Фотография - 79 тема

• 44 490
  • 741
  •   1
Отговори
# 720
И аз не си харесвам "сутринта", ама я слагам, за да не пропусна първото предизвикателство.

Morning by Jill, on Flickr

Иска ли някой да изкоментираме продуктовата фотография? Миналата седмица и днес се измъчих да снимам сребурни бижута. На два пъти трия всички снимки и започвам отново. Осъзнавам, че в домашни условия (разбирайте домашно сглобена "палатка" от кутия) не става отлично, ама поне се надявах на някакви задоволителни резултати. Embarassed Започнах да чета по въпроса и изглежда съм нагазила с двата крака в ужасно сложна материя. За щастие снимам собствените си произведения, та мога да повтарям и потретвам без да се излагам пред хора. Laughing

# 721
  • Пловдив
титинка, напълно те разбирам с тази снимка и аз съм в такава ситуация с детето, когато няма светлина у нас, много трудно да не се размаже нещо...толкова и мога да снимам, зависи и с какво снимаш, но да кажем с нещо прилично, много е важно децата да не мърдат - моето не мърда и това ме улеснява, но не знам за твоите, ако постоянно махат с ръце, клатят се, въртят глави е непосилно да издокараш снимка в домашни условия  ooooh!

# 722
  • HH
Благодаря за отзивите. В общи линии само затвърдихте това, което и аз мислех. Не мога да налучкам цветовете. Със зеленото ми е най-трудно. Предполагам, че е от лаптопа. Опитах да го калибрирам, нищо не се промени. Иначе експортирам всичко в screen mode, на лаптопа изглежда добре, на телефона - не толкова ярко, а като ги извадя на хартия стоят прилично. Пълна каша ми е всичко  Crazy

# 723
Новата седмична тема е: Подарък

Дати: 2015.12.07 - 2015.12.13

Групата във Фликър: http://www.flickr.com/groups/week-challenge/
Темата във Фликър: https://www.flickr.com/groups/week-challenge/discuss/72157661393798439/
Резултати от предишната тема: https://www.flickr.com/groups/week-challenge/discuss/72157661111 … 72157661393115669

Правила на групата:

- Допускат се снимки само за текущата седмица;
- Само по една снимка на тема. Ако искате да покажете повече, слагайте ги в коментарите под снимката във Фликър;
- Добавяте само снимки, правени през текущата седмица;
- Слагайте снимката в дискусионната тема за съответната седмица;
- Критикувайте/похвалете другарчето по проект;
- Не забравяйте да се забавлявате, докато снимате.

# 724
При бижута най-трудно е заради отблясъците. То в студио се снима трудно дето има куп аксесоари които да насочват светлината в една определена позиция и прочие... Само палатка не помага, много е важно как е подредено осветлението. Търси се позиция която хем да придава обем хем да не се отразява прекалено много лъскавата повърхност.
Ако си си направила сама палатка пробвай да разположиш осветлението в различни точки докато получиш добър резултат, пробвай и с някакви филтри пред еднин от източниците на светлина за да не се получава плоско осветлвнив. Не винаги равномерното осветление е подходящо, защото е еднакво от всякъде и предметите са плоски.

За домашни нужди в Динафос има едно постоянно диодно осветление, което може да свърши работа за любителски цели и не само. Има го в два варианта този е компактния.

http://dynaphos.com/product/1/172/2579_led_light_nanguang_cn-t96_kit_2_pcs

# 725
  • София
тъй като съм начинаеща моля за помощ... Как да направя снимка на фокус в такива условия, защото от около 30-тази е най-свястната? Пробвах и със светкавица, но резултата е повече от ужасен.
https://www.bg-mamma.com/assets/vessur/img/not_found.png
И аз съм начинаеща, дано не се изложа с някой неподходящ съвет. Аз бих използвала само дневна светлина, бих ги позиционирала някъде до самия прозорец, на възможно най-светло, без да включвам осветлението вкъщи и светкавица. Хубаво е да стоят мирно и да са разположени на една линия, за да излязат и двете еднакво на фокус.

И аз правих едни домашни опити онзи ден. Пак съм по-доволна от миналата година. Ако ви се критикува - давайте, не ме щадете Simple Smile DSC_0279-12 by Nevena Gencheva, on FlickrDSC_0165-4 by Nevena Gencheva, on Flickr
Тук знам, че фокусът не ми е където трябва, но иначе ми харесва:  DSC_0179-5 by Nevena Gencheva, on Flickr

Също ще използвам поста да попитам как обработвате цвета на кожата в Лайтрум? Гледах разни клипчета в нета, но повечето ползват присети, а аз нямам. Благодаря!

# 726
  • Mostly in my mind
Супер, Стъничка. Може да си обсъждаме.  Grinning

С утрото закъснях, но поне да ви кажа Добро утро и хубав ден!

_DSC7026 by Ina K., on Flickr

Последна редакция: пн, 07 дек 2015, 07:50 от Лолита

# 727
Лолита,много ми харесва чашата ти,като магическа е с това боке...бих я озаглавила Magic Morning  Heart Eyes
Isabell,благодаря за новото седмично предизвикателство bouquet
Следобед ще ходим да калибрираме Тамрончо и след това ще творя снимки-Подаръци.
В събота ходихме до Павилион-а и момчетата установиха,че май трябва да се нагласи на -15.
Та днес ще ходим направо до сервиза,да го настроят другарчето ми. Praynig

Моля,дайте ми съвет -
-Какъв филтър да взема за обектива (67мм.),искам да е само за предпазване,нищо друго.Казаха ми,че за да не влиза прах и мърсотия е добре да се сложи.
-Какво да сложа на дисплея на камерата - през такъв протектор добре ли се вижда (май се води силиконов) или гледам,че има и стъклени протектори!?

# 728
  • София
UV филтър ползвам за протектор на обективите, а този предпазител за екран е ок също.

# 729
  • Mostly in my mind
а има ли някакъв универсален предпазител/протектор за Никон?

# 730
  • София
За екрана си поисках в магазина и ми сложиха - предполагам, че са различни  newsm78

# 731
Предните ми две тела си вървяха с протектори, но този дойде гол-голеничък. Ще трябва да купя нещо, за да предпазя екрана.
Филтри нямам, постоянно ли ги държите на обективите?

# 732
  • Mostly in my mind
СъншайнМери, благодаря.  bouquet

# 733
  • София
На този, който купих сега, има залепени протектори (като лепенка).

# 734
  • Mostly in my mind
Понеже наскоро търсих във фотопавилиона, но сякаш не видях за моя модел. А този залепващият е нещо подобно като при телефоните вероятно?

Общи условия

Активация на акаунт