АСТМА - тема 31

• 81 786
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
  • на плажа
Еййй, да ви се оплача как сама отново му докарах спазъм. След 7 дни вкъщи и ревове от негова страна му позволих да кара колело. Сега пак ми се поразкашля. Иде ми да си шибна един шамар! Повече няма да отстъпвам, ама нали все гледам да не се чувства различен, да не се мисли за болен и на!

# 556
  • Пловдив
еуреспал противоалергично ли е?
Моята малката е с една дразнеща кашлица,давам й вече няколко дни Ериус -лекаря каза така,няма инфекция надолу,гърлото не е червено,а кашля,ту сухо,ту по-отхрачващо.Снощи в 3 ч се разкашля ,цял час кашля,и едва след чай от мента се успокои и заспа.Днес цял ден кашля рядко,но одеве тръгнахме с колата извън града и като се разкашля,не спира,спряхме на магистралата на една бензиностанция и й взех чай от мента и се успокои от него.Не смея да давам сиропи да не я разкашлям повече.Пак ще я заведа понеделник на слушалка.
Притеснявам се от следното-баткото започна да прави бронхоспазми на 5 г и половина,и тя сега е на 5г .Дали и тя няма да почне като него ,дано да няма.
Да ви питам Ериус -за 5 годишна възраст се зачудих за дозата.Лекаря каза дай й Ериус,но не го питах за дозата.Миналата пролет съм го давала по 2.5 мл вечер,но сега е вече по-голяма ,дали не й е малка дозата.

# 557
  • ...на безопасно
Изпи едно шише Еуреспал и калциев глюконат. После 2-3 дена инхалирахме пулмикорт. След това  хомеопатични разни. Вече не знам и аз какво да давам и на какъв лекар да ходим пак.
А вие с какво се лекувате? Hug
Астма и леуване 2-3 дена с пулмикорт,найстина незнам защо 1 инхалират цяла годиан,а други при нужда,моля кажете ако знаете.

Пулмикорта е локален кортикостероид, нали? Не са ни го изписвали.
Ние сме на серетид, преди това флексотид. В началото беше само при нужда, но като почнаха бронхитите всеки месец - постоянно. Лятото дозата на половина, но аз направо го поспрях.
Интересно, те нали действат с натрупване?

# 558
  • София

Да ви питам Ериус -за 5 годишна възраст се зачудих за дозата.Лекаря каза дай й Ериус,но не го питах за дозата.Миналата пролет съм го давала по 2.5 мл вечер,но сега е вече по-голяма ,дали не й е малка дозата.

На нас са ни изписвали Ериус на 24 часа веднъж по 5 мл. Моят нямаше 5 годинки тогава.
На бебето, когато се разкашля, му изписват Ксизал - 2 пъти по 3 капки. Сега и двамата са болни, а няма 3 седмици, откакто бебокът пи Зинат заради едни гадни сополи, които не минаваха със седмици. Зададе ли се зимата и започша да ми побелява косата...

# 559
Здравейте момичета,

Синът ми на 8 години вече от месец и половина не е спирал да кашля... В момента е на инхалации с Вентолин след Ериус и Зиртек. Кога трябва да подейства защото засега ефект голям не се забелязва? Предписан е така: 3 пъти на ден инхалации, 5 дена общо.

Той не е диагностициран с астма, но още от малък кашля на пристъпи. Започва, кашля няколко часа, после нищо и така от две годишен. Давала съм хомеопатични със среден успех (пумон хистамин и дросера), просто обикновено отминаваше. Но сега не е така. Кашлицата му винаги е суха, идва от гърлото и детето ми казва, че сякаш има нещо в гърлото, което се опитва да откашля, но то си стои там. Всяка година по това време идва кучешкият лай, но винаги досега сме се оправяли със Зиртек. Надявах се да не стигаме до Вентолин, а сега само се моля поне той да помогне Praynig

Има също така хроничен заден ринит. Когато го водихме при Улевинов, той каза, че имал рефлукс и затова има сопол и кашлица #Crazy

Да попитам дали спирате децата от спорт когато кашлят? Лекарката не ми даде бележка за освобождаване от плуване newsm78

Благодаря ви, че ме изчетохте, исках да споделя bouquet

# 560
  • Варна
Да споделя нещо и аз -при прегледа , Переновска каза, че синът ми имал рефлукс и затова била сухата кашлица.
Той си кашля наистина, всеки ден, има поне по 10-15 сухи изкашляния, които ги броях за нормални -нищо друго, не се е оплаквал от нищо, не се е задъхвал , няма хрема, или драскане на гърлото.

ИЗписа му Гастротус и каза да го давам 2 седмици. Първо не го купих, защото и без това бяхме със отшумяващ спазъм и една камара други лекарства, но като понамаляха го взех и започнах да давам

Изумена съм как спря тая кашлица. Няма никакво сухо закашляне, от време на време, когато е много запрашено, по някоя натоварена улица като вървим, се случва да се изкашля, но пие вода -минава ....

Сега чак не ми се иска да го спирам тоя Гастротус, макар да има още няколко дни до втората седмица, незнам дали ще се върне пак сухата кашлица ...

А когато кашля го спирам само от физическо, и то ако ще са в салона, при хубаво време и бягане навън не го спирам.

# 561
Благодаря, че сподели bouquet Стискам палци всичко да отшуми, по възможност за по-дълго време Praynig

# 562
Здравейте, на някой случвало ли му се е това: дъщеря ми от около месец нощем като лежи и се събуди постоянно преглъща, понякога и се закашля все едно е заседнала храчка на гърлото. На какво може да се дължи. Явно я дразни, защото приплаква. Има и лека хрема.

# 563
Днес намалих пулмикорта на 2*1/2 респулка, че 10 дни инхалирахме 2*1. Вентолина продължавам на 6 часа още ден-два. Да не казвам голяма дума, но вече е доста по-добре, само откашля на моменти по-сериозно, иначе е спокоен. Голямо боледуване, голямо чудо..... ама разминахме антибиотика-пупу Praynig Още два дни ще си е у нас, от сряда на градина, че доста пропусна.
Сварих му някакъв бъркоч, мисля че помогна за пристъпната кашлица, дозата е за 3 дни, и днес ще го пие - В 1,5л вода се слагат 3 ябълки, нарязани на кубчета заедно с корите и семките, люспите на 3 лука, 6 ореха, 6 лукчета, 6 локумчета. Всичко това ври, докато изври половината, прецежда се  - получава се около 750мл сироп. Разделя се за 3 дни по 3 пъти. Към тази рецепта може да се сложи и индрише, но аз нямах, но и така подейства.

Hug

# 564
  • Sofia
Переновска и Улевинов на всеки казват, че има рефлукс. Моя приятелка води сина си при тях след една пневмония, регистрирана и лекувана в малка болница и на нея същото й бяха казали, макар детето никога на не е имало белодробни проблеми. Става дума за 4-годишно дете.
Здравейте, на някой случвало ли му се е това: дъщеря ми от около месец нощем като лежи и се събуди постоянно преглъща, понякога и се закашля все едно е заседнала храчка на гърлото. На какво може да се дължи. Явно я дразни, защото приплаква. Има и лека хрема.

Големият ми син е така при хрема. Той никога не е имал белодробни проблеми, но като е хремав и заспи започва да преглъща или направо да повръща от кашляне.

# 565
Аз съм склонна да вярвам, че може и рефлукс да има защото ми каза онзи ден, че храната му се връща обратно в гърлото Sick Не знам обаче какъв лекар трябва да установи рефлукс newsm78 гастро-ентеролог сигурно. Започвам да се интересувам Wink
Само да попитам при вашите деца как установиха астма? Аз не чувам свирене и подобни звуци, за които говорите в предишни постове, но все пак не съм лекар, може би затова... Има апарат с който се измерва дишането и издишането ли?

# 566
  • Варна
Преди година някъде, водих сина си на детски гастроентеролог, имаше проблеми, още тогава докторката спомена, че е възможно да има и рефлукс, но не изписа нищо като лекарства. Само диета.

Сега, от както пие Гастротус няма никаква суха кашлица, още 3 дни има да го пие, като го спре ще наблюдавам как се държи.

# 567
Здравейте момичета,

Синът ми на 8 години вече от месец и половина не е спирал да кашля... В момента е на инхалации с Вентолин след Ериус и Зиртек. Кога трябва да подейства защото засега ефект голям не се забелязва? Предписан е така: 3 пъти на ден инхалации, 5 дена общо.

Той не е диагностициран с астма, но още от малък кашля на пристъпи. Започва, кашля няколко часа, после нищо и така от две годишен. Давала съм хомеопатични със среден успех (пумон хистамин и дросера), просто обикновено отминаваше. Но сега не е така. Кашлицата му винаги е суха, идва от гърлото и детето ми казва, че сякаш има нещо в гърлото, което се опитва да откашля, но то си стои там. Всяка година по това време идва кучешкият лай, но винаги досега сме се оправяли със Зиртек. Надявах се да не стигаме до Вентолин, а сега само се моля поне той да помогне Praynig

Има също така хроничен заден ринит. Когато го водихме при Улевинов, той каза, че имал рефлукс и затова има сопол и кашлица #Crazy

Да попитам дали спирате децата от спорт когато кашлят? Лекарката не ми даде бележка за освобождаване от плуване newsm78

Благодаря ви, че ме изчетохте, исках да споделя bouquet

shimbite, ама ние да нямаме едно и също дете с теб?!  Joy

Да си изплача и аз болката.

И моето е с рефлукс + детска астма. Рефлуксът е установен с измерване на киселинността в хранопровода, а астмата е дианостицирана от пулмолога след като видя резултатите от един куп изследвания. От осеммесечно пие омепразол за рефлукса - единственият опит за намаляване на дозата приключи с бронхит след десет дни. Диета не са ни предписали - яде всичко. До края на този юни беше на непрестанно лечение с Фликсотид 250 сутрин и вечер + вентолин, ако започне да кашля. Ако нещата съвсем се сговнясат - вадехме големия инхалатор и вътре слагахме вентолин и пулмикор. От юли сме спрели фликсотида, лятото беше ок, ама от началото на септември вече два пъти по десет дни сме правили инхалации с пулмикор и бисолван, а втория път - с пулмикор, бисолван и вентолин. Засега няма да се връщаме на фликсотид, но като гледам какво е положението, струва ми се, че е въпрос на време.

От октомври до декември давам бронховаксом. Иначе не спазвам никакъв режим - дори от ясла преди и градина сега не го спирам. Всеки ден е навън независимо какво е времето. Установих, че от седене у дома не става по-добре.

Пожелавам ви лека зима и по-малко кортикостероиди!

Решила съм през май да заведа детето на Сандански за 2 седмици, че от следващата есен тръгва на предучилищна на ново място с нови деца и, разбира се, нови вируси.

# 568
  • BG
И аз изживях голям стрес тази нощ с моята госпожица. Миналата седмица пи седем дена Ксимебак след  като от 30 септември е с хрема, пробвах с изопринозин и макситрол, няма и няма, не минават жълтите сополи, накрая се запуши носа, гърлото червено, както и да е , спазъм нямаше трите пъти, когато я водих да я чуе докторката. Миналия петък свърши антибиотика, обаче носа не се отпушва, главата я боли, като се наведе още повече я заболява и хайде на УНГ, изписа и капки, каза, че няма синузит, но лигавицата е много набъбнала и ми предписа и Флудитек, понеже имаше една дълбока кашлица, трудно отхрачваща, не много честа. Давах го събота и неделя по една супена лъжица два пъти на ден и понеже взе хубаво да се отхрачва снощи и дадох 10 мл и като си легна се разкашля, дишането и като заспа стана едно учестено. По едно време се събуждам към 6 часа, тя станал в 4 ч. гледала телевизия и като се прилижих към гърба и се чува едно хъркане, взех слушалките слушам-едно хърр, хърр се чува, накарах я да се изкашля, не се чува свиркане, поне аз не чух, заспа пак за един час, обаче от гърлото и едно къркорене се носеше, така си изкарах акъла, вече не искам да чувам за отхрачващ сироп, почнах Вентолина пак на 8 часа, че го бях намалила на 12 ч и Серетида си върви, сега направих  само инхалация с физиологичен разтвор, след нея леко изкашля един секрет, и сега се чудя да правя ли инхалациите с физ. разтвор, страх ме е да не се разкърка пак. Дали е удачно, как мислите, предполагам, че той не разводнява чак толкова много както сиропите.
ПП забравих да пиша, каза ми, че имала секрети, но като че ли и било запушено някъде гърлото и не можела да ги изкашля.

# 569
И аз изживях голям стрес тази нощ с моята госпожица. Миналата седмица пи седем дена Ксимебак след  като от 30 септември е с хрема, пробвах с изопринозин и макситрол, няма и няма, не минават жълтите сополи, накрая се запуши носа, гърлото червено, както и да е , спазъм нямаше трите пъти, когато я водих да я чуе докторката. Миналия петък свърши антибиотика, обаче носа не се отпушва, главата я боли, като се наведе още повече я заболява и хайде на УНГ, изписа и капки, каза, че няма синузит, но лигавицата е много набъбнала и ми предписа и Флудитек, понеже имаше една дълбока кашлица, трудно отхрачваща, не много честа. Давах го събота и неделя по една супена лъжица два пъти на ден и понеже взе хубаво да се отхрачва снощи и дадох 10 мл и като си легна се разкашля, дишането и като заспа стана едно учестено. По едно време се събуждам към 6 часа, тя станал в 4 ч. гледала телевизия и като се прилижих към гърба и се чува едно хъркане, взех слушалките слушам-едно хърр, хърр се чува, накарах я да се изкашля, не се чува свиркане, поне аз не чух, заспа пак за един час, обаче от гърлото и едно къркорене се носеше, така си изкарах акъла, вече не искам да чувам за отхрачващ сироп, почнах Вентолина пак на 8 часа, че го бях намалила на 12 ч и Серетида си върви, сега направих  само инхалация с физиологичен разтвор, след нея леко изкашля един секрет, и сега се чудя да правя ли инхалациите с физ. разтвор, страх ме е да не се разкърка пак. Дали е удачно, как мислите, предполагам, че той не разводнява чак толкова много както сиропите.
ПП забравих да пиша, каза ми, че имала секрети, но като че ли и било запушено някъде гърлото и не можела да ги изкашля.

Не смея да давам съвети. Съжалявам! Само опит споделям, че всяко дете е различно.

Отхрачващи неща вече не давам. Давала съм два пъти като съвсем малко бебе - първия път направи бронхиолит от Стодал, изписан от един заместващ тукашен педиатър, втория път пак бронхиолит от Проспан, изписан от педиатърката ни в БГ, но тогава имахме и бонус - едноседмичен престой в софийска болница. Тогава обаче още не бяхме наясно къде е ключът от палатката, та действахме на принципа на пробата и грешката. Последните два пъти в инхалатора слагах бисолван и честно казано, много добре му подейства - всичко от носа му се втечнява и на десетата минута се започва едно безкрайно кихане.

Общи условия

Активация на акаунт