На море в Гърция 2015 - III

• 92 632
  • 810
  •   1
Отговори
# 330
Ние правим и асистанс за колата. По съвети от форума, за което благодаря.
deka какви са условията и покритията за асистанс на кола? Застрахователите, които съм питал, предлагаха само за коли до 3 години.

Не съм dekaно ще отговоря.
миналата година за първи път правихме такава застраховка. Цената беше около 35лв за около месец, доколкото си спомням. Покрива извозване на автомобила, ако не може да се поправи на място, самолетни или автобусни билети на всички пътуващи , ремонта не го помня до каква сума беше. И асистанс също. Тази година пак ще правим.

# 331
  • София
Бях обещала преди време като ми свърши почивката в Посейдон Палас да доладвам  Simple Smile
Та,впечатленията ми са страхотни,от обслужване,от храна,от хигиена.Инклузива беше повече от очакваното от мен.Храната беше на корем,обилна,разнообразна и по много.
Стаите-широки,с чистене всеки ден,смяна на кърпи и подреждане.Чаршафи сменят на 3 дни.
Интернета-ужасен,телевизия с 14 канала,нито един музикален,с 5 гръцки,3 немски и 3 полски.По едно време яко ми залипсваха Ани Цолова и Виктор  Laughing
Плажа към хотела-отврат,но благодарение вас всеки ден ходихме до Скотина бийч(на 2км посока Атина),огромен,пясъчен и с кристална вода.
Препоръчвам за разходка градчетата Лептокария и Литохоро (в подножието на Олимп),качихме се нагоре към върха,но не стигнахме,хвана ме шубето нещо,много стръмно ми се видя.Има прекрасен манастир там.
Това е с 2 думи,със сигурност ще повторим   bouquet

# 332
Хайде без реклама моля ....
Bliss Ако не е Корис, ще е Акса асистанса. Ние на друг не бихме се доверили. За мен е важно като се обадя по телефона, да дойде транспорта и да стигне после в болницата. Това е лично мое решение и неангажиращо. Покритието е според общите условия и за колкото си платил, четеш и преценяваш дали те устройва.
Застрахователя, както и застрахователния агент няма да ги коментирам.

Последна редакция: сб, 06 юни 2015, 15:46 от netpet

# 333
Хайде без реклама моля ....
Bliss Ако не е Корис, ще е Акса асистанса. Ние на друг не бихме се доверили. За мен е важно като се обадя по телефона, да дойде транспорта и да стигне после в болницата. Това е лично мое решение и неангажиращо. Покритието е според общите условия и за колкото си платил, четеш и преценяваш дали те устройва.
Застрахователя, както и застрахователния агент няма да ги коментирам.

Не това беше горното ти мнение. Освен това има и още имена на добри асистънс компании. Нима би пренебрегнала гиганта Алианц само защото не е Корис или Акса?. Общите условия и асистънса зависят изцяло от Застрахователя. Така, че противно но твоето мнение на първото и най- важно място е избор на застраховател. Асистънс компанията идва на второ място.
При избор на застраховка "Медицински разходи за чужбина" бих препоръчала голям застраховател с добра репутация с известна асистън компания покриваща държавата в която отивате. Четат се Общите уловия, особено в частта самоучастие и процедура при събитие. Между другото дори и с асистанс при Корис може да се окаже, че застраховката ти не покрива някои елементарни дейности. Това зависи от ОУ и застрахователя  Wink

# 334
  • Sofia
Ние не си направихме застраховка, забравихме  Embarassed Дано не ни се наложи нищо, което да е изисквало да си направим такава!  Praynig  Peace

# 335
  • Пловдив
като ви чета се чудя да правя ли, върнахме се онзи ден и нямахме...вторника отиваме до края на седмицата в каламици...замислям се сериозно.
Едно време и застрахователен агент бях, не пропусках да си правя, но сега ми е минало  Laughing

# 336
Ние винаги правим. Един път ще се случи и ще се псувам, че съм спестила 30- тина лева.

# 337
  • София
Теоретично и здравните карти вършат работа. Wink

# 338
Ние правим и асистанс за колата. По съвети от форума, за което благодаря.
deka какви са условията и покритията за асистанс на кола? Застрахователите, които съм питал, предлагаха само за коли до 3 години.

Не съм dekaно ще отговоря.
миналата година за първи път правихме такава застраховка. Цената беше около 35лв за около месец, доколкото си спомням. Покрива извозване на автомобила, ако не може да се поправи на място, самолетни или автобусни билети на всички пътуващи , ремонта не го помня до каква сума беше. И асистанс също. Тази година пак ще правим.

Правим в Алианц и двете. Използват Coris.  Инфото е като споделеното от Parcalesa. Виж на сайта им за подробности или им звънни направо. Много са нещата.

Хайде, да ни е безаварийна и здрава ваканцията на всички.

# 339

Да, но само за спешна помощ. А не и в кабинет примерно на педиатър.

# 340
  • София

Сигурна ли си? Дъщеря ми (в Германия) като настине и ѝ трябват болнични, отива без пари на преглед. Записват си номера на картата и това е. И в АГ кабинет е ходила. Но да, отива в спешен кабинет, а не записва час за специалист за след една седмица. Но в случая не е и необходимо. Ако на някой му дотрябва лекар по време на почивката в Гърция, то всъщност е по спешност.  Wink

# 341
Нима би пренебрегнала гиганта Алианц...
Bliss момченце съм Wink
Отказвам да коментирам повече застраховки, тъй като чувствам че няма да допринеса с нещо ново към дискусията.

# 342

Сигурна ли си? Дъщеря ми (в Германия) като настине и ѝ трябват болнични, отива без пари на преглед. Записват си номера на картата и това е. И в АГ кабинет е ходила. Но да, отива в спешен кабинет, а не записва час за специалист за след една седмица. Но в случая не е и необходимо. Ако на някой му дотрябва лекар по време на почивката в Гърция, то всъщност е по спешност.  Wink

Сигурация. Сешен кабинет е различно от местния лекар по спешност. Питала съм. Само спешна помощ.

Извинявяй Нетпет, по навик е. Хем знам, че си мъж. За застраховки няма да спорим. Беше ми известно време професия и съм в час.

# 343
Виждам, че доста се дискутират здравните застраховки при почивка в Гърция. А тъй като и двете държави сме в ЕС тукашната ни застраховка би трябвало да важи и там, поне за спешни случаи, нали? Как се доказва там, че имаме някаква застраховка тук? Нужно ли е да се изкарва някаква международна карта и каква е процедурата по изкарване, колко време се чака, какви документи са необходими?

# 344
  • София
Виждам, че доста се дискутират здравните застраховки при почивка в Гърция. А тъй като и двете държави сме в ЕС тукашната ни застраховка би трябвало да важи и там, поне за спешни случаи, нали? Как се доказва там, че имаме някаква застраховка тук? Нужно ли е да се изкарва някаква международна карта и каква е процедурата по изкарване, колко време се чака, какви документи са необходими?

Отиваш с лична карта в ДСК (имаше още едно място, но не помня кое). Искаш европейска здравна карта. Попълваш формуляр и след 2 седмици (на практика много по-рано) е готова. Безплатно е. Подаването е само лично.

Общи условия

Активация на акаунт