АСТМА - тема 31

• 81 839
  • 736
  •   1
Отговори
# 480
Не ни размина, вчера в детската се е разкашлял  Tired днес ще ходят до лекарката да видим какво ще каже.

Док е казала, че е добре, само секрет от носа, изписала е виброцил. Вярвам, че ще размине с това  Hug

Много се ядосах на госпожите в детската, че казали: Много кашля  Thinking а вечерта у нас се изкащля 3-4 пъти, що трябва да се пресилват нещата....яд ме е , защото има толкова болни деца, които си ходях на градина, ама ...  Tired

Последна редакция: чт, 08 окт 2015, 13:44 от megan@

# 481
Меганче, бързо да оздравява младежа  bouquet Истина е, че масово се допускат болни деца, някой път си мисля, че избирателно се отнасят.....

# 482
  • София
И на мен ми е болна тема детската и болните деца, говорих, карах се с госпожите, с директорка, с родители- нищо. Ходи каката най-много 5 дни и е готова. Тя затова и е най-назад с материала, незнам догодина първи клас как ще е. А ние днес ходихме при една алерголожка в ИСУЛ, препоръчана, след спазъм от онзи ден вече в чудо се видях. Та тя ни изписа пулмикорт турбохалер и ефира като след известно време препоръчва имунотерапия. Но пулмоложката не е съгласна и препоръчва да опитаме с ф лексотид. Направо не знам какво да правя и какво да дам. В дилема съм. Такова чудо знам ли, колкото доктори, толкова и мнения.

# 483
Пробата Манту е отрицателна.Биха ваксина.
Бързо оздравяване на болните дечица! Peace

# 484
  • София
Божке, за първа година моите изкарват цяла седмица абсолютно здрави на ясла. Тр.да обърна нещо. през нощта имах леки съмнения, щото реваха, така и не разбрах защо, и все пак е факт-5 дни подред. В съблекалнята всеки ден тая седмица има жестоко кашлящо бебе (дали не е едно и също не знам, но кашлицата му е жестока)...в нашата ясла изобщо не спират болните. казвам го, защото и моите са били, а съм ги пускала- примерно като им тръгне рано сутрин носа и няма как спешно да викна нашите, няма как да отсъствам от раб, и пускам. знам, че не е правилно и тая год. съм решила никакви такива-пък ако ще да ме порицават, но не съм имала избор. Та предвид, че знам колко са им текли носовете- вечерта лелката казва-тече им носа- вие си преценете дали да ги водите утре...  Confused По-мин. седмица пак така- гери остана вкъщи с пристъп и пуснах другата съвсем здрава, вечерта ми я връщат със сополи. и аз: да знаете, че утре няма да я водя, и жената:вие си преценявате, не е толкова зле...Аз мислех да ги спирам от ясла, тъй като пристъпите на гери бяха всяка седмица, но пък пулмоложката каза в никакъв случай...

# 485
Божке, за първа година моите изкарват цяла седмица абсолютно здрави на ясла. Тр.да обърна нещо. .
...........в нашата ясла изобщо не спират болните..

HugБраво, малко по малко ще стават по-дълги ходенията на ясла/градина  Peace

но пък това, че приемат болни в яслите и градините е една много дълга тема и не ми се говори......Пак стигаме до това, че едно дете може да влачи хрема без усложнения, ама моето и твоето прави пристъп....... ама никой не го е грижа за по-болнавите и за децата с астма примерно......
и аз ако го бях завела, макар и малко кашлящ щяха да го вземат, ама ние винаги го спираме. Този път пък се ядосах, че учителката е казала, че кашля много......или се е бил задавил нещо или не е бил той, щото сега у нас леко покашля, ама така ме изправиха на нокти........ а най-лошото е, че има доста по-болни деца, дето им текат сополите и си изкашлят дробовете, ама са си там  ooooh!

# 486
  • Пловдив
Моя син миналата седмица беше болен,уж е по-добре,продължава да си отхрачва.
Вечра обаче в училище му става нещо,което като ми го обяснява на мен и аз се притесних,спазъм ли е ,пристъп ли е ,заведох го следобед на лекар-каза че няма нищо,нищо не изписа.
Та в единия час го защипало гърлото,гъделичкало го да кашля,според него като го боляло е нямал глас,но той не е говорел,защото са писали задачи.Постепенно му минало.В междучасието нищо,следващия час нищо,и чак по-следващия час се закашля и като да му излиза храчка,но му става нещо на гърлото и не му стига въздуха,много трудно си поемал въздух,хъркало му отнякъде в гърлото Rolling EyesРазминало му се.
Незнам какво да си мисля.Лекаря казва че спазъма не е кратко състояние,и може би  храчка му се залепя там .Снощи ми вика "мамо ако пак ми стане".Успокоявах  го уж,но и аз самата съм притеснена.Това се случва когато стои мирен в час.Иначе казва че през междучасията и като е в движение му няма нищо.

Последна редакция: пт, 09 окт 2015, 14:43 от budiko

# 487
  • София
Да. може и да е от храчка. Кажи му да е спокоен и че ако пак му стане да стане, да пие вода и т.н.
Моят вече беше една седмица със спазъм на училище, но сякаш всичко премина.
Сега пак е със сополи, вчера цял ден седял до отворен широко прозорец, било му студено и бил с якето...

# 488
  • BG
И моята госпожица е вече две семици с хрема, едни жълтеникави секрети са. Капах осем дена макситрол, ериус, изопринозин, витамин Ц, и серетида почнахме и няма минаване тази ужасна хрема. Сега пръскам от два дена Муконазал, че и се запушва носа и гъгне, а днес текнаха с още по-пълна сила сополите, довечера ще я водя пак на лекар,  явно някакъв антибиотик ще трябва да пие, никак не ми са иска, че края на август пи Зинат, но ще видим какво ще каже док.
Мантуто ми е болна тема, аз още не съм я водила да и правят.
budiko, и на щерката  и се е случвало това, което обясняваш, като кашля и е по-жилав секрета явно се залепва някъде в трахеята или гърлото и  докато не го изкашляш а много гадно, и на мен ми се е случвало.
 По-късно ще пиша за разочарованието си от Мустаков, края на септември ходихме при него.

# 489
За Мантуто бях писала, че правихме и излезе положиелно. НО ми бяха казали никакво пипане, чесане и мокрене до отчитането.

# 490
  • BG
За Мантуто бях писала, че правихме и излезе положиелно. НО ми бяха казали никакво пипане, чесане и мокрене до отчитането.
Много ли е желателно да се прави, в първи клас след като и правиха манту две седмици изкарахме в болница, два венозни антибиотика сменихме и сега много ме е страх да я водя за манту. Уж няма връзка между двете, но аз все си мисля, че направи някаква реакция, а и за манту не дават да се пие противоалергично, което е още по-кофти.

# 491
  • София
Интересно ми е да чуя за мустаков- щях да водя юни, но ми казаха-свободни часове чак септември, и аз се отказах,че ми трябваше за тогава.
Тазгодишната хрема е много крива- моите я лепнаха оше 2 ден на яслата-на едната мина само с гадни сополи и много силни болки в гърлото, но астматичната, разбира се, направи пристъп. После сополите траяха седмици. Зарази ни с баща и и бабите и дядовците и аз също не съм имала по-ужасна хрема,още се случва да имам храчки, с извинение, представям си на тях какво им е...

# 492
Много ли е желателно да се прави, в първи клас след като и правиха манту две седмици изкарахме в болница, два венозни антибиотика сменихме и сега много ме е страх да я водя за манту. Уж няма връзка между двете, но аз все си мисля, че направи някаква реакция, а и за манту не дават да се пие противоалергично, което е още по-кофти.

Док ми каза, че без положително Манту или реваксинация (при отрицателно) няма как да ми даде документите за първи клас.

# 493
  • Варна
И аз много се притеснявах за мантуто, правихме го малко преди началото на уч.година. По принцип можеш да отложиш, нали се бие в годината, в която навършва 7, ако е родено детето януари можеш до края на годината да отлагаш, ако има причина ...

Бях чела в нета, че при продължително приемане на кортикостероиди е възможно да излезе отрицателно манту. И понеже при нас нямаше зачервяване, само убождането, много се бях притеснила, пък нали си инхалираме пулмикорт ...но накрая се оказа положителна пробата.

budiko, аз писах няколко страници напред, последната хрема на сина ми му мина за един ден с Фликсоназе, за първи път го ползваме, Переновска го изписа, кортикостероидни капки са, но беше задръстен от секрети, които слизаха към гърлото, май и към дроба, щото чу някой-друг хрип .

# 494
Док ми каза, че без положително Манту или реваксинация (при отрицателно) няма как да ми даде документите за първи клас.
Aми това са глупости. Няма документи от доктора за първи клас, освен здравно-профилактична карта. Това ми звучи като супер грубо изнудване. Извинете за лирическото отклонение.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт