Любители на Котки Тема 95

• 40 831
  • 744
  •   1
Отговори
# 480
Беба, моите съболезнования.  Hug

Касита, силно ми прилича на конюктивит това, или бактериална инфекция, не мога да го разбера доктора ви. Под на улицата имах предвид, че там са в мизерия и нямат възпалени очи, всички особено без причина. За даване, сега е пълно с котета, ако можеш да се свържеш с организация за чужбина, шанса им е по-голям, но трябват да имат паспорти ваксини и каквото е нужно. Правят отстъпки от болниците, като е чрез организация, и пътя не го плащаш ти, но ако не кастрирате майката, вероятно няма да ти съдействат. Бих потърсила второ мнение на доктор, или да мажа с гентамицин маз за очи, няколко дена.  Peace

# 481
Здравейте, моля за малко съдействие - взех си малко котенце персийче на 40 дни .
Дали да го храня с мляко хумана или някакво специално за котенца ? Също за къпане кога е добре да е първата баня и за драскане кога да започна да го уча ?
Хапе ме по ръкатта дали си чеше зъбките и как да разбера дали ще стане злобно и ще продължи да хапе ?

# 482
Здравейте, моля за малко съдействие - взех си малко котенце персийче на 40 дни .
Дали да го храня с мляко хумана или някакво специално за котенца ? Също за къпане кога е добре да е първата баня и за драскане кога да започна да го уча ?
Хапе ме по ръкатта дали си чеше зъбките и как да разбера дали ще стане злобно и ще продължи да хапе ?
Как ще хапе от злоба, не си го и помисляй. Моята перси беше най- милата и благородна котка, така, че не мога да си представя лоша персийка. Те са "замесени" от специално тесто. Освен това зависи и от вас, какво коте ще стане. По принцип са много аристократични и не искат да ги закачат. Но твоето е бебе, сега ще попалува, като порасне ще улегне.

# 483
Котето няма да стане злобно, просто му растат зъбките - както при децата. Ако вече има зъбки го захранвай с нормална храна, а не с мляко - ако не е било отбито от майката не е трябвало да го вземате. Котето ще продължи да хапе, и да скача, и да бяга, възможно е и да е по- палаво - това е съвсем нормален период на порастване, в който котенцето се нуждае от много игра и внимание, но определено не е от злоба Wink Купи му играчки - топки, мишки, лазерче...направи му местенце, където да си чеше ноктите-стар стол с подходяща тапицеря или дъска за драскане с нокти, продават се навсякъде и не са скъпи. Карай му се, когато драска с нокти другаде, но бъди наясно, че е почти невъзможно да минеш без надърпан диван. Но щом сте го взели майната му на дивана-гушкайте се много и се обичайте, бързо растат и макар да са палави като деца, после ще ти липсва този най-сладък период  Flutter

# 484
Благодаря ви момичета   bouquet
А за къпане кога е удачно да е първата баня ?

# 485
На 40 дни не е ли  много малко да се отдели от майката?
А за къпането- мисля, че е рано още. Имаме малко коте, изкъпахме го преди  два дни.След една седмица става на три месеца. Изкъпахме го по най- бързия начин и веднага му изсушихме козинката със сешоар.
Може да качиш снимка и да ни покажеш малкото персийче  Heart Eyes Heart Eyes

# 486
Чакам снимка на малкото персийче.  Heart Eyes

# 487
Аз изкъпах нашата веднага след като я взехме в къщи. Знам ли какво що. А сега дори е по-топло от тогава. Изсушаваш бързо и няма да има проблем. Жалко само, че е отбито толкова рано. Но щом това вече е така, няма смисъл от мляко. Бозайниците, веднъж отбити, много бързо спират да могат да обработват протеините и захарите в мякото, още по-малко такова от друг вид (крави примерно). Давай му месце, мокра, суха храна, всичко, подходящо за котки, за да може да свикне с по-голямо разнообразие. За купените храни внимавай с качеството. И високата цена не е критерии за такова.  Peace

# 488
Аз изкъпах нашата веднага след като я взехме в къщи. Знам ли какво що. А сега дори е по-топло от тогава. Изсушаваш бързо и няма да има проблем. Жалко само, че е отбито толкова рано. Но щом това вече е така, няма смисъл от мляко. Бозайниците, веднъж отбити, много бързо спират да могат да обработват протеините и захарите в мякото, още по-малко такова от друг вид (крави примерно). Давай му месце, мокра, суха храна, всичко, подходящо за котки, за да може да свикне с по-голямо разнообразие. За купените храни внимавай с качеството. И високата цена не е критерии за такова.  Peace
Мерсиии
Мерси на всички ви   bouquet
Ще кача скоро снимчици : ))) Ами не очаквах, че е отбито толкова рано , но е факт и другите котенца ,които бяха при жената бяха отбити и пиеха водичка вече

# 489
45-тия ден, вече са захранени, но ако са при мама още и ще суче. Ако му даваш мляко от биберон, най-вероятно няма да иска. Давай му подходяща храничака за бабенца, да компенсира липсата на майчино мляко.

# 490
Моите кашонковци са добре с очите вече. Лошото е, че майката не ги облизва старателно. Правят опити да се чистят сами, което е добре.

Днес обаче намерих изхвърлено женско коте. Било е домашно, стопаните му си сменили жилището, но решили да не го вземат със себе си и го оставили на улицата. То седи вече втора-трета седмица до една кофа за боклук и чака .... Ето Писанка. За момента мога само един пауч да й предложа и надеждата да й намеря дом.

# 491
Касита, радвам се за малките кашончовци  Hug А изхвърленото коте дано си намери истински стопани.
Как е Мърточко  Heart Eyes

# 492
Касита, радвам се за малките кашончовци  Hug А изхвърленото коте дано си намери истински стопани.
Как е Мърточко  Heart Eyes

Дебел, мързелив и гушлив.  Simple Smile

Дано си намерят дом всички котачета.

# 493
При къпането на котето само внимавай да не влезе вода в ушите-ако са мръсни отиди при ветеринаря да ги почисти   с тампонче Wink
Касита, безсърдечни хора са това!!! Тъжна работа...стои душичката и ги чака, а тях не ги е грижа... Confused

# 494
  • София
Здравейте. Търся координати на майстор на котешки катерушки. Искам да поръчам специална такава за коте инвалид, което е с парализирани задни крачета и трудно би се покатерило на обикновена.

Общи условия

Активация на акаунт