Ваканцията след ПЪРВИ клас! :)

• 46 532
  • 727
  •   1
Отговори
# 510
  • В офиса
Mmm, и от мен поздравления на патерица, но от сърце. Безгрижно детство, весели игри, приятели и усмивки!

Морена (и другите книголюбители, че сте много), къде ги побирате у вас толкова книги? У нас, при все че в три от стаите имаме големи библиотеки, вече място няма. Та поне от година насам гледам да се удържам. Но все харесвам и харесвам нови (защо ми напомни за Лиско, а и на Роалд Дал Г.В.Д и една камара нови ги нямаме, отделно че сега се канех на Турбьорн Егнер)

Встрани от вълненията на наборите, но в унисон с книжната тема. Захванала съм се да образовам каката да погледне встрани от антиутопиите и фантастиката. До тук с Да убиеш присмехулник и Спасителя в ръжта. (Страхотен успех и двете) Ще ми се да запазя нивото, но нищо не ми идва наум. Идеи някой?

Ние с нищо не се занимаваме. Даже не чете младежа. Пропилява си ваканцията, а аз чакам да узрее и да му писне нищоправенето. И почивка никаква не сме планирали. Мъжът ми обмисля смяна на работата, та сме на стенд бай. Щяхме да заминаваме на село, но покрай дъждовете го отложихме. Та приемам и идеи за прекарване на времето в София.

# 511
Та приемам и идеи за прекарване на времето в София.

Имаш време да се стегнете за днес в 15ч. в Бояна. Прати им мейл да се регистрирате. Ние отиваме на там.
http://ndk.bg/Kids-Fest-Sofia

Книги купувам мноого рядко. Само, ако много държа да имам някоя или ,ако е от поредица, която е съвсем нова за баткото, който няма търпение да я прочете. Иначе абсолютно всички от семейството ползваме Столична библиотека.

# 512
  • Sofia
О, Тинкърбел, място все не стига. Та ми се иска такава библиотека (и другаде съм срещала, но най-скоро тази видях, че Гушкан гледа филмчето и рече: "Ех, мамо, гледай!!!") http://vbox7.com/play:f9cabf9419&start=3035.
Та у нас скоро свалихме израстнатите книжки на детето в мазето - виж там, ако махнем другия багаж, може да се направи прилична библиотека.   Sunglasses  И така освобождаваме място за нови попълнения. Но и аз се въздържам от покупки.  Sad

Роалд Дал е за поне 8-9 г. според мен, ама рекох да я пробвам Гушкан.  Wink
А Турбьорн Егнер е изчетен у нас.  Heart Eyes

И ние планувахме миналия уикенд за пикник, отложиме за този и времето все е неподходящо...  ooooh! Миналата година беше дъждовно лятото, сега започна студено...  Whistling

# 513
Привет, момичета!
И у нас ваканцията тече с пълна сила - бяхме вече на едно гръцко море, сега продължават със заниманията при бабите, по разпределение...
Младежът го мъчим да чете една от книжките от списъка - Стихотворенията на Леда Милева и си е поставил граница по 8 стр. на ден...Нали бил на 8 г.! Та, лека полека напредва, но е мъка голяма - хич не му се чете, а все още не чете гладко...
И аз тези дни се чудех какви занимания да им търсим в София, но пък ей така в чудене ни мина отпуската, та си останаха без големи разнообразия...То, всъщност след морето всичко цивилизовано им беше интересно, защото там издържаха цяла седмица без телевизия, таблети, компютри и т.н. Не, че у дома прекаляват с таблета, но за бабите е по-лесно да им го дават по веднъж на ден, за да си осигурят поне час тишина и се бяха попривързали след гостуването при едната баба...

Поздравявам всички умничета, сбъднали своята, и на мама и тати цел, както и порасналите дечица...Бъдете здрави и се наслаждавайте на всеки миг свобода! Wink

# 514
  • sf
Момичета, почерпете се за здравето на моя Виктор- днес има рожден ден  Laughing

Той е в Турция с баща си и ми е много мъчно, но тайно дадох на кака му подарък, да му го даде днес- поредния екип на Барса  Mr. Green
Мързела върви с пълна сила, нито е писал, нито е чел, ще го натискам през август.

# 515
Да ти е жив и здрав! Много успехи в училище!

При нас почти няма ден, в който да не чете. В момента това прави и аз слушам. Давам й задачки
почти всеки ден, показах как се смята с двуцифрени числа и с едно наум. Умножава вече с 2.
Изглежда сякаш е много натоварена програмата, но на практика не е така. Всичко това се случва между 2 и 4 следобед. Всичко останало е игра. Flutter

Приятен следобед!  bouquet

# 516
Донси, честит ти рожденик! Много да е здрав, щастлив и много успехи във всичко и най-вече на любовния фронт - нали все така ни развеселяваш с неговите страсти!
Роалд Дал моята чете и харесва, въпреки че някои от историите са страшнички.

# 517
  • Sofia
Честит да е Виктор и неговият ден! Честит празник, Донсита!   bouquet

Заниманията на Гушкан са 4-5 дни от седмицата за по час. Без точни дни и часове, само неделята е определна за свободна, та включва само четене. Тук, в Сф заниманията бяха сутрин след закуска, но в Сандански ще са следобяд, че сутрин ще гоним прохладата за разходката.  Simple Smile

# 518
  • София

Встрани от вълненията на наборите, но в унисон с книжната тема. Захванала съм се да образовам каката да погледне встрани от антиутопиите и фантастиката. До тук с Да убиеш присмехулник и Спасителя в ръжта. (Страхотен успех и двете) Ще ми се да запазя нивото, но нищо не ми идва наум. Идеи някой?

Е, ти както си почнала, доста високо ниво искаш да поддържаш. Simple Smile "Души в окови", както и разказите на Моъм, "Полет над кукувиче гнездо", "Портретът на Дориан Грей"
  Всъщност колко е голяма каката и какво чете горе-долу?

# 519
  • Sofia
Захванала съм се да образовам каката да погледне встрани от антиутопиите и фантастиката. До тук с Да убиеш присмехулник и Спасителя в ръжта. (Страхотен успех и двете) Ще ми се да запазя нивото, но нищо не ми идва наум. Идеи някой?
Ох, Тинкърбел, забравих да коментирам питането ти...
Ето в детската читателска тема смятам ще получиш повече отговори - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=837051.0;topicrefid=20

# 520
  • София
Благодаря ви за пожеланията и

Честит Рожден ден на момчето на Донси.

И да споделя, електронния четец се прие с най- искрена радост. Дори не съм си и мечтала, толкова да се зарадва. Но може би защото е джаджа за големи хора, а той вече е пораснал. Може сам да чете и да научава нови неща от книгите. Вътре ги имаше всички книги от Списъкът и още няколко. Веднага забеляза, че има и други книги, което не го отказа да чете и тях, напротив. Наистина надхвърли очакванията ми. Почна веднага да чете и трета книга паралелно. Grinning

Другото, което исках да споделя е семейната игра Румикуб
https://www.orangecenter.bg/rummikub-bezkraynost-7290011986186.html
Интересна е и не трае с часове. Който реши би могъл да потърси правилата и да се играе с две тестета карти. Препоръчвам, за развиване на логика.

Последното, което исках да споделя за подарък са две тениски на AC/DC за тати и за момчето. Голям кеф е, когато са облечени еднакво. Wink

# 521
donsita, честит ти рожденик (на патерици).   bouquet
Матей продължава упорито с четенето и вече презполови "Патиланци".
Други занимания - един ден - диктовка, един ден - малко задачи и един ден - "Голямата ваканция" (които дни през седмицата си избере). Събота и Неделя са строго определени за почивка. Даже и четене няма.  Peace

# 522
  • Sofia
При нас четенето е в свободното пасивно време от деня и пропуск почти няма, само ако сме повече време навън.
Гушкан прочете ГДВ и много я хареса, за мое учудване с тия странни думи.  Crazy
Реши да започва и ще си я носим на Сандански

,

а следващата ще е вече от тамошната библиотека.

А днес пък с нетърпение очакваме тази, която си купува тя със свои парички. Ще ни е първа на авторката и, ако ни хареса, ще взимаме и другите ѝ две книги.

Аз пък съм и набавила филмчето, за след прочита на книгата.  Simple Smile

# 523
  • В светлината на слънцето
Донси, честит рожден ден на Виктор! Да гони и постигне успехите, за които мечтае и да има едно весело и пълно с приключения детство!  Hug Hug Hug
За книгите аз съм казвала много пъти - освен многото библиотеки, има купчини книги и по земята, някои от които с човешки ръст вече. ooooh! Постоянно подарявам - на приятели, библиотеки, колеги, но то край няма.  Crazy
И сега, внимание! "Терминаторът" свърши работа, ама наистина. Александър чете. Сам, без подканяне, всеки ден.  Peace Избира си книги и бързо влезе във форма. Успява за един ден да прочете тънка книжчица от типа на "Петсън и Финдъс" например. Ей, доживях значи... Grinning И пак благодарение на киното. Нали ви казвах, че се научи да чете покрай един от "Трансформърсите" - стопираше кадъра на таблета, сричаше субтитрите, после пускаше до следващите субтитри, пак стоп и така до финала на филма. Ама се научи. Mr. Green Сега и с книгите - след като установи, че субтитрите му вървят бързо и се закани да надобрее. И сега работи упорито по въпроса. Mr. Green

# 524
Благодаря Моренка.   bouquet

Ще ми се Буквара да е книга ,с която да се работи на маса ,а не пред компа .Явно ще трябва да е циркулиращият в момента Буквар.

Интересно правило имате за прочита на книгата преди филма .Замислих се ,че аз винаги съм предпочитала книгите пред филма ,но понякога някой филм ме е карал да потърся книгата и да я прочета също. И именно, защото толкова обичам книгите не съм си купила Киндъл и няма и да взема ,а библиотеката си я мъкна през 3 страни и континента навсякъде и нямам търпение да си я наредя и да й се радвам и да добавям ощи книги .Предимно в полседно времр купувам за детето, а аз чета от библиотеката .

Вижте нещо интересно по отношение на книгите :

http://detskiknigi.com/zashto-uchenitsite-da-izbirat-sami-knigite-za-lyatoto/

Честит Рожден ден на Донсита на момчето !   bouquet

Лулумба, щом е помогнал филма , нека да е траен тоиз интерес към четенето   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт