Любители на Котки Тема 95

• 40 812
  • 744
  •   1
Отговори
# 510
La Libellule верно ли се казва Мърсотка? Много е хубаво и добро момичето. Вижда се че е с характер. Много обичам продълговати муцунки

# 511
  • На края на вселената!
Красотички са всичките!

Вчера  малката ми дъщеря на почти 8г. за малко да удуши Бъги. Решила да му върже каишка, като на куче, ама то едно кадифено коланче от рокля. Като го затегнала на възел и не мога да го срежа, едва мушнах ножицата, щото той се бори за живота си, и резнах и козинка. Ама го спасих, беше почнал да прихърква. Сега е добре, яде и пие, сякаш нищо не е било. На мен ми спря тока, много й се карах и й обяснявах, дано ме е разбрала.

И понеже нямам време да го покажа с негови снимки, ще покажа нещо чуждо, но много миличко
https://www.facebook.com/jornalocotidiano/photos/a.1474184153538 … =1&permPage=1

# 512
  • au bout du monde
La Libellule верно ли се казва Мърсотка? Много е хубаво и добро момичето. Вижда се че е с характер. Много обичам продълговати муцунки

Неее, казва се Миси, но постоянно е мръсна и майка й вика Мърсотка hahaha
Муцунката й не е толкова дълга, така изглежда на снимката. Simple Smile

# 513
Ms Smarty Pants, трябва ви ваксина за бяс задължително. В паспорта има една таблица за ваксините за различните страни. Бясът е единствената задължителна. Слага се една лепенка на паспорта кога е извършена и до кога е валидна. Принципно това гледали властите  Peace

# 514
  • София
Зайченцето бяло колко навреме си видяла какво се случва ooooh! #Crazy! Да, които са с малки деца, трябва да си отварят очите на четири! Впрочем, мойта свекърва ми е разказвала как едно от сестрините й деца, на 8 год. за малко да удуши бившия ми съпруг, когато е бил на 2 месеца. Завила го е с одеяло, сгънато на 8, и му закрила и лицето. После отишла да се похвали, че е завила бебето. Когато ги видяла свекърва ми, той бил посинял, и едвам го е върнала към живот. За мой ''късмет''.

Мацки, току-що преведох една статия, която ще изпратя на сина ми да я прочете (канят се да ходят на море скоро). Няма никаква връзка с котки, но на свой риск ще ви я постна тук, защото може да спаси живот! Пък нека и да поспамя!

Скрит текст:
Много хора, прекрасно чувствуващи се във водата, не разбират, как може да се удавиш недалеч от брега. Мнозинството смятат, че в такива случаи причината е алкохолно опияняение. Въпреки това понякога става дума за съвсем друго нещо – подводно течение. В таи статия ще ви разкажем какво представлява това и как да избегнете участта на тези, които не са знаели какво да правят в такава ситуация.

защото просто не знаят как да постъпят в такива случаи.
Опитваш се да се съпротивляваш на течението, но нищо не се получава. Няколко секунди, и започваш да се паникьосваш...
Най-опасни за хората са подводните течения в плитките брегове с полегат, нисък бряг, обрамчен от пясъчни коси и образуващи се пясъчни островчета (Мексикански залив, Азовско море и др.) В такива лучаи по време на отлива водните маси не могат да се върнат в морето своевременно, заради задържащата ги пясъчна коса. Рязко нараства налягането на водата върху тесния пролив, съединяващ лимана с морето. На това място се образува своеобразен бързей, по който водата се устремява към морето с голяма скорост (2-3 м./сек.) образувайки нещо като река посред морето.
Такива коридори могат да възникнат на всяко място в плажа, по време на приливите. Вълните, една след друга, донасят все повече вода, която се оттича с различна скорост обратно в морето, образувайки обратно течение.
Това изглежда като река:

На следващата фотография потоците вода не са толкова ясно видими, но затова пък е отчетливо видно самото течение и, за съжаление, хората, попаднали в него:

Обикновено коридорът на рипа е тесен: 2-3 метра със скорост на течението 4-5 км./ч. Това не е опасно. Обаче понякога могат да възникнат подводни течения  с ширина до 50 метра и дължина 200 – 400 метра, със сккорост до 15 км./ч.! Рипове с такава дължина не са чести, но все пак се случват.

Как да определим такова течение, за да не попаднем в него? Обръщайте внимание на следните опоознавателни знаци:
    -Видим канал бурна вода, перпендикулярен на брега.
    -Крайбрежна зона с изменен цвят на водата (да речем, всичко наоколо синьо, или        зелено, а изведнъж участък с побелял цвят)
     -Участък пяна, или морска растителност, или мехури, който устойчиво се движи от брега към открито море.
     -Разкъсване на общата структура на вълните (по дължина на вълната 5 – 10 метрово прекъсване)

е провървяло, понеже 80% от опасните спонтанно възникващи рипове не се показват  по никакъв начин!
Подводните течения възникват край брега.Тоест, ако си стоите потопен във водата до пояс, а още повече до гърдите, вас може да ви подхване рип и да ви занесе в морето. А нали тия, които не могат да плават, точно това и правят – просто си стоят във водата и се наслаждават. Затова, не се къпете сам, и, естествено, не пренебрегвайте червените флагове и знаците на спасителите.
1.Не се паникьосвайте!
Поддавайки се на паника,се ръководим от инстинктите си за самосъхранение, а не се уповаваме на здрав разсъдък. Знаейки за правилата на поведение в рипа, вие в 100 случая от 100 възможни ще се измъкнете и спасите.
2.Икономисвайте сили!
Не се борете с течението и не плувайте обратно към брега. За съжаление е безполезно. Трябва да се гребе не към брега, а настрани – т.е. паралелно на брега. Ако рипът е тесен (5-10 метра) вие скоро ще излезете от него.
3.А ако рипът е широк (20 метра и повече), какво да правим?
Няма да ви се удаде толкова просто да излезете, даже ако гребете по правилата, т.е. настрани. Щом разберете, че не ви се получава да излезете, можете да се отпуснете, но не се паникьосвайте!Работата е там, че обратрното течение не е дълго, и след 5 минути ще спре и ще ви остави на спокойствие. Тогава отплувайте 50 – 100 метра отначало настрани, а после вече към брега. Ако веднага отплувате към брега, има вероятност течението да се възобнови на същото място и отново да ви въвлече.

Важно е да отчетете следните моменти:
1.Рипът никога няма да ви завлече на дъното. Той не е водовъртеж и не е водна фуния. Всички подводни течения на света влачат от брега под повърхността, но не и на дълбоко!
2. Рипът не е твърде широк. Обичайно ширината му не превишава 50 метра, а най-често е ограничена до 10 – 20 метра. Тоест, плувайки паралелно на брега, най-вероятно 20-30 метра, ще почувствате, че сте се измъкнали от него.
3.Дължината на рипа е ограничена. Течението много скоро ще отслабне, канала ще свърши своята работа там, където вълните стигат своя пик и започват да се разбиват.На СЪрфърски език това място се нарича ''лайн ъп''. Обикновено на това място сърфистите се бъхтят и се мъчат да оседлаят прииждащите вълни.Обикновено това е не по-далече от 100 метра от брега. Това беше всичко. Както виждате, най-важното е да не се паникьосвате, тогава ще можете да предприемете разумни  и адекватни мерки за своето спасение .
Моля, разкажете на колкото може повече хора за това явление. Представете си, че това може да е спасението  на живота за някого от тях!

Така че, мацки, пожелавам на онези от вас, които ще идат да топнат някои си части в моренцето, да си изкарате славна и запомняща се ваканция! А на писанчетата ви да не страдат много по гадните си човеци, дето са ги изоставили, за да идат да се забавляват толкова безсъвестно Mr. Green Mr. Green Mr. Green И, надявам се, това, което постнах, никога да не ви потрябва! Hug  love001

# 515
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Четирилинке  Hug, благодаря! Изчетох го с интерес и с твое разрешение ще те цитирам тук в друга тема, в която пиша и момичетата са ми много скъпи.        bouquet  

Ето ти един лентяй, дето няма нужда да му криеш срамотиите.  Laughing

П.П. на едно място има прекъсване, все едно липсва част от текста. След предпоследната снимка е. Peace

# 516
Интересна статия. Не знаех аз поне, Четирилистна детелина. Наистина изглежда като река насред морето.

Пухан на хладно в банята е върхът.

Успях да замъкна пиратчето да му махнат конците. Дишането с отворена уста според лекаря е от жегата. Ако било сърдечно се засилвало и се наблюдава дори когато животното е спокойно.

И пиратЯ покачен нависоко. Метнал опашката да се вее волно. Нали му е малко връздлъчка, все го мързи да си я подвие.

И още малко Риш
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 18 юни 2015, 18:39 от Защо ме търсиш?

# 517
Какви сте хубави всички Heart Eyes

И още един калпазан Wink

# 518
Хей момичета и момчета... Отново нахлувам тук притеснена и объркана  с въпроси:
След упорито двумесечно лечение  и няколко поредни урокултури които се оказаха стерилни откъм бактерии най сетне днес излезе цялата причина защо котака ми Мърфи не може да се излекува и дори направи ХБН.

В лаборатория  му изолираха от стерилна урина бактерията Клебсиела spр. Това е една упорита и трудна за убиване бактерия ,която развива бързо резистентност към антибиотиците и се множи с бясна сила наново..
Трябва да има и други начини за  нейното унищожаване които да мога да ги комбинирам с антибиотиците.... а не зная какви?! Моля помагайте !

Вета му предписа и таблетки ЕНТЕРОСАН - това е пробиотик , който може да подейства в стомашночревния тракт , но тая бактерия е навсякъде , щом е открита и в пикочния мехур и скапва бъбреците.
Интуицията ми подсказва че само с Ентеросан и антибиотик пак няма да я убия.. Има ли някакви ваксини,  силни билки които могат да я неутрализират..?!
Казаха ми че тази бактерия е вътрешно болнична и от нея страдат основно бебетата и хора с слаб имунитет

Водил ли е някой от вас борба с тая гадина Клебсиела spр

ЕНТЕРОСАН разтваря ли се лесно във вода ?

# 519
 ...... и за усилване на имунитета на котетата  знаете ли за някакъв   по-лек и безвреден имуностимулатор?

# 520
  • София
...... и за усилване на имунитета на котетата  знаете ли за някакъв   по-лек и безвреден имуностимулатор?

Имунофан (интерферон) Hug

# 521
  • София
Цитат на: profi_1

П.П. на едно място има прекъсване, все едно липсва част от текста. След предпоследната снимка е. Peace
[/quote

Да, Profi, права си, ето го целия абзац:

''Ако виждате нещо от описаното, считайте, че ви е провървяло, и просто не влизайте да плувате на това място. А ако не виждате нито един от четирите признака? Значи, не ви е провървяло, понеже 80% от опасните спонтанно възникващи рипове не се показват  по никакъв начин!''

То беше едно копи-пействане, пъхане на снимки от ''прикачи'', изобщо такава попара, че е нормално да изпусне човек нещо. Пъхни вътре липсващото и цитирай, дано да е от полза.  Лентяйчето ти много мечтателен поглед вади бе, то много лирична натура! Пу-пу, да не са му уроки на детето ти. Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Защо ме търсиш, тази разкошна опашка ти се явява бонус за липсващото оченце Joy Направо се гордея, че съм му нещо като кръстница bowuu! bouquet Заръчвам ти да му теглиш една целувчена серия, задето е толкова добро дете! Нали си е намерил страхотна мама, сега може да мързелува!

Абе всичките ви дечурлиги са просто върхът на сладоледа, само ви завиждам тука за сладкишоните дето си ги имате. Hunny_Bunny, много се радвам, че Бузльо вече е добре! А понеже тук в Иран допреди 2 дена беше 44 градуса, плюс висока влажност, и аз бих последвала примера му да си легна на плочките в банята! Умник.  bouquet

Скрит текст:
Хора, да знаете само каква пъстърва ядох тука!!! Разрязана по дължина, отворена и напудрена с някакви билки, от които ми е известен само шафрана, панирана в оризово брашно, изпържена... Хрупкааааа!!! Дори да бях дошла само заради тази пъстърва, си заслужаваше триста пъти! И като добавим към картинката един пилаф, такъв дето има в него пържено годжи-бери, стафиди, карамелизирани портокалови корички и естествено шафран и шам фъстък... Направо се почувствах като султанска щерка! А тукашните люде нагъват пилаф, порция колкото половин футболна топка на едно ядене. А почти всички са едни слабички, като моливчета! Как го правят??? И още нещо забелязах: ако видиш някой дебел, то почти винаги е по-беличък на цвят. Имам чувството, че са от различни раси все едно. Яденето им е свещено просто: ако не седнат да обядват точно в 12 часа, Аллах ще им изпрати да ги убие със сигурност! И седят на масата докъм 2 ч. После стават, само колкото да отидат до креватите да си полегнат, поспят и похраносмилат на спокойствие. Утрепете ме, не мога да спя следобяд!А на моето Мило очичките му, като стане 2, почват да се притварят. И ако се случи да не може да спи, е като болен, и се чувства страшно изморен.
Хъм, извинявам се за лиричното отклонение. newsm47

# 522
  • София
А така! Пак омазах нещата. Вместо на Profi цитата, сложих моя текст на сив фон. Т.е., да се чете обратно. Извинясвам се.

# 523
То явно не случайно имаше цистит... както ми спи на земята и по плочките...  Naughty
Ама какво да го правя горкото. С този кожух му е горещо.

# 524
  • София
То явно не случайно имаше цистит... както ми спи на земята и по плочките...  Naughty
Ама какво да го правя горкото. С този кожух му е горещо.

Да му е горещо, колко да му е? Wink Слагай ламинат върху плочките. Peace

Общи условия

Активация на акаунт