На море в Гърция 2015 - III

• 92 630
  • 810
  •   1
Отговори
# 645
[Здравейте! Може ли да се пътува до Гърция със стара лична карта, издадена през 2006 г. , валидна до края на 2016 година? В срок на валидност е, но няма биометрични данни. Дали ще има проблем на границата? Пътуването е с  автобус.

# 646
  • Бургас
Моята лична карта е от старите - не съм имала проблеми

# 647
  • София
[Здравейте! Може ли да се пътува до Гърция със стара лична карта, издадена през 2006 г. , валидна до края на 2016 година? В срок на валидност е, но няма биометрични данни. Дали ще има проблем на границата? Пътуването е с  автобус.

Няма никакъв проблем, щом е валидна картата. Мъж ми до скоро беше с лична карта издадена 2005, смения март, че изтече. Не  е имало проблем. Тя си е валиден документ за самоличност.

# 648
  • София

Няма да имаш проблем. Аз доскоро бях с такава валидна до 2015г.

# 649
Не мисля, че ще имаш проблем. В събота пътувахме, четиримата, които пътувахме бяхме със стари карти и нямахме никакъв проблем.

# 650
Благодаря, Ви! Хубаво лято на всички!

# 651
Здравейте!
Някой на къмпинг на Халкидики бил ли е? Някакви отзиви?
Бунгала или каравани под наем най-вече ме интересува.
Виждам Aktioneirou и KALAMITSI на Ситония.

ние три семейства си резервирахме за Akti Oneirou за края на август - къщичките там, не сме били друг път - но лични впечатления за него и други къмпинги можеш да прочетеш в предишната/те тема/и в периода около началото на април, тогава и аз се интересувах за същото и получих няколко отзива по въпроса Simple Smile

# 652
Здравейте!
Виждам Aktioneirou и KALAMITSI на Ситония.
Над 20 са...

Акти Ониру е хубав, спретнат къмпинг, доста скъп. Плажът е много китен, малък с форма на подкова, и почти няма свободна зона

Каламици е един от многото (мисля 3 или 4) в едноименното село, сред които най-голям, уреден и популярен е Талата. За Талата има много отзиви назад във форума, дори съфорумка се върна оттам преди няколко дни.
Много хубав е плажът на къмпинг Лакара, но доколкото знам бунгалата им са доста мизерни (само в интернет съм ги виждала).
Хубави къщички, но по-скъпи, има и на Арети.

Къмпингите ги има дадени на първа страница, разцъкай да се запознаеш с всички опции, които предлагат Simple Smile

# 653
Здравейте!

По-напред съм писала за къща Врахос - през 2 къщи, на същата лагуна, е този къмпинг: http://camping-rea.gr/

Предимно немци бяха там, поне това забелязахме. Иначе изглеждаше доста спокойно място, нямаше шумни забави и веселби.

За комарите на Врахос - въпреки лагуната отпред  и топлото време - не ни се наложи да се пръскаме или да палим спирали. Само последния ден включихме устройство в стаята, че се бяха намъкнали 2-3 комара.

# 654

По-напред съм писала за къща Врахос - през 2 къщи, на същата лагуна, е този къмпинг: http://camping-rea.gr/
Предимно немци бяха там, поне това забелязахме. Иначе изглеждаше доста спокойно място, нямаше шумни забави и веселби.

Добре изглежда да, но няма под наем бунгала или каравани.
Мерси!

# 655
Извинявам се, но да попитам относно почивка в Агиос Йоанис Hotel Eleana - плажа пясъчен ли е и има ли наоколо таверни?

# 656
  • Бургас
Началото на юни тук се обсъждаха застраховките, върнах се, четох но искам да попитам:
Миналата година август за 4 човека за 7 дни ни излезе около 30 лв. Сега за 9 дни ми искат 70.
Цените ли са се вдигнали 2 пъти или миналата година нещо са объркали при писането и са ни взели по-малко. Говоря за застраховка примерно във Виктория 25 000 евро покритие за четиримата за 9 дни - цена около 70 лв.

# 657
  • София
Момичета и момчета, имам въпрос и ще се радвам,ако можете да ми помогнете.Юли заминаваме за Гърция със семейството на брат ми.Голямата му дъщеря е на 13 години(45 кг) и в България вече спокойно може да се вози на предна седалка до шофьора.Някой има ли представа как стоят нещата по този въпрос там?

avdi
В Гърция няма килограми.
След 12 години, ако детето е над 1,35 см. може да ползва колани.
Поне така беше...

Извинявам се, но да попитам относно почивка в Агиос Йоанис Hotel Eleana - плажа пясъчен ли е и има ли наоколо таверни?

Sternenstaub
Агиос Йоанис къде ?
Пелион
Ситония
Тасос
Лефкада

# 658
Началото на юни тук се обсъждаха застраховките, върнах се, четох но искам да попитам:
Миналата година август за 4 човека за 7 дни ни излезе около 30 лв. Сега за 9 дни ми искат 70.
Цените ли са се вдигнали 2 пъти или миналата година нещо са объркали при писането и са ни взели по-малко. Говоря за застраховка примерно във Виктория 25 000 евро покритие за четиримата за 9 дни - цена около 70 лв.

Вероятно сте влезли в ценоразписа за по горния(дълъг) период. Обичайно тези застраховки се тарифират примерно така: една цена за срок от 1 до 5 дни, следваща цена за срок от 6 до 12 и т.н. Тези периоди са само примерни, да не решите че са правило. Когато ние пътуваме и влизаме в горния период само за един ден обикновено купувам застраховка за малкия период, която влиза в сила деня след като сме тръгнали.  

Блед да те улесня  Mr. Green : http://www.booking.com/hotel/gr/eleana-agios-ioannis.bg.html

Последна редакция: вт, 16 юни 2015, 15:10 от Анонимен

# 659
  • Бургас
Bliss благодаря за съвета   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт