На море в Гърция 2015 - III

• 92 630
  • 810
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Този сайт дава с няколко градуса по-топла прогноза от gismeteo-то  Wink. Повече ми допада  Peace.

# 256
  • Пловдив
Тук в темата от много четене съм избрала Зинозис, да видим дали е като на картинка, тръгвам с банския на дупето.

не е като на картинката от сайта, леко разочарована съм , има даже миризма на крава наоколо, но крава няма, добре, че тази миризма е на един участък в имота и не до вилата ни, по-надолу е...
Като цяло става за нашата кратка почивка тук, но да съм съвсем спокойна, снощи мъжът ми скочи и изнесе кошарата на детето рязко (то не искаше в нея и без това), оказа се, че имало буболечка колкото дланта му, без да преувеличава, първо мислихме, че е скрепя или нещо такова, но май е по-скоро огромна стоножка, която убил (това се случва в 3 през нощта) и оставил трупа навън, който беше отнесен от друго животно явно и не я видях. Еми, след тази случка аз не спях вече, а не знам и как ще спя без да проверявам нон стоп стаята..ужасен ужас...
плажа е тотален шит за мен, виждала съм далеч по-хубави, гледката си заслужава, но да влизам в море с толкова камъни ...(поне в началото), гнуслива съм определено,страх ме е от таралежи и не си взех акваобувки, защото очаквах ситен, чист пясък навсякъде около мен.
Цените на бара няма да ги коментирам, коктейлчета мохито и подобни 6 евро. Не че е нещо ненормално, но не ме привличат с тези цени определено. Можеше да са 3 евро и да пия по 3 на ден.  Joy
Както казах гледка има, водата е чиста, настаняването е ок, ако не ви е страх от буби...но тук вече аз не.  Naughty

А от какво е тази миризма, какво казват? И този бар? Нямаше бар миналата година... Дано да е поносимо, че и ние след седмица натам отиваме  Sad

Поносимо е, но не е това, което очаквах и за което сме платили. Има много по-добри настанявания и на реален плаж, а не засипан с пясък, какъвто е този, например 4 elies apartments и някакви  малко след него, които ще прочета и запомня.
Миризмата е от тор, за да им расте тревата, наистина е само на една ивица и не се усеща от почти никъде, само като минеш през там.
Има бар, разбрахме, че е нов, не е лош както казах, добре се справят с коктейлите, цените са горе-долу, но е все пак единствения в близост, така, че предполагам за сезона ще се разработи..
Днес времето е тотално скапано, духа ужасно, а ние снощи из никити ходихме, да бяхме избрали днес да ходим, но все тая...аз вече сериозно искам да се прибирам...
И интернет няма, само на плажа, от 3 дни местят рутер да имаме в къщичката и местят ли местят. А детска площадка също няма. И миялна машина в къщата няма, макар, че беше написано, че има...
Дано да останете доволни, но определено Зинозис не е това от снимките, не е лошо, но не е това!

# 257
  • София
Някой с мнение за това хотелче: http://www.filippos-studios.gr/ ?

Хубави са. Били сме два пъти. Обичайно буквахме по навътре за да не чуваме дори и редкия шум от крайбрежната. В една редица от сгради са с Филиана. Мисля, че Филипос са една идея по луксозно обзаведени. По наше време държаха цени с 5-6 евро по-високи от Филиана. Втората година бяхме в апартаментче с отделна спялня. Теснички са за 4 човека, но за нас с едно дете беше перфвктно.  

Блис, в една редица са с Дафни. Филиана са на друго място Simple Smile

# 258

Хубави са. Били сме два пъти. Обичайно буквахме по навътре за да не чуваме дори и редкия шум от крайбрежната. В една редица от сгради са с Филиана. Мисля, че Филипос са една идея по луксозно обзаведени. По наше време държаха цени с 5-6 евро по-високи от Филиана. Втората година бяхме в апартаментче с отделна спялня. Теснички са за 4 човека, но за нас с едно дете беше перфвктно.  

Оф, да бе това имах предвид. Вече им бъркам имената.

# 259
  • Пловдив
Искам и аз да попитам за Миконос, който е пътувал с ферибот - намерих цени за възрастен в една посока - 35 евро или 37 евро за друга линия, но също така видях, че пътува само 1 път дневно на отиване и един на връщане дори в сезон, това така ли е? 7 сутринта на отиване и 16 и 30 на връщане?
Интересува ме деца до колко години са безплатни на ферибота и изобщо има ли намаление за деца на 5-6 години? И автомобил 4.7 метра каква е цената отиване/връщане?

# 260

Оф, да бе това имах предвид. Вече им бъркам имената.

Много благодаря за информацията. Ще решаваме дали Тасос или Никити....

# 261
И аз тук. Керамоти или Сарти, моля ви. Четох, но не ми стана ясно.

# 262
Здравейте, момичета, да помоля за съвет и да благодаря предварително, че сте винаги толкова отзивчиви.

Следващия четвъртък заминавам за Лефкада, където ще бъда 4 дни и след това отивам на Кефалоня с ферибота от Василики. На Кефалоня съм планирала 5 нощувки, от които 2 искам да са в северната част, за да мога да разгледам Фискардо, Асос и бленувания Миртос бийч. Едва ли е оптималният вариант, но използвам букинг-а, и не мога да намеря изгодно настаняване за тези 2 нощувки на север...Дали няма да бъде твърде авантюристично да търся на място, как мислите? Или може би някакъв друг сайт, на който мога да резервирам, да ми препоръчате?

За останалите 3 смятам да се настаним на юг - Влахата, Лурдата или околностите, за тях варианти бол в букинг, но първите 2 нощувки не мога да ги измисля... newsm78

Много благодаря предварително, всякакви съвети ще са ми много полезни!   bouquet

# 263
Искам и аз да попитам за Миконос, който е пътувал с ферибот - намерих цени за възрастен в една посока - 35 евро или 37 евро за друга линия, но също така видях, че пътува само 1 път дневно на отиване и един на връщане дори в сезон, това така ли е? 7 сутринта на отиване и 16 и 30 на връщане?
Интересува ме деца до колко години са безплатни на ферибота и изобщо има ли намаление за деца на 5-6 години? И автомобил 4.7 метра каква е цената отиване/връщане?
Деца до 5 г. - безплатно, от 5 до 10 години - 50% от билета. Ако си гледала разписанията от Пирея, виж и от пристанище Рафина, може да има някой по-удобен за вас час.
Иначе с кола цената хвръква доста, аз дотам съм ходила без кола. В града не се влиза по уличките и има един паркинг до вятърните мелници и един на пристанището. Отделно има хай-спийд фериботи, които са само за пасажери.

# 264
Момичета на Паралия Сикия, кой плаж е по-хубав и подходящ за деца - главния плаж на селцето или някой от плажовете на заливчетата?

# 265
  • София
от които 2 искам да са в северната част, за да мога да разгледам Фискардо, Асос и бленувания Миртос бийч. Едва ли е оптималният вариант, но използвам букинг-а, и не мога да намеря изгодно настаняване за тези 2 нощувки на север...Дали няма да бъде твърде авантюристично да търся на място, как мислите? Или може би някакъв друг сайт, на който мога да резервирам, да ми препоръчате?

На север няма изгодно спане, а само скъпо спане. И през други сайтове е така. То и предлагането е много малко и могат да си позволят да държат високи цени.  Wink

Миртос по-скоро спада към южната част, защото е под пропадналия от земетресението път, т.е. достъпен е само от юг, а не от север.

# 266
Здравейте момичета!
Аз още не съм взела решение на кой плаж да се позиционираме в Закинтос така ,че хем плажа да е хубав ,хем максимално да е удобно за разглеждане на острова. Колебая се между Циливи и Каламаки. А този Аргаси как е?

# 267
  • София
На Аргаси плажът не става. От другите два - този на Циливи ми се струва по-добър. От всяко място е удобно да се разглежда острова. Разстоянията не са големи. В северната част има завои, но не е нещо страшно.

# 268
decy, благодаря много за мнението.  bouquet
А ти кой друг би ми препоръчала?

# 269

Wilwil,
къщата е добра, писано е назад. Градът е средна хубост, има всичко необходимо като инфраструктура, даже е гъч за моя вкус.
За разходката до Тасос - от Кавала фериботът е по-нарядко, по-скъп и спира насред нищото, т.е. няма смисъл да се ходи без кола, а колата доста оскъпява упражнението. Ако го хванете от Керамоти, можете да разгледате основния град и пеша, този ферибот спира в него.

------
Благодаря Параход за отговора и насоките за ферибота, защото щяхме да се гръмнем през Кавала Laughing А случайно дали знаеш къде може да оставим колата в Керамоти/да отидем без нея на Тасос/,паркинг или нещо подобно, ако си запознат де Rolling Eyes Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт