Ваканцията след ПЪРВИ клас! :)

• 45 843
  • 727
  •   1
Отговори
# 675
Това със правенето на закуска и Пламен го практикува. Става и докато ме чака да се събудя си прави закуска. Не исках да си го призная първа, защото в квартала ме обявиха за най- лошата майка. Та викам и тук да не стане така  Mr. Green Но се успокоих. Не виждам нищо лошо да си направи закуска само. Достатъчно е голямо почти 8 годишно. Но всеки с разбиранията си. Снощи си говорихме с малкия до 23 часа, а днес си стана нормално за занималня. Даже си направи закуска и си я изяде докато се гримирах. Явно и аз трябва да спра да го карам да си ляга с кокошките. Поне лятото де.  Thinking

# 676
  • sf
Ами и моя си прави закуска сам, сипва си мляко с топчета , но може и филийка да си намаже.
Не виждам нищо лошо, а напротив. Щото като им ходим до гъза и не пипват нищо, после снахите реват,че са мамини синчета  hahaha

# 677
  • София
Не знам за мамини синчета. Ама тези днешните моми не знаят да готвят. За това от сега  го уча да готви  да не остане гладен мамин той. Joy Joy Joy

Иначе и при нас се случва сам да си направи закуската. И от известно време се го майтапя, че трябва да се научи да ни прави кафето. Wink

Общо взето от малък все към десет си е заспивал. Като тръгна на училище се разбрахме да си ляга в девет, за да заспива към девет и половина и сутрин да е свеж. Но към края на учебната година пак мина в стария ритъм. Сега може да си ляга когато прецени, но често се случва да е към девет да си почете или да погледа филм или просто да си поприказва преди сън. А сънят често идва към единадесет.

Тази седмица се раздели с два зъба и така станаха пет.

И имам усещането, че вече почва да му е скучно на село. Ще съм сигурна, като се видим в петък. Дано да не съм права, че има още месец да поседи там.

# 678
  • Sofia
Ooo, как сте се разписали...  Sunglasses
Ние вчера се пренесохме в Сф, че много се сгорещихме... нощите са най-трудната част.  ooooh!
Пак ще се върнем в Сандански около 20ти август, когато нощите се променят вече.

Алма, добре сте дошли с Пламен при нас!  Hug

За спането... и аз ако не я вдигна моята, ще спи до обяд. Не искам да превръща деня в нощ, затова я будя.  
В Сандански в 8.00ч. ставахме, хубаво е и по-рано да е, ама ми е жал... то като за у-ще би било... В 22.00ч. лягаше, прочитах ѝ малко и заспиваше. Това, ако не сме на вечерна разходка, иначе към 23ч.
В Сф в 8.30 я будя, а ляга 22.30ч.
Зауска може да си направи (правила си е), ако е станала преди нас, но отдавна не се е случвало.
Не просто, че няма лошо в това, ами напротив! Да не би да е вредно за детето...
Но да - хора разни и всеки си има мнение. Simple Smile
И аз съм я подкачала моята да ни прави кафето, ама то няма кога, като не става преди нас.  Laughing

Ако за някого представлява интерес... в торентската тема съм пуснала два филма, по книгите на Паул Маар.

# 679
  • София
И моят син си поспива до към 9ч. сутрин, а вечер си ляга към 23ч., плюс минус половин час.  Laughing

Пет ваканции за децата през идната учебна година.

Поне ДЗИ и НВО са след 24 май, та останалите ученици да имат по-голяма ваканция, а не да им се накъса времето.  Peace

# 680
Не знам за мамини синчета. Ама тези днешните моми не знаят да готвят. За това от сега  го уча да готви  да не остане гладен мамин той. Joy Joy Joy

Иначе и при нас се случва сам да си направи закуската. И от известно време се го майтапя, че трябва да се научи да ни прави кафето. Wink

Пламен пък прави кафе сутрин. Ама едно такова дъъъълго. Конска доза дето му се вика.  Laughing  И аз го уча да готви. Но не го натискам. сам си изявява желание. Най- добре му се отдава миш-маш-а. Но и аз се притеснявам за снахата от сега. Като гледам какви " кифлички" се въртят около него.. чак лошо да ти стане.  Mr. Green
Morena   Hug

# 681
  • ГОре на черешата...

Не виждам нищо лошо, а напротив. Щото като им ходим до гъза и не пипват нищо, после снахите реват,че са мамини синчета  hahaha

Точно затова моите ги уча на всичко - сервиране, отсервиране, зареждане/празнене на миялната, събиране, разпределяне на пране, понякога простиране, прах, прахосмукачка, миене на тераси, носене на вода за поливане на  цветята, пазаруване, носене на неща от мазе/гараж/прабаба им, която живее наблизо, подреждне, оправяне на легла са техни задължения. Отделно неща, свързани с отоплението - като купуваме дървата за камината основно те ги подреждат в гаража, през зимата изхвърляне на пепел е грижа на големия, а от тази зима основно той носи дървата горе/от гаража до 3-ия етаж без асансьор/. На село помагат на баща си - косене на трева, поливане на градините, миналата седмица с големия вадиха мед и т.н. и т.н. Както и помощ при всичко друго което правя. Не мога сама да върша всичко сама и смятам, че така трябва - няма мъжки и женски задължения, има един дом и той е общ, както и грижата за него Peace.

# 682
  • Sofia
... няма мъжки и женски задължения, има един дом и той е общ, както и грижата за него Peace.
И моето виждане.  Simple Smile
Гушкан също участва активно в доста домашни дейности по собствено желание.  На тази им възраст е нормално да искат, после (в една по-трудна възраст Wink) трабва да си стане задължение, навик...

А пък първата от 5те ваканции, ако беше също 10тина дни или поне седмица, щеше чудно да е, направо прекрасно!  Grinning

Последна редакция: ср, 22 юли 2015, 10:49 от Morena

# 683
Аз най-много се зарадвах на междусрочната-това са си почти 10 дена , това никога не било . Даже погледнах втори път да не съм се объркала. Макар че всеки може да си я удължи когато е била 4 дена, ама друго е да си е законно...

# 684
  • В светлината на слънцето
Мариета, така е - няма мъжки и женски задължения, а общ дом. Както винаги си много права. Peace
Моите много обичат да свещенодействат в кухнята - не ги карам насила, а от малки проявяват интерес. Така се и понаучиха да правят разни неща и сега си ги приготвят съвсем сами. Сашо пък често ни изненадва с разни хапки на клечка, които е приготвил за нас. Трябва да му покажа как се прави кафе - добра идея. Mr. Green За измиването на чиниите също нямат грешка. Ако можеше и с подреждането на стаите им да се оправим, би било просто перфектно. Но тук вече ставам мечтател. Поне на този етап. Mr. Green

# 685
  • София
Разбира се, че готвенето е по желание. За другото се пошегувах. Децата са добри и всяко се старае съобразно възможностите и интересите си.
Стаята се подрежда, колкото да се изчисти и после пак се разхвърля. Това е положението - приела съм го.

Ваканциите не ги видях обявени на сайта на МОН. А в статията така е написано. Да не се окаже, че е проект, който още не е приет.

# 686
  • Русе
Да ви кажа направо ви се възхищавам, как успявате да възпитате децата си да вършат всички тези неща, за които пишете, най-вече Мариета. И аз карам децата да подреждат, оправят легла, чистят с прахосмукачка, да пазаруват, но трудно ми се получава. Обикновено получавам отговор "Добре, след малко" и трябва да повторя поне 5 пъти докато се свърши съответната работа. Накрая аз се изнервям и дори да бъде свършена съответната работа е на цената на доста изхабени от мене нерви. Освен това децата категорично отказват да ходят на село поради една единствена причина, че няма интернет. А аз искам да отидат на село не за да свършат някаква работа, а за да се откъснат малко от компютрите и ТВ. Освен това наблюдавайки и приятелите на децата също са много по-мързеливи от това, което ние бяхме на техните години.

# 687
  • Sofia
Ох, че съм отнесена...

Момичета, почерпете се, именничка съм днес!  Simple Smile

# 688
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
жива и здрава да си, Морена  Hug

сега кажи, че и тази торта е от твоите и ще легна да умра веднагически
  Crazy

# 689
  • София
Честит празник, Морена!   bouquet