Възможно ли е втората да стане първа?

• 46 090
  • 986
  •   1
Отговори
# 945
Сериен убиец... Grinning Просто живеех два живота, и прекарвах малко време вкъщи, не ми стигаше времето да лъжа, повече премълчавах. И не са години, ще стане една след някоя седмица. Както и да е, магарето съм аз, не той.
Ако си призная, ще освободя собствената си съвест. Ще страда той, защо да го правя? Ако нещата между нас са охладнели и няма връщане назад, след известно време ще се разделим.
Ако той е правил нещо и аз не знам, предпочитам да не знам.

# 946
Краси, теб може и да те ужасяват, ама това няма много връзка с казуса на авторката Simple Smile
Ако реши да остане с него, не бива да си отваря устата, точка. Ако му каже, само ще прехвърли цялата гадост върху него и за какво?
С мен точно не знам колко общо има, но, чисто човешки, приятелят й няма ли право да знае с каква изпечена лъжкиня живее?
Някой назад писа, че предпочита да не знае, ако половинката ги е сътворила същите простотии и ги е приключила.Ами, о.к.Ако не ви пречи да живеете и да имате доверие на лъжци, животът си е ваш.
Аз обаче искам да знам какъв човек имам до себе си и на кого поверявам живота си, здравето си, децата си и т.н.И определено категорията "изпечен лъжец" не ми е сред предпочитанията за спътник в живота.

Апропо, няма ли да се притеснявате, че може да ви излъже/измами за нещо драстично по-важно от едното чукане?И да срине целия ви живот?

# 947
Не адмирирам действията на авторката, но си давам, че никой не е безгрешен и всеки от нас, ако сгреши, би искал да получи втори шанс.
Да, така е, ако това може да се нарече грешка. Явно интерпретациите ни са различни. Грешка се прави веднъж, когато продължава във времето си е чист избор, независимо дали сега го окачествява като грешен или не.

Poncia, никой не сравнява с убийство и не е нужно някой да е убиец, за да не е читав индивид.

# 948
  • София
Една, година,Poncia! Не е ден или два, не е среща или две!
Нещо повече, през тази една година, ти си била на прага да разведеш един човек с деца. Или поне такива са били желанията.
Този ти приятел - рогоносец, направен на Магаре от теб, викаш - не требва да знае за тия ти.... забежчици, да?
Щото от два стола на земята, а ти искаш да си със сегашния приятел, дорде някой друг мъж забърка поредната ти "каша" в главата.

Не знам. Ти си знаеш.

# 949
Никой не го спира да знае, само че да се информира сам, айде няма нужда да му върши тя тая работа.

# 950
Една, година,Poncia! Не е ден или два, не е среща или две!
Нещо повече, през тази една година, ти си била на прага да разведеш един човек с деца. Или поне такива са били желанията.
Този ти приятел - рогоносец, направен на Магаре от теб, викаш - не требва да знае за тия ти.... забежчици, да?
Щото от два стола на земята, а ти искаш да си със сегашния приятел, дорде някой друг мъж забърка поредната ти "каша" в главата.

Не знам. Ти си знаеш.
Добре. Има два варианта. Казвам и приключва всичко. Ок, заслужавам си го.
Другия вариант, казвам и прощава. Но ще страда.
Аз и в двата случая няма да стана по-читав индивид...Предпочитам да не страда. Това му го дължа аз лично.

# 951
Как можеш да твърдиш, че ти пука че ще страда, и едва ли не заради него го държиш в тайна след като ти умишлено и доброволно си се забъркала с друг докато си била във връзка с него. Достатъчно голяма си за можеш да си направиш сметка какви емоции би предизвикала една изневяра или поне да се поставиш мислено на негово място и това не те е спряло. Не обеснявай тука, че правиш нещо за някой си или за нечие добро, цинично е. Постъпваш по същия егоистичен начин като любовника ти. И двамата се стремите да хванете другия клон преди да пуснете първия, въпреки че е под съмнение той какви намерения има относно пускането на който и да е клон.
Нямам никакво намерение да ти размахвам пръст или да се правя на голям моралист, но имай предвид че нищо скрито не остава и рано или късно нещата ще излязат на яве.

# 952
Не че си падам по размахване на пръст....и четене на морал, но...

Тя не искала той да страда....Simple Smile кога? сега, след като се разбра, че прехваленият любовник няма да си зареже жената?
А преди това цяла година кроежи и мисли, как тя ще стане първата. Simple Smile
Жалко е....

# 953
Съвсем искрено вярвам, че тя не иска приятелят й да страда. Съвсем искрено вярвам, че тя дълбоко го цени и сърцето й се свива като си представи каква болка може да му причини. Сигурна съм, че и докато си е мечтала как някой ден е възможно да стане първа за другия, е изпитвала и истински ужас как ще съобщи на приятеля си и какво ще види в погледа му.
Няма нищо невероятно в това, нито цинично. Напротив - доказва, че тя е човек, с всичките му слабости и всичките амбивалентности, това, че е егоист или е прекрачила моралната рамка не я прави безсърдечна.
Всички правим лоши (според нечии правила) неща понякога. Това не ни прави лоша хора.

# 954
Тая тема се изчерпа /странно щастлив край - комплименти за силата!/ и почна да изплува утайката.

# 955
Какъв ти щастлив  край...Simple Smile авторката  е поредната  захвърлена любовница...а тя се надяваше на друго.. Wink

# 956
Какъв ти щастлив  край...Simple Smile авторката  е поредната  захвърлена любовница...а тя се надяваше на друго.. Wink
Още не е захвърлена.
Не се радвайте прекалено,
според мен тази история  дори още не се е доближила до финала. Има време. Peace

# 957
Защо да е захвърлена любовница? Да, едва ли ще я огрее да си промени статута на любовница, но не са я захвърлили. Даже напротив, ако поиска тя ще захвърли любовника.

# 958
Оставете авторката намира Peace
дали ще каже на приятеля си ,си е неин проблем Peace
темата наистина се изчерпа
браво Пончия  bouquet

# 959
  • на брега на морето
Съвсем искрено вярвам, че тя не иска приятелят й да страда. Съвсем искрено вярвам, че тя дълбоко го цени и сърцето й се свива като си представи каква болка може да му причини. Сигурна съм, че и докато си е мечтала как някой ден е възможно да стане първа за другия, е изпитвала и истински ужас как ще съобщи на приятеля си и какво ще види в погледа му.
Няма нищо невероятно в това, нито цинично. Напротив - доказва, че тя е човек, с всичките му слабости и всичките амбивалентности, това, че е егоист или е прекрачила моралната рамка не я прави безсърдечна.
Всички правим лоши (според нечии правила) неща понякога. Това не ни прави лоша хора.
Покъртително  smile3545

Последна редакция: ср, 10 юни 2015, 20:16 от Котьо Тръмп

Общи условия

Активация на акаунт