И стига с това "бъркане в семейството". И любовниците, и съпругите е хубаво да знаят, че един мъж никой, никъде не го изнасилва, докато той, маминия - сладък се дърпа, крещейки: "Не искам! Аз обичам... (Вашето име)".
И няма смисъл да го пазите, като писана торба, от гадните хищници навън (респективно - вкъщи). Няма такъв филм, - той да изневерява и лъже, а да е бял и пухкав. И никакви "каишки", "окови", ултиматуми и молби не могат да го задържат при вас (или да му попречат да си тръгне от злата съпруга, съответно, ако му е толкова зле там и иска да бъде другаде).
Мисля, че за авторката ще бъде много полезно и ще й подейства отрезвяващо, ако може да се види и поговори насаме с госпожата. Да си свери часовника, един вид. Това, в случай, че им е писнало от тъпи лъжи и оправдания, разбира се (и двете са способни на цивилизован разговор). Всичко друго, ще бъде просто преливане от пусто в празно.
За съжаление, от него не може да чакате някаква определеност и решение на проблема. Така му изнася на човека.
А отговорът ми на въпроса в заглавието на темата, е НЕ! Особено пък, щом има и намесени деца, финанси, имоти и т.н. Може и да има минимален шанс, ама надали. Гледайте, да живеете Вашия живот, че после да не е "мъчително болезнено" за отминалата младост! Ако не за друго...