АСТМА - тема 31

• 81 778
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
  • BG
Това бисолван нещо като солволан таблетки, но за инхалиране ли е? Аз съм правила миналата година инхалации в бромхексин, тогава не ми е правила тези проблеми като сиропа.

# 571
  • на плажа
За пръв път ги чувам тези лекарства. Ние сме само с вентолин и пулмикорт от време на време. Вече 8 ден не минава пустият му спазъм. Чувам просвирване. Леко и понякога, но го чувам. Утре е на училище и после на лекар. Не знам какво да го правя. Онзи ден не чувах нищо. От снощи пак просвири леко. Точно намалих вентолина на 8ч. Страшна тъпня!!! Вероятно ще ни назначат пулмикорт турбохалер. Ужас! Така се надявам да избегна кортикостероидите.

# 572
  • Пловдив
Пани ние като бяхме пролетта в болницата -той беше със спазъм и пневмония,там 3 дни му биха венозно урбазон,вентолина го спряха на 4-я ден май,и уж нямаше спазъм,и като ни изписваха лекарката вика пак е със спазъм,още 10 дни Вентолин.

# 573
  • на плажа
Охххх! Аман вече! Явно аз не мога да преценявам как да се справям. Инхалирах го. Изкашля секрет и нищо не свири вече. Спи си спокойно. Утре ще видим. Като спрем с инхалациите май пак ще посетя хомеопатът. Ще направя още един опит. Не ми се ще да го тровя и потискам с кортикостероиди.

# 574
Това бисолван нещо като солволан таблетки, но за инхалиране ли е? Аз съм правила миналата година инхалации в бромхексин, тогава не ми е правила тези проблеми като сиропа.

Не знам дали е като солволан таблетки. Не съм чувала за тях. Гледам, че на бисолвона активната съставка е бромхексин, така че е по-скоро като това, което си правила миналата година. И да, за инхалиране е, слага се в големите инхалатори. Уточнявам, защото за фликсотида ние ползваме и една помпичка - тук (Белгия) й викат аерошамбр. Предполагам и в БГ е така, ама да си кажа.

И ние сме пробвали хомеопатия - не е нашето лечение.

# 575
  • София, Люлин-8
След 5 дена инхалации и временен ефект от тях, ние се оправихме едва след като вдигнах Ериуса, явно 3 мл. не й стигат.  Peace

# 576
  • Варна
Флудитек ,когато съм давала са ми казвали най-късно в 17-18ч, защото после става много зле положението. Голямо кашляне, от което само по-зле става, вместо да подобрява.
Но аз съм доволна от него, винаги си е вършил работата

10мл наведнъж ми се струва голяма доза, на нас е изписван 2 пъти по 5мл, и то вторите 5мл съм давала следобед.

Много се чудя какво да правя с този Пулмикорт...Переновска каза, че за астмата  е нужен само Сингулера, а Пулмикорта -за ларингит или като почне да кашля от вирус/настинка и тн ...Тогава тя го намали на 1/2 респула за 24ч, но не ми каза да го спра, всъщност думите и бяха -не можете да го спрете от веднъж ...

И сега се чудя дали не искаше да ми каже, да го намаля и постепенно спра, или просто да си останем на по-ниската доза ... newsm78 ,а при нужда да го включваме.

Другата пулмоложка , която прави спирометрията каза, че след петте спазма лятото дроба му още не се  е успокоил, и е възможно да продължи да прави още, но по-леки, или да ги хващам по-рано и да минават леко, ама и аз не я питах да оставя ли Пулмикорта като профилактика...
То сега няма и кой да питам, педиатърката едва ли ще ми даде най-адекватен отговор ...

# 577
  • Варна
Г-ца Димитрова, при кой пулмолог ходите във Варна?

Ние не сме добре, но вече дори не ми описва ситуацията ... За капак на всичко сме и с нов педиатър, който изобщо не познавам и не знам до колко мога да му се доверя  ooooh!

# 578
Давала съм два пъти като съвсем малко бебе - първия път направи бронхиолит от Стодал, изписан от един заместващ тукашен педиатър, втория път пак бронхиолит от Проспан, изписан от педиатърката ни в БГ, но тогава имахме и бонус - едноседмичен престой в софийска болница.

Смятам, че е несериозно да се пишат подобни впечатления, на база, вероятно, само на лични впечатления  ooooh! Как може да твърдиш, че на фона на сиропи за кашлица, детето развива бронхит. Особено, че цитираните сиропи са отхраващи, айде, да беше Синекод, да ти повярвам... Всеки е свободен да дава или не сиропи, но подобна категоричност винаги ме изправя на нокти, съжалявам  Confused
И м/у другото - никой доктор, по никакъв повод не ми е казвал, че сиропите са противопоказни за астма,аз съм много доволна от Флудитек при бронхит  Peace

# 579
  • Berlin
Миналата зима малкият изкара 2 бронхиолита и беше доста време на инхалации вентолин и пулмикорт. Сега забелязвам, че още си носи някои дрешки от тогава. Thinking Възмжно ли е от тези лекарства да му се е забавил растежът? 7 см е порастнал за това време, 79см е, а брат му на тази възраст е бил 85см вече.

# 580
Някой ходил ли е в Първа детска консултативна клиника и може ли да даде отзиви? На сайта се вижда, че има доста педиатри пулмолози.

# 581
  • Северозапада
Дъщеря ми е преглеждана от д-р Маркова, но в детското отделение на Александровска. Освен в Клиниката, тя работи и там. Позната е като добър детски пулмолог.
За сиропите, при дъщеря ми се получи така, че състоянието и се влошаваше всеки път след пиене на Хустагил, Тусавит (и двете с мщерка) и Гринтус. Може би е правила и някаква реакция към билките. След това съм давала Стодал без особен ефект. В момента и давам Ен-Ти-Тус, защото беше с една суха кашлица, която сега е с храчки от гърлото и има добър ефект. Пие го от 4-5 дни, но кашлицата спря поне през нощта, даже като се замисля и тази сутрин май не е кашляла.

# 582
  • Пловдив
Като заговорихте за сиропите -Ацц прахчета често лекаря ги е изписвал по 1 преди лягане вечер?И аз все ме е страх да го дам.Все си мисля че през нощта ще се разкашля повече,а той казва че така се улеснявала сутрешната кашлица  newsm78

# 583
Никога сироп не ни е помагал за суха кашлица... Аз отдавна не давам такива работи. Притеснено ми е защото кашлицата не минава, този път какво ли ще предпишат ooooh!

# 584
Давала съм два пъти като съвсем малко бебе - първия път направи бронхиолит от Стодал, изписан от един заместващ тукашен педиатър, втория път пак бронхиолит от Проспан, изписан от педиатърката ни в БГ, но тогава имахме и бонус - едноседмичен престой в софийска болница.

Смятам, че е несериозно да се пишат подобни впечатления, на база, вероятно, само на лични впечатления  ooooh! Как може да твърдиш, че на фона на сиропи за кашлица, детето развива бронхит. Особено, че цитираните сиропи са отхраващи, айде, да беше Синекод, да ти повярвам... Всеки е свободен да дава или не сиропи, но подобна категоричност винаги ме изправя на нокти, съжалявам  Confused
И м/у другото - никой доктор, по никакъв повод не ми е казвал, че сиропите са противопоказни за астма,аз съм много доволна от Флудитек при бронхит  Peace

Сега ще те светна защо поне в Белгия, където живеем, сиропите не са препоръчителни за бебетата и за малките деца. Кашлянето е рефлекс, който се придобива. При бебетата такъв рефлекс все още няма или ако има, не е достатъчно ефикасен, че да изхвърли втечнените секрети от дробовете. По този начин вместо секретите да се изкашлят навън, те се затлачват вътре и детето се влошава.

Аз споделям собствени опит и впечатления от моето дете. Съвети не давам. При нас се случи два пъти. От тогава сиропи не давам.

Общи условия

Активация на акаунт