух, а в този случай, вълчището просто кротко е останало в оръжейната.

Явно не предусеща, защото е приело, че братята от Стража са приятели на Джон. Все пак е само животно и вероятно действа по инстинкт, няма пророчески способности..

# 686
Хексе, права си, едва ли южняците ще се осмелят да тръгнат нанякъде...

Дух се държеше като Сив вятър, но подобно на Роб, Джон не разбра. Мислеше си, че го дразни глигана на Борок.
Защо не накара Борок да си затвори глигана, да му се невидяло! Ясно защо...

Дух се зъбеше на Мъли когато донесе на Джон виното, а той се чудеше какво го прихваща...

Кръпчо в това видение напомня на (Магарешки бодил?)  Thistle в пролога когато В6 я варгна. Отхапа си езика. Но тя беше здрава, а Кръпчо подобно на Ходор може да е по-лесен за варгване...

# 687
  • Варна
 (Магарешки бодил?) - Трън. Peace

Дези, ти явно залагаш на варгване в Кръпчо, вероятно това е най-безопасния вариант. Thinking

# 688
Мен ме е страх от варгване в Кръпчо, това би означавало, че са убили Дух.
Или някой друг да варгне Кръпчо, не Джон. Борок? КГ? Бран?
А може би Кръпчо ще отмъсти Шайрийн, няма да е варгнат от никого.

# 689
  • Варна
А може би Кръпчо ще отмъсти Шайрийн, няма да е варгнат от никого.

Така го виждам. Иначе няма причина Кръпчо да е агресивен.
Предполагам, че Дух ще оцелее  и точно Джон ще се е варгнал в него. От В6 май стана ясно, че варгването след смъртта е почти автоматично. Т.е. той умря и дори не знаеше в кой от вълците си ще се варгне, не беше по негово желание.
Ако Джон се варгне в човек/великан ще значи, че Дух е мъртъв. Ако е варгнат в Дух това значи че  никой друг няма да може да го варгне.
Мале, дано ме рабрахте.. Blush

Общи условия

Активация на акаунт