Франция или Канада - Коя държава бихте избрали и защо?

• 11 885
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте!
От доста време ми се върти в главата този въпрос, който го отправям към хората, които от Франция са заминали за Канада или обратното.
Интересно ми е да разбера къде по-бързо сте се адаптирали и какво в допринесло за това.
Къде сте имали повече социални контакти и сте се чувствали удовлетворени от направеният избор.
Мерси.

# 1
  • Пловдив
аз не съм живяла нито във Франция, нито в Канада, но имам приятелско семейство, което живее в Канада. Няма там живот....в смисъл хората са студени, ходят на работа и обратно вкъщи. Франция е по - добрия вариант. В Европа е....друго няма какво да се коментира. Аз като цяло харесвам много Франция

# 2
  • Лавал-Пловдив
Съвсем несъгласна с горното. Живота е както си го направиш. От 7 години живея в Канада, провинция Квебек. За 7 години колко партита сме направили, обикаляли сме с приятели по гори, планини, градове, хижи, езера, реки и прочие. Е и на работа ходим, от понеделник до петък, но събота и неделя са за релакс. И имаме и средствата да си живеем живота...

Умишлено не исках да пиша по темата, защото въпросът ми се струва много хаотичен. Не бих почнала от там.

За процедурата за Квебек сега се чака 2-3 години, събират се точки, минават се интервю и медицински. Това е един голям проект с доста финансови инвестиции. Не става на принципа: Днес решавам, утре тръгвам. Тук не е рай на земята, но има доста възможности за амбициозни и поемащи рискове хора. Повечето ми приятели, с които дойдохме по-едно и също време вече са постигнали целите си и намерили мястото си тук (аз също  Simple Smile ). Но не и без учене наново, моменти на безпаричие, жертви и разбира се, доза късмет.

За Франция не мога да говоря. Една от приятелките ми тук е женена за французин. Миналата година му е предложила ако иска, да се преместят във Франция. Отговорът му е бил: Да не си луда. Нямам идея защо.

# 3
Във Франция съм живяла година и половина като студентка. Прекрасни спомени, но и непроменено впечатление, че французите винаги са готови да ти лепнат стереотипен етикет, в стол "О, източна Европа, разбирам..."
Обществото в Кебек Е по-отворено и лишено от предразсъдъци.
Лично мнение!

# 4
Ако имам късмет и убедя мъжът ми да се върнем в Канада ще съм много щастлива и мотивирана. Жалкото е че загубих 5 години във Франция без да имам някакво развитие, но поне децата пораснаха и сега съм по мобилна. Не мисля, че ще си намеря работа тука / от бюрото по труда 2 месеца вече ме мотаят, а и при тая безработица..../
Хубавата новина е, че догодина ще ходим до Монреал и ще добия по-пресни впечатления за живота от 2010 г. насам.
Успех на всички, здраве и много късмет.

Общи условия

Активация на акаунт