АСТМА - тема 31

• 81 861
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Аз давах цяла зима от биозина. сега ги карам на витамин Ц, още не съм им взимала друг. За бъз- не съм намерила чист, за да давам.
Иначе моите седят по 2 месеца на морето, уж не било ок, но мн.добре им се отрзява, веднъж не се е закашляла. а преди 3 седмици бяхме на Сандански и там вместо да се оправи, направи ужасен пристъп и въобще драстично се влоши, не знам защо така се получи, уж заради нея отидохме....

# 616
Здравейте момичета. Ние не сме с астма, но лл ни назначи Сингулер за 3 месеца като профилактика защото тази година направи 3 бронхита. Искаше и инхалации с Пулмикорт да правим ни детето повече от 2 минути не стои. Аз обаче като прочетох за страничните действия се побърках и реших на своя глава да не го давам а да се опитам да му подсиля имунитета. Ох не знам направо съм много объркана и не знам дали постъпвам правилно.

# 617
Д-р Опаронова, ми каза колкото може по-често да сменям климата. Море, планина, море и т.н. Алерголог не ми препоръча санаториума в Сандански, защото според него хигиената в санаториума не е на ниво и много често вместо да се излекуваш се прибираш с тежки спазми. Аз също давам, рибено масло, черен бъз, и мед с пчелен прашец със сурови бадеми и орехи. Нашата астма е от вирусен характер.

# 618
Здравейте момичета. Ние не сме с астма, но лл ни назначи Сингулер за 3 месеца като профилактика защото тази година направи 3 бронхита. Искаше и инхалации с Пулмикорт да правим ни детето повече от 2 минути не стои. Аз обаче като прочетох за страничните действия се побърках и реших на своя глава да не го давам а да се опитам да му подсиля имунитета. Ох не знам направо съм много объркана и не знам дали постъпвам правилно.
И аз така като теб на своя глава не давах и  по добре,тъй като лятото не е ходил на градина и не е имал спазъм ,но като тръгна на градина 10 дена беше със спазъм и предвид,че евентуално ако сега давам пулмикорт след 1 година може и да сме забравили за болеста, а ако не давам може да останат трайни вреди вече давам. Но стигам до извода,че е много важно дали е вирусно или алергично,мисля че ние сме от вирусното. Да давам и рибно масло,много съм доволна,вече 5 дни на градина,найстина до сега не се е случвало.

# 619
Момичета,някой ползвал ли е NO ALL спрей?Пулмоложката ми го изписа да впръсквам в носа преди излизане навън-образувал защитен слой върху лигавицата и по този начин предпазва от полените.ама как го обясних...Флексоназе 2*1 през месеците с най много цъфтежи и АСС синус спрей при хрема да изчисти секретите.някакави наблюдения и мнения към тези лекарства?Синът ми е с алергична астма-алергии към всички полени,акари,краве мляко и яйца.Диагнозата ни е от преди година.Алергиите ги открих лятото.Сингулера му влияе много добре,ползваме също зиртек и пулмикорт при нужда.лекуваме се основно с хомеопатия.

# 620
Да споделя нещо и аз -при прегледа , Переновска каза, че синът ми имал рефлукс и затова била сухата кашлица.
Той си кашля наистина, всеки ден, има поне по 10-15 сухи изкашляния, които ги броях за нормални -нищо друго, не се е оплаквал от нищо, не се е задъхвал , няма хрема, или драскане на гърлото.

ИЗписа му Гастротус и каза да го давам 2 седмици. Първо не го купих, защото и без това бяхме със отшумяващ спазъм и една камара други лекарства, но като понамаляха го взех и започнах да давам

Изумена съм как спря тая кашлица. Няма никакво сухо закашляне, от време на време, когато е много запрашено, по някоя натоварена улица като вървим, се случва да се изкашля, но пие вода -минава ....

Сега чак не ми се иска да го спирам тоя Гастротус, макар да има още няколко дни до втората седмица, незнам дали ще се върне пак сухата кашлица ...

А когато кашля го спирам само от физическо, и то ако ще са в салона, при хубаво време и бягане навън не го спирам.

Г-ца Димитрова, какво стана с лечението с Гастротус? Спряхте ли го, продължавате ли го?

На нас също Улевинов преди години каза, че има рефлукс, не го приех сериозно, но сега се замислям дали да не пробвам с Гастротус. Би ли казала на вас как е изписан?

# 621
  • Варна
Момичета, аз дадох АБ-то. Не издържах и се предадох. На четвъртия ден след първоначалното вдигане на температура, тя стигна до 39,5 и реших да не рискувам.  Дали сгреших не знам ...
Но като ви изчетох поне разбрах, че може да има хрипове и температурата да е от вирусна инфекция и двете неща да са независими, което беше важно за мен.

Давам за първа година черен бъз, правих го сама.  Давам още и коластра и зелена енергия на Аквасорс. В в една група във фейсбук прочетох, че бетаглюканите действат добре на имунитета, а те се съдържат в бирената мая, та сега включих и от нея по една таблетка.
Като си направя равносметка ми се струва прекалено, трябва да спра нещо. Страх лозе пази.

# 622
  • Варна

ИЗписа му Гастротус и каза да го давам 2 седмици. Първо не го купих, защото и без това бяхме със отшумяващ спазъм и една камара други лекарства, но като понамаляха го взех и започнах да давам
Г-ца Димитрова, какво стана с лечението с Гастротус? Спряхте ли го, продължавате ли го?

На нас също Улевинов преди години каза, че има рефлукс, не го приех сериозно, но сега се замислям дали да не пробвам с Гастротус. Би ли казала на вас как е изписан?

Давам го още, реших да изпие цялото шише. Переновска още на прегледа каза, да го давам 2 седмици, но не е проблем и да продължа по-дълго, както и да го включвам при оплаквания от страна на детето, защото сиропа е нещо като хранителна добавка .
Та не съм го спряла, много съм доволна, не кашля изобщо, направо е нещо страхотно, вече 19дни не съм го чула да се изкашля ... Изписан ни е 2 пъти по 4мл след храна.

А за имуностимулантите съм малко на кръстопът в момента . Абсолютно са ни забранени всички бъзове, мед, билкови и подобни , заради силната алергия от всички групи полени. Дори и чай не може да пие, освен от шипки.

Давах масло от дроб на акула, като казах на Переновска направо ми се накара, че от рибеното масло можел да ми направи такъв пристъп, че да ни изпрати в болница чак ...
Спрях го, но междувременно обаче поръчах на познати да ми донесат масло от риба треска, които си идваха към БГ от Щатите, точно с идеята, че не е нищо растително и ще ни свърши работа .

От друга страна, Переновска каза , че ми е много слабо детето, да съм му давала висококалорична храна , за да качи по 2-3 кг до Нова Година ....  #Crazy  А аз си мислех, че рибеното масло отваря апетита и би било полезно в случая, макар че детето ми няма как да качи толкова бързо , той си е генетично слабичък, щото и татко му на неговата възраст си е бил като солета.Пък и е в нормите за възрастта си .
И сега се чудя -да давам ли или да не го давам това рибено масло ....?

Фликсоназе пръскам и аз, за 1м  ни е изписан, 2 пъти по 1 впръскване, започнахме го в момент на обострена поленоза, добре действа, като всеки кортикостероид ...

# 623

Изписан ни е 2 пъти по 4мл след храна.

Давах масло от дроб на акула, като казах на Переновска направо ми се накара, че от рибеното масло можел да ми направи такъв пристъп, че да ни изпрати в болница чак ...

И сега се чудя -да давам ли или да не го давам това рибено масло ....?

Благодаря за отговора! Доколкото разбирам детето ти е на 7, а колко тежи?  Вечер преди лягане не му даваш от гастротус?

За рибеното масло - преди давала ли си? Ако - да, и не е имало реакция, би трябвало да е ОК да му даваш пак. Аз една цяла година давах Омега 3 на Now Foods на дъщеря ми - ефект върху кашлиците и разболяването не видях. Миналата година давах бета глюкан, може би имаше някакъв минимален ефект. Сега почнах пак бета глюкан, но след като стигнахме пак до урбазон, май няма да го продължавам бета глюкана. Нещо съм песимистично настроена, че няма смисъл от добавките.
Така ми се иска да бяха измислили невидима маска и да я пращам с нея на училище Rolling Eyes .

# 624
  • София ж.к. Надежда 1
Здравейте нас ни изписаха днес.От неделя в 21:00 ни приеха до днес на обяд лечението беше Клацид 2 по 4мл. урбазон 2 по 6мг инхалации вентолин 3 пъти на ден по 0,2 мл  пулмикорт 2 пъти по 1мл разбира се в физ разтвор и бромхексин. За в къщи ми казаха да продължа АБ за 5 дни вентолина 5 дни пулмикорт 10 дни и пробиотик 10 дни.Диагнозата е Бронхиолит.КП103 Придружаващи заболявания Атопичен дерматит. Какво ще кажете за лечението и това което са дали за в къщи?И кога да отида на пулмолог?След лечението или няма значение?Иначе в момента не свири.Има малко хъркане, но го чувам съвсем слабо със слушалките.Те казаха, че била добре, но аз го чух в нас като я слушах.Кашлицата и е отхрачваща.

# 625
  • Варна
И аз съм на мнение, че от многото стимуланти няма файда. За първи път му давам каквото и да било и някой ден просто ще ги изхвърля всичките ...

А аз чайове давам доста  newsm78, той много обича. Има алергия към тревен полен, обаче алерголожката не ми каза да ги спра. Освен това аз съм леко предубедена за този тест, тъй като е само на 3 години.

Г-ца Димитрова, вие при кой правихте теста? Мисля, че беше споменавала, че сте при Петришка, но не съм сигурна.

# 626
Момичета помагайте ми.Малката ми прави само есента и зимата постоянни бронхити и пневмонии със спазми.Пулмоложката каза  днес  астма и се лекуваме.Всяка година зимата едно и също.Но аз искам да ви попитам как се поставя диагнозата астма.В смисъл какво трябва да направя предполагам някакви изследвания,на някакви машини се прави  някаква диагностика на дробовете ли и аз незнам.Кажете ми какво да направя на какви изследвания и на какви машини трябва да искам да мине детето ми ,за да се постави диагнозата астма.Запазила съм си час за професор Шмилев в Пловдив за  Cry понеделник.

# 627
  • Варна
А аз чайове давам доста  newsm78, той много обича. Има алергия към тревен полен, обаче алерголожката не ми каза да ги спра. Освен това аз съм леко предубедена за този тест, тъй като е само на 3 години.

Г-ца Димитрова, вие при кой правихте теста? Мисля, че беше споменавала, че сте при Петришка, но не съм сигурна.
Аз също много чай съм давала, много обича да пие, всякакви билки, миналата зима -края на ноември направи за първи път спазъм, тогава се запознах и с що е то вентолин, инхалатор и тн ...Следващия спазъм беше чак в края на април и така до септември.

Алергичния тест го правихме в Клиника Кисьови, при др. Галена Кисьова, с одрасквания на ръката , накапват се алергени и се чака реакция.Само че за вас не е подходящ, трябва да сте поне на 5год,

Според алерголожката детето ми няма типичната астма, а алергичен ринит и фарингит, според нея , ако се тушира алергена, няма да прави спазми. Реално той прави 5 поредни спазми , точно когато са полените -всички групи, април-юни-юли-август -септември.

Според пулмолозите -има астма. Нямало значение кое прави хиперчувствителни бронхите му, щом стига до спазъм -астма е!

Реално има изкаран един -единствен бронхит това лято, и няколко пъти до спешния кабинет.

Мадам, давам го след обедното хранене и след вечеря. Вечерния прием е след 19ч, заради у-ще малко по-късно се прибираме , но не и непосредствено преди лягане.
Висок е 128см и тежи 22.6кг

А рибено масло за първи път дадох през август, когато направи бронхита, исках с нещо да го подкрепя , защото пи и Аб и изкара много тежък спазъм, давах го 40дни и го спрях , заради Переновска, но той направи пак спазъм -много лек, според нея, едва ли е провокиран от рибеното масло.

# 628
Аз давам от това рибено масло:
ЕСКИМО - 3 ДЕТСКИ СИРОП 105 мл.
От пробиотиците-тези:
БИО БАЛАНС БЕЙБИ саше * 10

Някой давал ли е от ИМУНОКОЛ ПЕРФЕКТ- ТЕЧНА КОЛАСТРА?  newsm78

Влязох тук и исках всичко да купя.... Crazy
https://www.facebook.com/ABOPHARMA.vitamini.hranitelni.dobavki

Последна редакция: пт, 23 окт 2015, 21:34 от n_alex76

# 629
  • Пловдив
г-ца Димитрова моя сега е 134 и е 28 кг.Пролетта като влязохме в болница-беше 25 кг и тогава едната лекарка ми викаше че бил много слабичък.Лятото качи 3 кг.

Общи условия

Активация на акаунт