Да помогнем на съфорумка - Мама Цоцоланка

• 127 046
  • 758
  •   1
Отговори
# 630
Дано го прочетат повече хора, че да се разбере за какъв тип мислене става въпрос... Не съм допускала, че това е навик на тази жена, нито че тя чисто и просто злоупотребява с добрината на хората.

Г-жо Гошева, би трябвало да се срамувате!
Пред децата си най-вече.... Жалко, че и те на това ще бъдат научени, да търсят келепир от хората... Жалко.

п.п. Sharky, поклон за добрината.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=861806.345;topicrefid=20

# 631
Жалко, че така се злоупотребява с добрината на хората. Бях с добри впечатления от Мама Цоцоланка.

Доста хора бяха с добро мнение за нея  ! Затова споменах силата ѝ на писане на постове по форуми и групи !
И ПОМНЕТЕ , ЧЕ СОВИТЕ НЕ СА ТОВА КОЕТО СА !

# 632

Готова съм да заложа името и репутацията си , че е самата истина ! И много хора ще го потвърдят !

Такава съм аз , невъздържана , болезнено откровена и безкомпромисна , когато става дума за истината ! И нещото , което може да ме изкара от иначе спокойната ми кожа , то това са човешката наглост и ... човешката глупост !
Уточнявам : От едната страна наглост - от другата глупост.
Съжалявам , но аз съм от онази третата страна... тази, която мисли и е до болка честна и откровена!
Съжалявам дами. Подкрепям напълно Сис и анонимен , и всичко онези, които знаят, че е така, но се въздържат от коментар поради някаква си неразбрана толерантност.

.... Ако може....не на всяка цена......

Да се пробва... пък "глупци " винаги има , дето ще отделят от залъка на тяхното дете за нечия ПРОБА

..... И да, ако не се съберат пари - ще вземем заем.
Така постъпват обикновено хората... не товарят и не "пробват" другите, а връщат взетото. Всеки сам изстрадва решенията си и никой не му е длъжен.

...И отново - каня те у дома! Да обуеш малко нашите обувки...
Хубаво клише... само дето и майката която взима от парите за Коледните подаръци на децата си ...и тя има обувки... ти замисли ли се за това???Нима влезе в нейните обувки? Или тази майка другата... дето ти даде от залъка си... за да си купиш фотоапарат? професионален?
Пак опряхме до двете страни нали??? Айде сега замисли се. Претегли нещата и не забравяй не ние те съдим, има кой да съди!

НЕ ГО РАЗБИРАМ!
ИЗВИНЕТЕ...
НАДЯВАМ СЕ ВИЕ ДА ГО РАЗБИРАТЕ...

Последна редакция: пт, 18 дек 2015, 18:12 от JuliS

# 633
Не, наистина не мога да повярвам, че има такива хора.
Безочливи.
Които безогледно използват човешката доброта и наивност, за да се облагодетелстват.

п.п. Момичета, може ли линк към темата за фотоапарата?

# 634
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Защо организирате подобна вендета?

# 635
  • Costa Rica
Защото животът е скучен. Или гаден. И е много приятно да накараш някой да се чувства по-зле от теб. Mr. Green

Грозно е. Много.

# 636

Вендета ли ?! Не , казването на истината не е с цел вендета ! Просто тази гавра с добрината на хората продължава вече повече от 7 години и е време да спре !

# 637

Защото животът е скучен. Или гаден. И е много приятно да накараш някой да се чувства по-зле от теб. Mr. Green

Грозно е. Много.

Да грозно е ! Много е грозно ! Но не е грозно да кажеш истината ! Заради такива като въпросната мама , много хора вече са изгорели и не искат да помагат повече , дори на хора , които наистина имат нужда !
А иначе животът .... той е цветен и красив , когато избършеш мазните петна , които се опитват да ти развалят пейзажа !

# 638
Защото е справедлива и честна.
Защото такива хора трябва да си получават заслуженото.
Защото не може да живееш на гърба на хората и да търсиш и да разчиташ на келепира.
Защото безочието и наглостта не бива да остават анонимни и скрити, иначе хора като госпожата ще продължат да се хранят от наивници като нас.
И на последно място, защото се чувствам измамена и употребена от една хитруша.

# 639
Вендета ли ?! Не , казването на истината не е с цел вендета ! Просто тази гавра с добрината на хората продължава вече повече от 7 години и е време да спре !
Тук наистина не си права, Сиссс. Мамето е казала за какво моли, лично решение на всеки е дали да помогне и дали смята въпросната молба за значителна или не. Никого не е излъгала, всеки решава сам. Ето, аз например като завършила СУ и получила адекватен старт там не смятам за задължителен частния университет и няма да даря в конкретния случай, за разлика от молба за помощ при лечение. Друг мисли по друг начин и ще помогне- всичко е въпрос на личен избор и преценка.

# 640

Тук наистина не си права, Сиссс. Мамето е казала за какво моли, лично решение на всеки е дали да помогне и дали смята въпросната молба за значителна или не. Никого не е излъгала, всеки решава сам. Ето, аз например като завършила СУ и получила адекватен старт там не смятам за задължителен частния университет и няма да даря в конкретния случай, за разлика от молба за помощ при лечение. Друг мисли по друг начин и ще помогне- всичко е въпрос на личен избор и преценка.

А знаете ли ,че междувременно , докато текат призивите за набиране на средства за образованието на сина ѝ , тя си избира професионален фотоапарат ?! Ама това не го е писала публично във форума , а в лично съобщение към наша обща позната ! Когато събираше пари за лечението си , си купи лаптоп ! Да продължавам ли ?!.....
Не мисля повече да хабя нерви и време да ви пиша истини ! Останете със здраве и не вземайте от залъка на своите деца , за да го дарявате на децата на хора , които не струват ! Ако искате да сте полезни , то има толкова хора , които наистина са в безисходица и се нуждаят от вашата помощ !

# 641
Сисс, ти не разбираш- тук сме всички самостоятелни възрстни хора и знаем как да вземаме решения какво да правим с парите си. Нямаме нужда от помощ или поне  не от поднесена по този начин помощ. Ясно ми е, че си афектирана, но е добре да изложиш позицията си малко по-контролирано.

# 642
Ако написаното в последните постове е вярно, съм потресена.
Самата аз другата седмица очаквам един хонорар, от който съм решила да преведа пари за една от каузите на първа страница в Клюкарника. Дали да се съмнявам?
В поста си Мама Цоцоланка казва, че ще вземе заем, но като финансист съм наясно, че няма кредитна институция, която би отпуснала заем при неработеща майка на четири деца и баща пред закриване на търговската дейност. Дори без обезпечение на заема, та още на втория месец ще лъсне просрочие и ще се влезе в ужасен капан с широко отворени очи.
А другите три деца - те нямат ли мечти и амбиции, та всичко да се хвърля върху първородния син. Странно ми е това newsm78
Направих си труда да видя последните публикации на потребителката Мама Цоцоланка - основно вълнения за разни шоута, Десислава и т.н.

# 643
Дааам, вълнува се жената... Докато ние тук даряваме на поразия, че да образоваме сина й, или за "лечението й"... Вече във всичко взех да се съмнявам - особено като се споменават лаптопи, фотоапарати...

А относно заема - не мисля, че тя сериозно е смятала да вземе заем. Знаела е, че добрите пчелички от бг мама ще й напълним касичката!!

Ох, много се ядосах, няма да пиша повече, докато не се успокоя, че ще взема да драсна нещо, дето ще съжалявам после за него...

# 644
  • Mediterraneo
Аз... мигам на парцали в момента и не схващам нещата в същината им. Много съм объркана...

Общи условия

Активация на акаунт