На море в Гърция 2015 - III

• 92 630
  • 810
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Здравейте, влизам набързо с един въпрос за магазините и храната - гледам че сте на тази вълна:) може ли да ме ориентирате къде в Никити можем да намерим пекарна с някакви топли закуски? По цялата крайбрежна не намерихме, не ми се иска да се лутам и да обикалям в търсене, ще съм благодарна ако можете да ме ориентирате. Иначе между лидъл и масутис, определено съм за втория. В лидъла повечето продукти  минсе сториха с ниско качество ( визирам колбаси, сирена тип нашия кашкавал и други)

# 631
  • София
По мои спомени от преди 3 години пекарна в Никити има точно до магазин Матсутис - на главния път. Ние спирахме там на връщане от плажа, понеже винаги ходехме на различно място с колата и ни беше на път. На google maps и street view се вижда, но не знам дали още е актуално - това със столчетата отпред:
https://www.google.bg/maps/@40.218367,23.675275,3a,90y,201.33h,8 … 656!6m1!1e1?hl=bg

Последна редакция: вт, 16 юни 2015, 00:33 от Bordeaux

# 632
Горе на главния път има пекарни, да. Също и аптека.

# 633
  • София
Благодаря момичета:). Ще проверим още тази сутрин Simple Smile
Параход, аптеката я фиксирах още на идване (нали чакаме бебе и съм с повишено внимание) Simple Smile
Само да се оплача, комарите са много свирепи, събираме се вечер в двора на къщата с нашите приятели и целите ми крака са изпоядени:(
И да споделя едно прясно впечатление от снощи, попаднахме на прекрасна таверна, казва се Sonia, много приятна обстановка, добро обслужване и нормални цени. Извън градчето е, в една отбивка от главния път, малко в гората се пада някак, но изключително приятно местенце:)

# 634
  • с/у ОколоМръсТното
, комарите са много свирепи, събираме се вечер в двора на къщата с нашите приятели и целите ми крака са изпоядени:(

е това звучи зле  Tired

... някакви трикове? Идеи?
Индивидуалното мазане е ясно.

# 635
  • Варна
Спирали , палят се да тлеят и пушат около компанията.

# 636
  • някъде ... тук ...
спиралите под масата не вършат ли работа?

писали сме едновременно с Петерки.

# 637
  • с/у ОколоМръсТното
Снощи се завърнахме от къща Врахос, до Вурвуру.

много е хубаво, но за около 5-6 и повече семейства...  Grinning
Игри на воля. И ловене на раци. И плитки води за киснене... И ливади и простори...

Какви са тези спирали? Не се сещам...  newsm78

# 638
Спирали слагам, и паля две едновременно - една под масата, щото много хапят по краката, и една в пепелника.

Иначе за мазане с репеленти - основно по крайниците, тялото не мажа - хем по-малка вреда от химикалите, хем обикновено е достатъчно.
Може и гривни с цитронела на ръката и крака, но ефектът от тях е по-слаб.

# 639
  • с/у ОколоМръсТното
Мерси   bouquet, ще палим и ние спирали...
Аз из гръцките магазини съм ги виждала... май.
Тук има ли ги?

# 640
Има, в DM съм купувала.
Сега даже съм събрала 4-5 пакета вкъщи, че напоследък все отсядаме в планината на няколко км от морето и не са ни яли комари Simple Smile Мога да организирам раздаване.

# 641
  • София
Има ги и в кауфланд, фантастико, джъмбо.....

# 642
  • София
Ей, Параход,  благодаря за съвета за спиралата против комари! Ще ходя и аз до DM да взема преди да тръгнем.
С мазила само не става, иначе машинки за стаята вземам всеки път- на райд, но това със спиралата за балкона и за на двора около масата е много добър вариант.

# 643
  • някъде ... тук ...
Спиралите редовно ги ползваме - и на морето, и на реката, и край язовира. Вършат работа Simple Smile

# 644
Здравейте!
Някой на къмпинг на Халкидики бил ли е? Някакви отзиви?
Бунгала или каравани под наем най-вече ме интересува.
Виждам Aktioneirou и KALAMITSI на Ситония.

Като говорите за комари, се сетих за осите, които нападат особено рибните ястия, стигали сме до лудост само да разгонваме и да не можем да хапваме спокойно. Запалва се смляно кафе и като започне да дими и всички оси изчезват с магическа пръчка. (Естествено като питахме за пръв път какво палят в един ресторант и ни беше отговорено: "Greek coffеe"Simple Smile) Няма начин да не е грийк... Simple Smile) )

Общи условия

Активация на акаунт