АСТМА - тема 31

• 81 811
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
В началото, докато установят астмата на моето момиче, при всеки спазъм изписваха и АБ. След това педиатъра вече знаеше какво е и не се е налагало да опираме до тях, само с Вентолин, ФР и ако прецени той - флудитек. Та мисълта ми е, че е хубаво да го заведеш на доктор, който си го познаваи е в течение на проблемите ви, за да установи дали е само спазъм, или нещо по-сериозно и има нужада от АБ. На мен лично ми звучи като да няма, но това си е единствено и само предположение. Пусни едно изследване на своя глава, ако не ви дадат направление, и ще си по-наясно. Но при всички случаи - още едно мнение /според мен  Wink/.
Бързо оздравяване  bouquet

# 601
Ние бяхме така миналата седмица, на фона на кашлицата вдигна температура, на слушалка имаше леки хрипове, според лекарката храчки за изкашляне, веднага пусна ПКК и ЦРП и показа, че е вирусна инфекция  Peaceдано и при вас е така. Лекарят трябва да може да различи спазъм от бронхит, но незнам и аз   Thinking Много ли са хриповете и навсякъде ли? Може да увеличиш  вентолина на 6 или дори 4 часа, ако са много  Peace

# 602
  • София
Моята педи никога не го е различавала, да не говорим, че за тази година и половина (а тя е на 2), когато детето се скъса от бронхити и пневмонии, нито веднъж не ни каза- абе знаете ли ,че може да има астма. от 4месечна е на аб през седмица-две, бяхме се побъркали. изобщо не можехме да спрем цикъла. накрая един ден след като беше пила 20 дни аб, и отново кашляше, попаднахме в токуда, където ни казаха, че тя почти не диша. и оттам вече пак продължи с нон стоп боледуване, но почна сингулара (Макар, че той грам не помогна), и сега от 2 седм. с пулмикорта за пръв път издържа толкова без да има грам настинка...да чукам на дърво. та личната педи ще я сменям декември. Иначе на пулмолог водим при памукова, чудех се дали да не поискаме и второ мнение, но засега не сме.
Та изводът е, явно, че човек сам тр.да си е лекар, ама мен хич ме няма спрямо гърлени и гръдни симптоми и е мн.зле положението...та чета и като ви слушам как сте се усъвършенствали, и знаете кое кога и как...
При нас сега пък другото дете се разкашля, чак се учудихме, тя е по-здравичка по принцип...та днес е вкъщи и ще я водим на лекар, че ми е писнало все уикенда по спешните кабинети да висим....

# 603
  • София ж.к. Надежда 1
Здравейте. В момента сме в болница. За трети път тази година. Малката е на 3г. Моля да ме посъветвате какво да правя. Лекарите казват, че сигурно има асма. Трябвало като ни изпишат да отидем да я изследва пулмолог. Къде да отида и личната ли ще ми даде направление? От София сме. Само да напиша, че сме от неделя във втора градска.Отново диагноза бронхиолит. Слагат и сутрин и вечер орбазон, два пъти инхалации с пулмикорт и три пъти с вентолин. И не и спестиха и АБ разбира се 😐 Дайте съвети, че още съм в началото и всичко ми е мнооого не ясно.Моля 😕

# 604
Петя, детски пулмолог Маркова или Опаранояа и от двете съм доволна, Маркова можеш да намериш или в ДКК1 или в Алвксандровска болница. Опаранояа приема във ВМА, мился към клиниката за белодробни болести, частно. Толкова ли е тежък пристъпа, че и Урбазон и Вентолин? Моята и с най тежкия пристъп е била максимум два дни на такава тежка терапия, после намаляха шекарствата. Не се паникьосвай, намери добър лекар, за да даде точна диагноза и евентуално подържащо лечение. Дано бързо ви изпишат, за ам колко е ужасно в болница Hug
Норе, Опаранояа ми каза, че често бъркат симптомите на астмата с пневмония и бронхит, ако не е тесен специалист и няма опит. Възможно е температурата да е от вирус, а хриповете да са усложнеия или пък да няма общо, но това само пулмолог може да каже. Вентолина и Пулмикорта облекчават и лекуват хриповете, поне при Жаки. Ако имаш вариант за по- ранен преглед на частно дори да е, ще е най- добре да го видят Hug

# 605
  • София
Здравейте. В момента сме в болница. За трети път тази година. Малката е на 3г. Моля да ме посъветвате какво да правя. Лекарите казват, че сигурно има асма. Трябвало като ни изпишат да отидем да я изследва пулмолог. Къде да отида и личната ли ще ми даде направление? От София сме. Само да напиша, че сме от неделя във втора градска.Отново диагноза бронхиолит. Слагат и сутрин и вечер орбазон, два пъти инхалации с пулмикорт и три пъти с вентолин. И не и спестиха и АБ разбира се 😐 Дайте съвети, че още съм в началото и всичко ми е много не ясно.Моля 😕
Здр. личната ти докторка, ще ти даде направление за пулмолог. Когато отидеш там си носи всички епикризи от болниците. Ако решат, ще ти дадат някакво лечение с цел да не се стига до болница и пристъпи.Могат да ти издадат и рецептурна книжка. Чрез която ще взимаш лекарствата по-евтино или направо безплатно. Както сме и ние. Кото пулмолг мога да ти препоръчам доктор Маркова, работи в Първа детска консултативна клиника. Намира се до зоологическата градина.
Един съвет пази си всичко от прегледи и лежането на детенце по болниците. Може да пуснеш документи с ТЕЛК.
Не се притеснявай мн. деца са като твоето, включително и моето. Да се надяваме, че всичко ще се израсте и живот и здраве ще имаме здрави дечица.

# 606
  • София ж.к. Надежда 1
Ами не знам колко е тежко положението и защо е такова лечението. Тук не са много разговорчиви. Доволна съм само от доктор  Пешева.От неделя до сега само тя ми обърна внимание. Донесе резултатите и ми ги показа. Тази вечер е тя и ще я помъча пак с въпроси. Благодаря ви за отговорите.Уплашена съм и само чета, и още повече се притеснявам.

# 607
Петя, детски пулмолог Маркова или Опаранояа и от двете съм доволна, Маркова можеш да намериш или в ДКК1 или в Алвксандровска болница. Опаранояа приема във ВМА, мился към клиниката за белодробни болести, частно. Толкова ли е тежък пристъпа, че и Урбазон и Вентолин? Моята и с най тежкия пристъп е била максимум два дни на такава тежка терапия, после намаляха шекарствата. Не се паникьосвай, намери добър лекар, за да даде точна диагноза и евентуално подържащо лечение. Дано бързо ви изпишат, за ам колко е ужасно в болница Hug
Норе, Опаранояа ми каза, че често бъркат симптомите на астмата с пневмония и бронхит, ако не е тесен специалист и няма опит. Възможно е температурата да е от вирус, а хриповете да са усложнеия или пък да няма общо, но това само пулмолог може да каже. Вентолина и Пулмикорта облекчават и лекуват хриповете, поне при Жаки. Ако имаш вариант за по- ранен преглед на частно дори да е, ще е най- добре да го видят Hug

Петя,
Миналата година и аз лежах с малкия във Втора градска, 2-ра стая, 6-ти бокс. Никога няма да забравя този кошмар! Приеха ни с бронхиолит. Имах късмета да ме приеме и следи Опаранова. За съжаление, тя напусна болницата и сега приема само в  първа детска консултативна клиника. Дори и във ВМА не преглежда. Консултант е по гръдна хирургия в Пирогов, но там не преглежда. http://1dkk.bg/velichka-oparanova/ Пак ходя при нея от 6 месеца сме на Пулмикорт сутрин и вечер по 1/2 и Вентолин при спазъм. Има видимо намаляване на спазмите, но просто защото в момента когато чуя, че кашлицата му зачестява вкл. Вентолина. Съветват ме да опитам и с хомеопатия, но страх лозе пази. Малко ме страх да не се озова пак в болницата. Успех!

# 608
Само да попитам някой ползвал ли е тези капки Bronchosan http://www.iherb.com/A-Vogel-Bronchosan-Bronchial-Drops-1-7-fl-o … Zcwj8AaAsjV8P8HAQ
Една приятелка ми изпрати поста на една БГ мама, която живее в Кипър и от там го е купила и била много доволна за нейното дете което също било на инхалации.
Благодаря предварително

# 609
Здравейте на всички, от около 10 дена ви чета, но не смогвам да се запиша. Дъщеричката ми Матеа е на 1,6 и от известно време е със съмнение за диагноза астма. Малко история - получи първия си бронхеолит малко след като навърши годинка и се бяхме прибрали в България. Педиатърката ми го хвана навреме и се размина само с 2 дена вентолин. В края на август, получи пристъп след който ни вкараха в Токуда със същата диагноза ( натъпкаха я със обичайните за болниците орбазон, пулмикорт, вентолин, клацид). 3 сед по късно отново получи пристъп, но отказах да отида в спешното. На свой риск педи ни подкрепи, но тъй като положението се беше влошило, се наложи към вентолина да дам и медрол (в аптеката нямаха пулмикорт). Същата ситуация се повтори и тази седмица. Пристъпите идват след двудневни сополи, без кашлица, със слаба температура. Както е активна и весела, просто в един момент почва да киселее, изгубва жизненост и почва да диша тежко (последния път до 68 вдишвания в минута). В момента, в който почва лечението нещата се променят за минути. Отново скача, иска да яде и беснее, след ден няма и спомен, гърдите се изчистват и има само отхрачваща кашлица. В Токуда заложиха на астма, доц.Стоева от болница Лозенец също (предписа 3 м Сингулер). Проф.Мустаков ни прати на кръвни изследвания за да изкаже мнение (чакам да приключа с Пулмикорта и да минат 10 дена), др.Тодорова (алерголог 3 та градска) не посмя да изкаже мнение и предпочете да изчака да види как се развиват нещата, предписа ни само ваксина и даде напътствия как да се пазим. Проф Переновска смята, че също е рано за диагноза. Предписа Зиртек и противорефлуксен препарат. Имах среща и с 2 ма хомеопата, като мисля да започна с тяхното лечение. Все още съм в голям стрес, но се мъча да се успокоя и да вляза постепенно в час. Вие сте ми от голяма полза, както за информация, така и за подкрепа, че не съм самичка Simple Smile

# 610
Здравей Dzverr! Добре дошла! И аз се чудих дали да почвам с хомеопатия, но педито ме посъветва да изчакам до догодина лятото, тъй като дробчето му щяло да е развито тогава и предпочита да го предпазваме сега с нещо изпитано. Момченцето ми е на 2г. и 4 м, родено е 3850гр. в термин, яма фамилна обременност и затова всички казват, че с изграждане на имунната система, което завършва към 7-мата година., спазмите ще се разредът и ще спрат. Та ако почваш лечение с хомеопатия, моля те за повече инфо. Благодаря и успех.

# 611
  • София
Dzverr, при моята дъщеря е подобно-пристъпи винаги след сополи и усложнения. но абс.винаги я натъпкват и с АБ. Аз засега отказах хомеопатията. Имай предвид, че почнеш ли я- не можеш да мешаш с каквито и да е други химии. НИе бяхме намерили един хомео, който беше добър, мисля, обаче една нощ, когато гери беше много зле, я закарахме в болница, постъпихме, биха урбазони и т.н.(после пулмото назначи и сингулара) и след като ни изписаха и му звъннах, той ме отряза адски грубо и каза-когато решим да спрем всякакви лекарства и да звъним на него, а не да я водим в болница, да го потърсим. Мъжът ми категорично отказа да рискува и доста се изнерви, макар лекарят да е прав, предполагам. Иначе неговото лечение грам не повлияваше нейните настинки-винаги се влошаваха до пристъпи и аб-та. Единствено за температурата ми стискаше да чакам и да не давам нищо, ама...като че за децата ми е малко страшно да рискувам, понеже вече съм се наплашила достатъчно...

# 612
Здравейте, и при нас е така получава бронхоспазъм, ако е ходил на градина и леко е започнал да се разболява. Надявам се за е от този вид астма,който ще отмине с възраста. За хомеопатията много мислех,но се уплаших да не му навредя повече, защото те искат пълно отказване от традиционната медицина, а аз се страхувам да не му се увредят дробовете от тези спазми .

# 613
Здравейте мами,

Исках да попитам някой да е давал разни имуностимуланти? Мен все ме е страх защото съдържат разни билки и т.н. да не даде алергична реакция. А на другото си дете давам и то значително по-малко боледува. Имам предвид ехинацея, сироп от бъз и т.н. Но той никога не е правил пристъпна кашлица.

Моят син кашля при всякакво физическо усилие, дори и когато ходи, яде, пие Cry. Само да уточня, че той е на осем и досега винаги сме се оправяли, дори и без вентолин, само с ериус и зиртек но тази година положението е страшно.

Също така да питам дали някой е пробвал с климатолечение. Да заведете детенце на Сандански, на Балкана, на море? Помага ли? Защото кучешкият лай и на морето ни застига...

Успех на всички лекуващи се и бързо да отшумяват кашлиците!

# 614
Здравей аз давам имуностимуланти,давам ехинацея,първо с половин доза и бях в очакване да я спра, но слава богу нямаше и продължавам да му давам и май има ефект, а за бъз мисля че изобщо няма проблем. На море ходим,няма проблем няма касшлица,но при нас май е само от вируси се влияе и някой път при много смях,но това май е нормално. Мисля за Сандански,то ги калява въобше.

Общи условия

Активация на акаунт