Ваканцията след ПЪРВИ клас! :)

• 46 539
  • 727
  •   1
Отговори
# 495
  • В светлината на слънцето
mmm, честит ти рожденик! Жив, здрав, щастлив, да расте умно и будно дете! Hug
Мариета, честит прием на баткото! Все така да му върви и да постигне всичките си цели!   bouquet
Контеса, успех в новото начинание и весела ваканция. Heart Eyes
Гита, продължавам да стискам много силно палци на Танти. Сигурна съм, че ще успее в желаното училище. Flowers Four Leaf Clover

Моите днес доволно изгледаха "Терминатор: Генисис".  Grinning Освен кеф за сетивата, от киното имаше и практична полза - Александър установи, че има нужда от повече упражнения по четене, защото не сварва да изчете субтитрите.  Wink И още с прибирането у дома е награбил книга, че трябвало да "надобрява". Wink То че трябва, трябва... Mr. Green И е напълнил една торба с книжки за четене за селото. Да видим дали и в колко прочетени книги цифром ще му държи влага киното.  Mr. Green
Относно филма - не е страховит, направен е в духа на първите два "Терминатора", за фенове като Сашо е супер, но и нефеновете като кака му останаха доволни. Субтитрите са доста и вървят бързо, та може да има затруднения при по-бавно четящи деца (като моя). Simple Smile

# 496
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
ще пропуснем терминатора. не искам пак да се повтори Джурасика  Peace
у дома беше изгледал другите филми по няколко пъти, но явно на голям екран и с всички ефекти му идва в повече  Peace

Hug а това сякаш е писано за наш Мишо Blush само дето баща му не ходи за риба  Laughing

Скрит текст:
РИБОЛОВ

Купих си нова лодка – пластмасова, лекичка. Седемгодишният ми син иска да половим риба с нея. Идвал е няколко пъти с мен за риба, но в тясната гумена лодчица не можеше да стои дълго. Сега е друго – широко, удобно… Уловените попчета пускаме в пластмасова касетка, пълна наполовина с морска вода – хем да са живи, хем да е чисто. Комфорт!
Улавям няколко попчета и ги пускам да плуват в касетката пред нас. По едно време хващам едно съвсем мъничко попченце – да се чудиш как е успяло да налапа въдицата! Синът ми иска да го види, аз му го показвам и го хвърлям обратно във водата, като викам след него: „Хайде, бягай да извикаш майка си и татко си!” След малко хващам едно по-едро попче и го пускам в касетката. Синчето ми се вторачва в него и ме пита: „Татко, това майка му ли е?” Не знам, отвръщам, може и да е. „Сигурно е майка му – виж колко си приличат – и то беше такова кафевичко отгоре.” Абе, майка му или татко му, в тигана са еднакви, отвръщам.
Синът ми е пуснал въдицата на дъното и гледа съсредоточено в касетката с риба. По едно време тихо проговаря: „Татко, ами представи си, че това наистина е майка му и то довечера, като се върне вкъщи и я потърси, а нея я няма…” Голяма работа, отвръщам. „Как така? Ами ако аз се върна вкъщи и мама я няма, на мене хубаво ли ще ми бъде?” Гласчето му потреперва. Е, добре, казвам великодушно, хващам въпросната рибка и я хвърлям във водата. Синът ми е щастлив. Уж лови риба, но е доста разсеян, защото продължава да гледа в касетката с плуващите насам-натам рибки. „Татко – продумва пак по едно време, – като гледам тази голямата рибка там, и тя много прилича на него. Да не е татко му?” Ти какво, и нея ли искаш да пуснем? „И нея…” – поглежда ме с надежда той. Хващам я и я пущам. Той е доволен и продължава да лови. „Татко, като гледам онези там двете рибки, не се ли кака му и леля му?” Хващам касетката и изливам съдържанието ѝ в морето. Най-накрая е доволен. Това е то – да идеш с деца за риба!…

Милчо Касъров

Последна редакция: чт, 25 юни 2015, 16:17 от st. Dobri

# 497
  • Sofia
mmm,  честит ви рожденник! Да е жив и здрав!  Hug

О, аз съм забравила да си кажа мнението за Джурасик свят 2015г... разочарова ме в сравнение с предните 3 филма, ама нали е друг режисьор...  артистите стават. Wink
По принцип за 7годишни ми се вижда неподходящ, както вече писах, особенно пък за моята щерка. Има време и за тези филми.   Simple Smile

# 498
  • В светлината на слънцето
Ох, това с рибата е  чудно. hahaha
По този повод се сещам за миналогодишните идеи на моите относно селската къща. Решиха да садят на двора някакви зеленчуци, те пък взеха, че станаха и много им хареса. Та започнаха да кроят планове за тазгодишното лято: какви зеленчуци да насадят, какви подправки, какви нови цветя... И Сашо предлага: "А в задния двор ще си пуснем кокошчици и цяло лято ще ни снасят яйца". Казвам: "Яйцата добре, а наесен като трябва да се прибирате в София, какво ще ги правим тези кокошчици?" И той без да се замисли намери решение на въпроса: "Как какво, на пържоли и във фризера". ooooh! Crazy hahaha 

# 499

Благодаря ви Моренка , ст Добри и Лулумба ,!! Дано стане както е по план.

Ето тук са събрани принтираните материали от летният пакет ( принтираните черно и бяло книги и страници от учителката днес ) и книгите ,които купуваме и четем у нас  .

Последна редакция: пт, 26 юни 2015, 02:40 от Анонимен

# 500
  • Sofia
Контес, много красиви книжки - много от тях познати и други непознати...  Grinning

# 501
   Ох,всички сте вече във ваканция...,само ние останахме на фронта,тук се учи  до края на юли! Cry Беа още адаптирва с непознатия език,учителка,деца.....От скоро се преместихме в Германия.Мъчно и е за  приятелчетата и прекрасната ни госпожа...Реших,че независимо,че сме вече в друга държава,темата ще ми е много полезна,а и ми е приятно да чета за нейните връстници!                       Hug Hug Hug   Весело лято!  bouquet                                                               

# 502
mmm_, честит рожденик! Много шестички!   bouquet
st. Dobri, това за рибата - много добро.  Peace

# 503
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
...
st. Dobri, това за рибата - много добро.  Peace

Blush такъв си е нашия  Blush

тренира джудо, много е нахъсан, води истински битки на татамито, а може да се разплаче, защото улично куче го е погледнало тъжно и може би е гладно  Blush

# 504
mmm, честит ти рожденик! Жив, здрав, щастлив, да расте умно и будно дете! Hug
И от мен честито, макар и на патерица.
Понеже си спомням, че имаше питания за грънчарство, има някакъв фестивал на занаятите днес и утре на мястото на бившия мавзолей, има и керамика.
Иначе моите са на море - детето и тати, отдала се е на почивка, книжка взе, ама май не чете особено.
Моята иначе е пъзла, не съм опитвала да я водя на такъв тип филми - харесва си анимациите, впечатлява се все повече и от игрални. А понякога гледа Кости или от Местопрестъплението, като е много добре със съдебно-медицинската терминология, но от други ужасии като чудовища и др. я е страх.

# 505
Благодаря Моренка ! Кои са ви познатите книжки и кои са непознатите?
Ние обичаме много книги ,а аз съм си и маниак и все разглеждам нещо ново да купя .

Роо Роо ,и ние сме тук въпреки че сме във ваканция от четвъртък . Така бях свикнала в Англия да учат до края на юли ,че сега хем ми е кеф, хем ми е странно .Още не сме почнали с никакви занимавки ,тя си чете ,рисува, пише картички и преписва книги ,но са по нейно усмотрение .Аз ще изчакам поне седмица да си почине и ще започне с летните занимания.

Има ли някой по-добър Буквар за научаване на четене ? Или всички са еднакво добри? 
Ще поръчам да ми го пратят от Б-я .

# 506
  • Sofia
Контес, за мен по-добри са старите буквари.  Можете да ползвате онлайн, надявам се, че отваряш - http://detstvoto.net/index.php?newsid=4376  Пък ако не, свиркай да помагам.  Hug
И аз оставих Гушкан 10ина дни аболютна почивка преди да започнем заниманията. За сега идеално върви с тях.
Познати книжки са например - "Малки жени"; "Хайди"; "Алиса" и др.   Grinning

Влязох да ви кажа, че тази вечер гледахме семейно "Аристокотки" и се влюбиме тотално във филмчето! Crazy   Силно препоръчваме за пропусналите го!  Grinning
    Гушкан напоследък също заяви, че предпочита игрални филми, но обясних, че има анимации, които много си заслужават и няма как да ги види иначе.  Не че тя е против де. Simple Smile

# 507
Златна си ,Моренка! Много благодаря за линка ,но надали майка ще ми намери точно тези издания.
Защо са по-добри от новите ? Има ли някаква причина или просто е сантимент ?

А ,сега те разбрах .Аз пък помислих ,че за българските книжки пишеш.Изгубена в превода съм пак  Joy

Ние гледахме Хари Потър и детето много го харесва ,а аз да не казвам какъв фен съм им.Иначе от една гараж разпродажба преди седмица ,две й купих ДВД 'Нарния' ,'Цар лъв', 'Шрек', Малкия Стюърт 3', 'Хайди', 'Андерсенови приказки' и само чакам да завършим стаите горе и да й монтираме ДВД-то за да ги гледа.
Иначе тя гледа доста ТВ и по кабелната има канал сам о с детски филми и там се редуват Хари Потър, Трансформърс, Лордът на пръстена, Мери попинс, Малифисънт, Хобит, Алиса, Сам вкъщи,Франклин, Шрек, Дисни филми и много други и плащайки за този канал не ми се налага да купувам или търся друго.
Вчера пак гледахме Замръзналото кралство с Елса и моят любим Шрек предната вечер. А днес Хари и орденът на феникса .Аз хвърлям по едно око ,но тя си ги гледа .

# 508
  • София
Аз върху филмите за "Хари Потър" съм наложила вето  Laughing
Не ме разбирайте погрешно - страшен фен съм на поредицата, но Тони е гледал само първите два филма и така ще си остане, докато не прочете всичките книги  Naughty
А за всичките, трябва да порастне още малко, че сега не са за него.

Вчера му купих четири нови книжки - "Ането", "Патиланци", "Мечо Пух" и "Братя с лъвски сърца".
След Пипи ще му дам някоя от тях да чете.

# 509
  • Sofia
Контес, те не за намиране (много трудна работа), за онлайн ползване са.  Simple Smile

съм наложила вето   докато не прочете всичките книги  Naughty
Това е положението и у нас по принцип - първо книгата, филма по нея после.  Simple Smile
Х. Потър книги и за моята са за по-натам.
Иначе по поводи и без подарявам по няколко (3-4-5) книги умишлено - така има събран един рафт от библиотеката с подходящи за възрастта ѝ и нейното емоционално развитие книги и така сама си избира какво да чете.
В момента чете Г.Д.В./ Роалд Дал и вчера сподели, че някакъв момент ѝ се виждал кошмарничък,  Wink... предложих ѝ да отложи книгата, тя отказа.
Аз ѝ чета "Приключенията на Лиско по море".
А скоро ѝ подарих книжка (изнамерих я в нета, трудно) с която искам да се запознаем с авторката (Мария Пар), че съм харесала  (по анотация) книгите и за по-големички.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт