Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как да се подготвя за първата си пренатална консултация?
Какви са препоръките за витамини и хранителни добавки по време на бременност?
Кои са някои вредни навици, които трябва да избягваме по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как да се подготвя за първата си пренатална консултация?
Подготовката за първата ви пренатална консултация включва събиране на медицинска история, слушане на сърдечния ритъм на бебето с помощта на стетоскоп, измерване на кръвното налягане, теглене и извършване на ултразвук. Важно е да подготвите въпроси относно здравословното хранене, необходимите витамини и други грижи по време на бременността.
-
Какви са препоръките за витамини и хранителни добавки по време на бременност?
По време на бременност е важно да се приемат фолиевата киселина, витамините от група В, витамин С, витамин D и желязо. Препоръчително е да се приема фолиевата киселина и други витамини като магнезий и селен, които са важни за здравето на бременната жена. Важно е да се консултирате с лекар за подходящите витамини и хранителни добавки в конкретния случай. Приемът на витамини по време на бременност е от съществено значение. Фолиевата киселина е особено важна, тъй като подпомага здравето на бебето. Някои майки също обмислят приемането на витаминни комплекси и сравняването им по отношение на съдържанието им. Необходимостта от допълнителни витамини се обсъжда с лекар след консултация.
-
Кои са някои вредни навици, които трябва да избягваме по време на бременност?
-
Какви са някои признаци на бременност?
-
Какво е важно да се знае за корема по време на бременност?

За мен и всички от нашата група беше много полезно да имаме с кого да споделим тревоги,въпроси и радости и все още си пишем.

Терминът ми е 03.07.2019. Втора бременност ми е, за съжаление първата приключи рано (по ирония на съдбата тази година забременях по същото време). Направих си теста на 24.10., когато ми беше 27ми ден (цикълът ми е на 27-28 ден) и чертата беше доста по-наситена в сравнение с миналата година на 28мия ден, когато беше доооста бледа. Мислите ли, че това има значение и е добър знак?
Записала съм се на преглед на 09.11., тогава трябва да влизам в 6та седмица - не виждам смисъл да ходя по-рано, макар че това чакане е доста трудно за понасяне.