АСТМА - тема 31

• 81 772
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
Hope,моят син е на 3г и 2 м.На 2г и 10м направих кръвен тест за непоносимост към храни,след месец направих и кожен тест за алергии при Галена Кисьова.добре че го направих-освен дихателни излязоха и хранителни алергии, които изискват диета.питах докторката-той нали е малък, резултатите ще са нереални.отговори ми че не е така.

# 631
  • на плажа
Аз май трябва да направя втори тест. Първият го правихме в ИСУЛ и не показа никакви алергии.

# 632
Мами моля ви някой да ми отговори.Аз ви чета но не мога всички теми назад да изчета  Praynig

# 633
 Rolling EyesАз чета, чета....Ама не ме е пуснала депресията, за да пиша.
Сега обаче....престраших се
Детето ми е на 3, 5 години.Не бе боледувало, докато не тръгна на ясла. И там направо си почна с бронхит , тежък. При мен има наследсвена обремененост (с астма, хроничен бронхит съм) и съм наясно поне с клиничната картина.
От лятото нещата сериозно се влошиха.
Сега от началото на септември е с непрекъснато "врящи гърди". Педиатърът предписва вентолин и сиропи, но ефект за ден -два.
Преди седмица полудях и и дадох Зинат. Докато пиеше антибиотика се пооправи , но на следващия ден положението бе същото. Отчетох си грешката....
Снощи обаче пак в паниката си как да я облекча и впръснах с моята помпичка вентолин. Буквално за 3 секудни се успокои.
Та цялата тази тирада е заради въпроса- Защо не ползвате помпичка при спазъм? Аз ли нещо изтървам?
Знам колко вреден е урбазона. Не е ли по -добре малко вентолин спрей? Embarassed Embarassed

# 634
Ани рози при нас диагнозата беше поставена след разказ от моя страна кога е боледувал и история на всяко минало заболяване (водя си подробни записки).питаха ме също и за фамилна обремененост с алергии.това беше всичко-малко несериозно ми изглеждаше.пулмологът ни е във варна

# 635
  • Варна
Мами моля ви някой да ми отговори.Аз ви чета но не мога всички теми назад да изчета  Praynig
Ами по-вероятно е да са прави пулмолозите, щом детето е изкарало и бронхити, и пневмонии , а и има повтаряемост, не са единичен случай.
Няма машини. Броя на спазмите е определящ, и пак зависи от спазъма, ларингитен спазъм , при който също се инхалира пулмикорт, или урбазон по спешност не е астма. Щом слиза в дробовете, може да се говори за астма.

Изследванията,които се правят са алергични тестове, взависимост колко е голямо детето може да е кръвен тест, или такъв с одраскване на ръчичката.
След 7год възраст може да се направи и спирометрия -измерва се обема на издишване на белите дробове, също е показател за състоянието на детето.
Най-добре е да се прави в здраво и в болно състояние.

Ако пропускам нещо, момичетата ще допълнят  Simple Smile

# 636
Здравейте,
имам само едно питане, тъй като съм с големи резерви относно хомеопатията, но тук две-три майки ми казват че техните деца са се излекували с хомеопатия. Д-р Опаранова, която ни следи ми каза, че това е вирусно-индуктивна астма и с порастването на детето и укрепването на имунитета пристъпите ще намалят.
Също съм на мнение, че като хвана нещата в зародиш и се стопира процеса на инфекции и не стига до спазмите или ако се стигне са леки и отшумяват бързо. Чуя ли първото изкашляне и включвам вентолина, но ми се искаше да не го вкл, но и това ще се случи.
Та вие бихте ли лекували децата си хомеопатия или правили сте го?
    Здравей, наскоро бях писала в темата за Петко -хомеопат. За съжаление след лечение на продължителна кашлица, но без спазми , ми беше изписано хомеопатични боаронски капки и едно лекарство Respi Guard, от което детето ми направи спазъм, а нямаше такъв от 6-7 години. Иначе самия Петко е готин човек, има хора на които доста е помогнал, но  моето дете направи реакция. Та се наложи да приема Монтелукаст за 2 месеца, поради това.По късно на лични съобщения, получих препоръка за клас. хомеопат Александър Папанчев,...от уж някаква майка. Но аз категорично не го препоръчвам за деца, пък камоли с астма. Изобщо не сме доволни от него и то няколко хора. Понякога от хомеопатичните боаронски давам Poumon histamine 15 ch, дори в момента ги давам.Предполагам, че имат ефект върху алергичността на организма, дори когато правихме тест за алергия, д-р Бъчварова ме помоли да ги спрем и тогава да изследваме. Няма странични ефекти при нас.

# 637
И още нещо ще допълня, не смятам ,че има хомеопатично лекарство, което при вече наличен спазъм ще помогне.Дори и да има такова, то тукашните хомеопати не знаят кое е, и докато си играете на нацелване, може нещата много да се влошат.  Години наред бях ЗА хомеопатията и алтернативната медицина, но започнах да имам големи резерви, може би за някой по дребен проблем..,

# 638

Знам колко вреден е урбазона. Не е ли по -добре малко вентолин спрей? Embarassed Embarassed

А на мъничето какъв Вентолин предписаха - сироп или разтвор за инхалатор? Ако е бил сироп и не е действал, кажи да изпишат солуцио и ако нямате инхалатор, купувай смело. Това трябва да ти е първата покупка при подобни проблеми, дори и да не е точно астма.
За помпичките - преди да вземем да инхалираме с инхалатора, имахме изписана Бутоастма помпа и наистина успокоява, но инхалаторните препарати уж са по-щадящи за детето  Rolling Eyes

# 639
Последният път( сряда) педиатъра каза, че няма спазъм и няма нужда от вентолин.
Е, аз не знам как преценява, но хриповете и свиркането се чуваха от метри разстояние. Коремчето нали знаете как се издува при вдишване и издишване....
Направих и вентолин инхалаторно (имам инхалатор) , но никакъв ефект..
Вероятно това е причината за предпочитането на инхалацията-по- щадящо е.
Но при силен пристъп, когато се стига до болница и урбазон...Дали едно впръскване от помпичка не е за предпочитане пред този кортикостероид.
Сега чакаме да се позакрепи , за да направи тези изследвания на дишането и вероятно и тя ще мине на тези препарати-пулмикорти , сингулари....Ужасно съм притеснена...

# 640
Благодаря ви мами.Значи нищо не мога да направя за малката която е на 4год и половина,освен да се доверя на пулмолозите .Мислех че могат да се направят някакви изследвания,тази спирометрия или каквото и да е за да се докаже наистина че е астма.

# 641
А какви са цените за изследванията някой знае ли?Спирометрията,тестовете кръвните и кожните.Поемат ли се от касата или не?И някой може ли да ми препоръча къде да се направят евентуално в Пловдив че ми е по-близо/

# 642
Кожен тест+преглед ми струваше около 80лв.включваше 20алергена.правихме го в клиника Кисьови във вн.кръвен тест в лаборатория Рамус-платих около 110лв.теста беше за хран.непоносимост, най разпространените храни малко над 40 на брой.иначе може и само за един алерген да пуснеш ако имаш подозрения-15лв беше.обръщам внимание:хран.непоносимост и алергия са различни неща.цените варират в зависимост от броя на алергени в панела който избереш .

# 643
Здравейте момичета. Имам две деца. Батко на 7г. и малчо на 7месеца. И двамата боледуват. Въпроса ми е конкретно за малчо. На 5м.направи бронхо спазъм,лежахме в болница с цефтриаксон,урбазон и вентолин инхалации. Почти до последно той свиреше. Втория спазъм направи след две седмици оправихме се в къщи само с вентолин и пулмикорт,като до последно пак свиреше. Няма и една седмица и направи 3ти спазъм. Направих 4 инхалации с вентолин и отидох при хомеопат,оправи се на седмия ден,като до тогава продължаваше да свирка,но беше само на физиологичен разтвор и хомеопатия. Тъкмо се изчисти и на втория ден лепна нов вирус,цяла седмица сополи промивки с физиологичен разтвор и на седмия ден го смъкна надолу и пак спазъм. Снимка-начален стадии на пневмония с оред докт. И отново в болница. АБ е уназин,отново урбазон и вентолин. Пуснаха ни в къщи само да ходим за дозите сутрин и вечер. Днес сутринта ходихме за поредната доза. Докт.каза че още има спазъм и продължаваме с урбазона и вентолина. Моя въпрос е нормално ли е вече четири дни сме сутрин и вечер на урбазон и той да не се повлиява и да продължава да свири. На мен не ми се струва нормално. Има ли други случаи,като нашия? Моля помогнете ми,какво не е наред защо не се повлиява? Отрових детето с тези кортикостероиди. Извинявайте за дългия пост,исках да разкажа подробно. Много съм притеснена. Лек ден Simple Smile

# 644
Здравейте момичета. Имам две деца. Батко на 7г. и малчо на 7месеца. И двамата боледуват. Въпроса ми е конкретно за малчо. На 5м.направи бронхо спазъм,лежахме в болница с цефтриаксон,урбазон и вентолин инхалации. Почти до последно той свиреше. Втория спазъм направи след две седмици оправихме се в къщи само с вентолин и пулмикорт,като до последно пак свиреше. Няма и една седмица и направи 3ти спазъм. Направих 4 инхалации с вентолин и отидох при хомеопат,оправи се на седмия ден,като до тогава продължаваше да свирка,но беше само на физиологичен разтвор и хомеопатия. Тъкмо се изчисти и на втория ден лепна нов вирус,цяла седмица сополи промивки с физиологичен разтвор и на седмия ден го смъкна надолу и пак спазъм. Снимка-начален стадии на пневмония с оред докт. И отново в болница. АБ е уназин,отново урбазон и вентолин. Пуснаха ни в къщи само да ходим за дозите сутрин и вечер. Днес сутринта ходихме за поредната доза. Докт.каза че още има спазъм и продължаваме с урбазона и вентолина. Моя въпрос е нормално ли е вече четири дни сме сутрин и вечер на урбазон и той да не се повлиява и да продължава да свири. На мен не ми се струва нормално. Има ли други случаи,като нашия? Моля помогнете ми,какво не е наред защо не се повлиява? Отрових детето с тези кортикостероиди. Извинявайте за дългия пост,исках да разкажа подробно. Много съм притеснена. Лек ден Simple Smile
Пращам ти цялата си позитивна енергия, сила и вяра  Praynig Не е много, но друго не мога да направя! Кураж ще се оправи детенце!

Общи условия

Активация на акаунт