На море в Гърция 2015 - III

• 92 630
  • 810
  •   1
Отговори
# 660
Над 20 са...

Акти Ониру е хубав, спретнат къмпинг, доста скъп. Плажът е много китен, малък с форма на подкова, и почти няма свободна зона

Каламици е един от многото (мисля 3 или 4) в едноименното село, сред които най-голям, уреден и популярен е Талата. За Талата има много отзиви назад във форума, дори съфорумка се върна оттам преди няколко дни.
Много хубав е плажът на къмпинг Лакара, но доколкото знам бунгалата им са доста мизерни (само в интернет съм ги виждала).
Хубави къщички, но по-скъпи, има и на Арети.

Къмпингите ги има дадени на първа страница, разцъкай да се запознаеш с всички опции, които предлагат Simple Smile

Аз така цъкайки доста стигнах накрая до тези двата (точно Талата съм имала предвид като казах Каламици). Благодаря, отново полезна! Simple Smile

Бяхме решили да летуваме на Фанари (https://www.google.bg/maps/place/Fanari,+%D0%93%D1%8A%D1%80%D1%8 … 6e5!6m1!1e1?hl=bg и отидохме да разучим скоро. Там и в съседните малки градчета по на изток има доста хубави пясъчни плажове, с зони и с чадъри и за свободно плажуване, но проблема е, че почти няма къде да се отседне. В самото Фанари има хотели, които обаче да доста далеч от хубавия плаж, трябва си кола, а в другите селца, дори не намерихме такива. По разказ на един сънародник там, разбрахме, че българи отсядат или при вече познати или в закупени имоти.
Все пак, ако някой се интересува посъбрахме контакти на няколко хотела.
Удобно за хора от Кърджали и Хасково за еднодневни плажувания.

Плажът на Фанари:
https://plus.google.com/u/0/101402201516116500494/posts/UW9RaekD … 02201516116500494
https://plus.google.com/u/0/101402201516116500494/posts/UW9RaekD … 02201516116500494

# 661
Sternenstaub
Агиос Йоанис къде ?
Пелион
Ситония
Тасос
Лефкада
[/quote]

Bled на Пелион

# 662
Сравнително пясъчен, Sternenstaub Simple Smile
Наблизо два прекрасни - Папа Неро и Агии Саранда.
Вълните пречат ли ти?

# 663
  • София
И аз тук. Керамоти или Сарти, моля ви. Четох, но не ми стана ясно.

Diankaiivanova
Ако е за мен, Сарти...

Sternenstaub
Агиос Йоанис къде ?
Пелион
Ситония
Тасос
Лефкада

Bled на Пелион
[/quote]

Sternenstaub
Повечето е пясък с кристална вода.
Хапнете при Stivaxtis в Акти, ще го видиш, с тераса към морето.

# 664
И аз тук. Керамоти или Сарти, моля ви. Четох, но не ми стана ясно.

Diankaiivanova
Ако е за мен, Сарти...

Sternenstaub
Агиос Йоанис къде ?
Пелион
Ситония
Тасос
Лефкада

Bled на Пелион

Sternenstaub
Повечето е пясък с кристална вода.
Хапнете при Stivaxtis в Акти, ще го видиш, с тераса към морето.
[/quote]

Bled, в това селище дали има къде да се разхожда човек и дали ще бъде скучно на двамата тийнове , които ще водя с мен? По-голямото даже ще има по време на почивката рожден ден?

# 665
Този Пелион е необятен Shocked Simple Smile...То не са селца, плажове, планини...Сега се зачетох в един сайт и ми е пълна каша вече, искам навсякъде и веднага.  Laughing Мислех, че за септември ще мога да измисля нещо, но май  ще ми трябва повече време за разучаване. Мярках и тук мнения за Пелион, трябва да потърся пак.

Междувременно за септември ми се върти една Олимпиада /не сме ходили там /или друго китно селце, ако има по-близо до България с типична атмосфера и плажове наоколо?

# 666
  • София
..... сега се включвам малко спешно
Ние сме на нещо като сватбено пътешествие искаме да отидем и към турция по море
Моля за Vашата помощ как най лесно да го направим........

Milena SS
На това ми е трудно да отговоря.
Ако е актуално, кажи от къде поне.
Варианти много.

Bled, в това селище дали има къде да се разхожда човек и дали ще бъде скучно на двамата тийнове , които ще водя с мен? По-голямото даже ще има по време на почивката рожден ден?

Sternenstaub
Както и да го кажа няма да е в тяхна полза, на децата.
Тръгнала си на прекрасно място, мога да изброя десетки причини да отидеш там.
Но няма как да кажа, заведи там тези прекрасни млади хора.....защото ще им е скучно.
Ако те са романтични и отдадени на природата, всичко е наред.
На Пелион разходките са друг вид, дано ме разбра...

# 667
Олимпиада е далеч от типична атмосфера, и на самото село плажът не е нещо особено, но наблизо че има хубави заливчета - има.

В Северна Гърция по крайбрежието няма села с традиционна култура и архитектура (неслучайно половината имат в името си "Неа") - това са селища, създадени и населени главно от бежанци след Гръцко-турската война в началото на 20-те години на XX век и за никаква история и традиция не може да се говори.
Инфраструктурата се развива на два пъти - 70-те-80-те години покрай присъединяването на Гърция към ЕС и първоначалния масов туризъм, и последните 5-10 години, покрай наплива на балканци към плажовете. Да не говорим, че много от къщите и хотелите са на солунчани и други собственици (включително и доста българи вече), които не са местно население.
Афитос на Касандра, Агиос Николаос на Ситония (но не е на море), Арнеа и още няколко във вътрешността на полуострова, Партенонас над Неос Мармарас - това са с типична архитектура от дялан камък. Както се вижда само едното е на брега, неговият плаж е отврат. Кавала е хубав град с история и много за разглеждане, но там за плаж не става.

Виж Пелион е друго нещо.

# 668
Free Soul,
Пелион е разкош, реши първо какво желаеш да ти е морето, спокойно и плитко, като езеро но с пясъкочакъл или бурно, дълбоко, доколкото знам, но с красиви пясъчни плажове и съответно си избирай западната или източната част.

За застраховките, на много голяма сума е застраховката, заради това е толкова висока цената, която ти искат. Аз сега за юнската почивка нещо се заблеях в момента на застраховането и я направих на 2000 Е, после се смислих, надалеч, със самолет, и половината не могат да ме репатрират с тази сума Laughing и отидох да увелича базата, да знаете че е възможно, това във Виктория, късат старата полица и си доплащаш.

# 669
Параход, много благодаря за историческата справка и разяснения.  Simple Smile
То се е видяло, че Пелион ще е цел.

За морето - с деца сме, вярно, че плуват, но все пак съм по-доволна, ако не е бурно с големи вълни - и за шнорхелинг е по-подходящо да е по-гладко... Мъжът ми пък съвсем не плува, и предпочитам спокойно море. Не държа да е пясъчен и дълъг, а красив - камъчета, заливче, дървета, уединеност...
Вероятно на западното крайбрежие трябва да се оглеждам?

# 670
  • на земята
Здравейте,искам да ми помогнете по един въпрос относно пътуването.Предстои ни пътуване до Нея потидея Халкидики,имаме резервация в хотел Истион клуб,та въпроса ми е от къде ще е по пряко да тръгнем,ние сме от Стара Загора,да тръгнем от тук през Маказа или от София да тръгнем и някой ако е пътувал да сподели маршрута,ще съм ви много благодарна,ще пътуваме до там за първи път.
Благодаря ви много   bouquet

# 671
  • София
*лаленце*
Имаш три възможности, но най-правилната е Маказа.
Излизате на Комотини и от там към Солун/магистрала/, след това околовръстното и към Халкидики.
Може да минете и покрай другите ръкави, през Олимпиада, но това е по-бавно, планинско, без магистрала.
Карайте си по магистралата, около 500 км, 6 часа е нормално/7 часа с повече почивки/.
Лек път...

# 672
  • на земята
*лаленце*
Имаш три възможности, но най-правилната е Маказа.
Излизате на Комотини и от там към Солун/магистрала/, след това Халкидики.
Може да минете и през другите ръкави, през Олимпиада, но това е по-бавно, планинско, без магистрала.
Карайте си по магистралата, около 500 км, 6 часа е нормално/7 часа с повече почивки/.
Лек път...

Bled,много благодаря,точно от там ще минем.
Благодаря   bouquet

# 673
  • София
Момичета,

Най-накрая реших да направя резервация на Скиатос и Скопелос по пет дни на всеки, а в движение ще решим дали и къде да продължим.

За Скиатос съм резервирала ето това хотелче:

https://www.booking.com/hotel/gr/ostria.bg.html?aid=376363;label … ight_room=4757702

Но за Скопелос не мога да реша кой от двата хотела. Резервирала съм и двата, и до седмица трябва да откажа една от двете резервации. Единия е на Нео Клима, а другия на Стафилос. Като че ли първия повече ми допада

Mando Beachfront
https://www.booking.com/hotel/gr/mando-beachfront.bg.html?aid=37 … 1;highlight_room=

Hovolo Hotel Apartments

https://www.booking.com/hotel/gr/hovolo-apartments.html?tab=1&am … king-name-IPfcoJW*9N0IGouZJ*W0UwS67284973878%3Apl%3Ata%3Ap1%3Ap2672%2C000%3Aac%3Aap1t1%3Aneg&sid=141ab006e132e392342e1b901eaa1ad3&drexp=1&checkin_monthday=20&checkin_year_month=2015-7&checkout_monthday=25&checkout_year_month=2015-7#availability_target

# 674
  • София
Мagnollia, Стафилос е по-доброто място. Хотелите обаче не са ми известни.

Общи условия

Активация на акаунт