Булката, Кармата и Пътеките - букет от индийски традиции ~Тема 17

• 82 681
  • 756
  •   1
Отговори
# 345
И аз се натоварих много от днешната Булка , направо ми иде да хвана калашника и наред..... Това да откъснеш новородено от майка му, когато най- много се нуждае от нея е такова престъпление, че нямам думи.  И ако не им пука за Пули, как страда и се мъчи, не помислят ли, че вредят и на бебето, като го лишават от майчината кърма , а го тъпчат зорлем  с краве мляко. Поне като дойка да я бяха оставили, да и позволят да гушка и кърми бебето. Изроди направо. И цялото село олигофрени, седят като мумии... Направо побеснявам.

# 346
Такова овчедушие ги тресе индийците, но иначе да се месят в чужди работи и да ходят на гости неканени, както сподели Бандитка, еша им го няма

ПЕТЪК. През нощта Пуули успява да се вмъкне в стаята и да вземе бебето си. Изпуска обаче една от дрешките му. Барат отива да си налее вода и чува шум, но Пуули се скрива. Когато се качва в стаята обаче вижда дрешката и разбира какво се е случило. Буди всички и заедно започват да търсят Пуули и детето. Хващат я, взимат малкия и Барат лично пребива Пуули. На другия ден тя едва се движи по улицата от болка. Междувремвнно Шивани е на посещение във временния медицински център и вижда момичето, което едва не припада на пътя. Успява да и помогне, а единственото, което Пуули успява да каже е името и адреса на Ананди. Шивани я води в имението. Ананди прегръща ридаещата си приятелка в стаята си, а Шивани обяснява на останалите как я е намерила. Бейрон и благодари, а Ананди не успява да измъкне и дума от приятелката си. Пуули не спира да плаче. Долу Шивани и останалите се чудят какво се е случило, за са се раздели майка с едномесечния си син. Пуули не е на себе си и побягва. Всички тръгват след нея, а Шивани шокирана се спира пред семейния портрет, на който е доктор Джагат.
Шивани не разпознава Джаго и се качва с останалите при Пуули. Момичето обяснява всичко, което се е случило. Всички са шокирани, а Ананди се опитва да накара Пуули да си легне. Бейрон звъни на родителите и. Шивани и Ананди обсъждат нелепите традиции, които все още се практикуват. Ананди се кълне, че ще върне детето на приятвлката си. Горе Гена се грижи за Пуули. Родителите и пристигат. Съжаляват, че не послушаха Ананди на сватбата. Ананди казва, че вече е свикала съвета. Шивани много се радва на решителността и. Хората от съвета пристигат и уважително поздравяват Ананди. Шивани е изключително впечатлена. Ананди отказва да седне, тъй като останалите са по-възрастни. Разказва им за случилото се с подробности. Мъжете са шокирани, но са с вързани ръце, тъй като жената няма никакви права в семейството си при "ната прата". Изобщо не са въодушевени да помогнат. Тогава Ананди решава да свика т.нар. "голям съвет".
Шивани си тръгва и пожелава успех на Ананди в хубавото начинание. Гаденето на Гаури започва, Джаго се грижи за нея. Двамата най-накрая прекарват приятно времето си. Големият съвет с кметовете и на други села започва. Ананди съветва Пуули да запази самообладание. Ананди пита кмета на селото на Барат как така е съгласен с подобни деяния в селото му. Обяснява колко несправедлива е традицията и как повторният браk също трябва да е легален. Бебето също е на съвета и започва силно да плаче, а Ананди добавя, че плaче за майка си. Обвинява хората, че извършват несправедливост не само срещу една вдовица, но и срeщу едно невинно дете. Барат се намесва и обвинява Пуули, че е крала от дома им. Защитникът му добавя, че Ананди е приятелка на Пуули и затова я защитава. Пуули се намесва и казва, че репутацията на Ананди не бива да бъде намесвана, след всичко добро, което е сторила за останалите. Изглежда, че заседаващите са на страната на Барат. Ананди се ядосва, разочарована е, че не е намерила справедливост. Решава да се обърне към съда. Всички са шокирани.

# 347
  • Варна
Ананди се ядосва, разочарована е, че не е намерила справедливост. Решава да се обърне към съда. Всички са шокирани.
Боже шокирани  Shocked Тея селски величия явно се мислят за някакъв си голям съд   ooooh! Не мога да ги търпя  Close  Не знам тия хора що веднага не се обръщат към закона а тръгват на селски сбирки  ooooh!

# 348
  • Prague Czech Republic
Къде е многоуважаваният им бог Кришна, на който се молят ден и нощ, за да извоюва правата на Пули...май Ананди го замества

Ананди, се е превъплащила в Кришна..

# 349
  • Варна
Ще си получи бебето Пули. После ще стане учителка и ще си гледа сама сина.
В съда казват, че такава практика се случвала много по индийските села. Избират си млада вдовица, вземат я уж за снаха и като роди я изхвърлят без детето. За съжаление Ананди е една единствена и другите няма кой да ги спаси.

# 350
А за шофьорския им курс нямам думи. Карат го на собствените си коли. Ако се наложи инструкторът да натисне спирачка, къде му е педалът?  ooooh! Whistling

Моля някой да сподели ако знае дали наистина е така...

Наистина е така! Laughing Самообучават се взаимно родата.  Mr. Green
При тях движението по пътищата не по правилник като при нас. Там бибиткането, ръкомахането, подвикването са основните насочващи знаци в пътната обстановка. За това и ние едва ли бихме се оправили в техния трафик.
Интересното обаче е, че максималната скорост за извънградски път или магистрала е 90км/ч.

# 351
Здравейте. Съжалявам че малко ще се отклоня от темата но искам да ви покажа малко информация която днес прочетох в темата за Светлината. Понеже нашата приятелка Ресмие е решила отново да сипе обиди, ето какво се е изказала за Бандитка. Иначе и аз съм толкова разстроена от днешната серия на булката че дори нямам сили да я коментирам. Ето и написаното от въпросната Ресмие.

Цитат на: resmie722 в чт, 25 юни 2015, 16:20

Цитат на: bubulina-212 в чт, 25 юни 2015, 15:11

Тази тайна мисия направо си ми прилича на намекване за предстояща смърт. Надявам се да не съм права, но ако все пак се окажа, поне ще се радвам, че на време съм спряла да гледам поредната простотия на сценаристите.

Какво друго би могла да кажеш ти? Май ще съжаля за дето ви се извиних, защото явно си личи колко сте злобни вие незрящите. Сега предполагам че вече и другите са го забелязали та май няма толкова да ме нападат. Нарочно реших да си премълча за да оставя сами да си го покажете. Недей да изказваш мнение в което не си сигурна, нямаш право. Както сама видя ти и Сунитра бандитка не ви отговори на въпроса за незрящите. Нещо повече дори вече спря да пише в темата, което е достатъчно показателно. Направи го обаче толкова деликатно та не се усетихте по никакъв начин, но на ваше място щях веднага да разбера за какво иде реч. Сандия няма да умре и сериала ще завърши щастливо, колкото и да те е яд. Знам, че много ти се иска да стане обратното, за да се кефиш, но няма да стане така. Затова много те моля за напред се въздържай от подобни коментари. Не е нужно само заради това си състояние в което се намираш да си толкова злобна.

Цитат на: resmie722 в чт, 25 юни 2015, 22:59

Цитат на: bubulina-212 в чт, 25 юни 2015, 20:14

Ресмие, мислех изобщо да не отговарям на коментара ти, но все пак реших да го направя.

Първо, сравнението ти между зрящи и незрящи няма никаква логика, тъй като нямаш никаква информация за мен и най-малкото не си на ясно дали наистина съм незряща, както аз нямам представа що за човек си ти, освен това, което показваш в коментарите си и от което мога да си извадя достатъчно добри изводи. Колкото са реални лицата, заради които си склонна да сипеш толкова злоба към човек в неравностойно положение, толкова реални сме и ние тук, с измислените си имена, докато не ни се отдаде възможност да осъществим контакт на живо, чрез който да се видим какви сме всъщност.

Извинението ти така и не ми прозвуча искрено още тогава, доказателство за което е сегашния ти коментар. Така или иначе обаче, не можеш да ми забраниш по никакъв начин да си изказвам мненията и предположенията, защото с това, както знаеш, не нарушавам никое правило на форума. Нито ти, нито който и да било, би могъл да каже със сигурност, че Сандия ще остане жива. Ако сценаристите решат да я убият просто това ще се случи и няма да питат никой, както се случва в другите сериали. И да, ако това стане наистина ще се изсмея, но не на четящите темата, а на поредната измислица на сценаристите.

Относно Бандитка. Не знам какво точно целиш, но не мисля, че е нужно да се изявяваш като неин адвокат и да говориш от нейно име, най-малкото нямаш право, за разлика от моето право да си изказвам мнението за сериалите. Бандитка достатъчно ясно ти даде да разбереш, че  нямаш никакво право да изказваш неоснователни мнения от нейно име. Щом толкова ти правят впечатление отговорите и присъствието на Бандитка, няма начин да не ти е направило впечатление и нейното мнение за Сандия и Сурадж. Защо не изрази възмущение тогава? Защото смяташ, че нападайки мен и Сунитра, си намерила слабото ни място и гледаш да се възползваш. За твое съжаление не си познала, защото както вече бях писала аз не се засягам от умишлени нападения.

Не е нужно единствено зрение, за да е достоен човек за уважение. Ти току що го доказа за пореден път. Опитай се поне за малко да слезеш от облаците и да си дадеш сметка, че в живота има много по сериозни неща от това да живееш в някакъв измислен свят.

Бандитка първо започна да пише в темата и си пишеше докато вие се появихте. Започнахте да задавате някакви въпроси за незрящи, при което тя се отказа да пише и дълго време не се появяваше. Вероятно е очаквала нещата да се променят, но едва когато на скоро се появи повечето въпроси бяха ваши и най вече твои. Ето че сега отново спря да пише но ти както миналия път така и сега не си даде сметка затова. Никой не си тръгва просто ей така внезапно от някъде. Тя тогава спря внезапно и сега го направи по същия начин. Това за незрящите не съм го казала с цел да обидя някой. Просто имах предвид че това че е в такова състояние не означава че трябва едва ли не да говори каквото и падне при това умишлено. Ясно се вижда как нарочно иска ние да се дразним и затова винаги изказва негативни мнения за този страхотен сериал. Понеже няма как да види как изглеждат Сандия и Сурадж вижда само негативното в тях. Сигурна съм Бубулина, че ако ги видиш ще си на съвсем друго мнение. Те са уникални и са създадени един за друг. Само да ги гледа човек му е достатъчно да се влюби в сериала без да гледа останалите персонажи..

# 352
Sunitra, зарежи rasmie-то. На такова същество, не си заслужава да се обръща внимание. Wink

Сега малко за Пътеките.  Mr. Green Някой преди време беше питал за "rabba ve", което често се чува в сериала, когато дават Арнав и Куши. Rabba ve в превод от Панджаб означава "О Боже" или "О Господи", тъй като  Rub от Панджаб означава Бог.

Ето и песента с превод на английски, която е поздрав за всички ви.  Hug

# 353
Скрит текст:
sunitra-809, опитай се наистина да не обръщаш внимание на тези приказки. И Бубето сигурно много се е ядосала. Това са врели-некипели, няма смисъл да се терзаете. Изненадана съм единствено, че поводът така да се скочи срещу вас е онази лигня - "как се били гледали".  ooooh! Знам, че си го харесвате сериала, но повярвайте ми, изобщо не сте изгубили толкова много, колкото се твърди. Друг е въпросът каква грубиянщина е точно тези неща да се обясняват точно на вас. Опитайте се да не се ядосвате, всяко нещо си има възмездие, независимо дали го виждаме или не.
Ето малко интересни неща за кармата, поне нещо полезно да се извлече от тая случка.
http://astrogalaxy.info/karma/
http://dianadeleva.com/%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%8A%D1%8 … D0%B0/2013/11/07/

# 354
  • Индия/България
Уфф, абе човек да не мръдне някъде на почивка или да се заеме с някакво начинание и веднага- изводи разни разнообразни. Суни, зарежи коментарите по мой/твой и про4ее адрес. Не ми се занимава с глупости, затова отсега си казвам- ще отговарям само по същество. Не съм забравила въпросите ви, от  3дни все си довършвам постинга, но наистина в момента съм много заета,  защото освен всичко друго подготвям и няколко жени за финала на конкурса Мисис Харидвар и там  пада много работа, но и голяма веселба- дано ми остане време да ви разкажа какви емоции има Simple Smile Дай на индийката един микрофон и гледай 24/7 Fестивал на суетата Simple Smile) Тези жени просто копнеят за някакво поле за изява...И наистина имат много какво да покажат..

Дрийми сладураната, пак е подпалила моторетката :-* Simple Smile ама то е напълно разбираемо, де.

Момичета, един съвет от мен-подхождайте към Булката конкретно - като към извадка на живота в т.нар "рюръл Индия" (бедните райони с необразовано население). "Балика Ваду" е твърде специфичен сериал и целта му е да насочи вниманието точно към тези специфични региони на страната, където се ширят подобни  закостенели традиции, несправедливости и безумия. Не приемайте ситуациите и нещата по принцип. Индия е толкова огромна и различна,  че е невъзможно да се обобщава категорично по никой параграф. Най-общо приемете, че подобни случки са типични за НЕцивилизованите региони, където оцеляването става предимно по местните (селските) закони и на принципа "спасявай се, както намериш за добре". Съвременните цивилизовани градове на Индия имат съвсем различен облик. Освен това кастовите навици и традиции също оказват влияние. Подобни примитивни традиции са присъщи за низшите касти и то пак в резултат на нелеката им борба за оцеляване.

Да спомена и за "ната прата". Съгласна съм с цитирания от Дрийми постинг по-горе, че на хинди понятията са много специфични и вероятно на места преводът куца, така че не се разбират важни моменти, които да дадат яснота относно традициите, корените им, мотивите и тн. Ест. далеч съм от мисълта да оправдавам поведението спрямо Пули, но традицията "ната прата" в основната си същност е създадена да даде втори шанс на жените, изпаднали в тежко семейно положение. От една страна на вдовиците и от друга страна на онези рано задомени момичета, които са се оказали жертва на несполучлив брак. И Пули също получава тоя шанс. Проблемът е, че той се оказва само предлог да бъде използвана като сурогатна майка. Тук е замесен обаче и изкривения манталитет на необразованото селско население, и  принудата да си върнат авторитета на всяка цена ( защото вдовството, стерилитета, липсата на наследник  за тези хора е равносилно на клеймо за цял живот). Изобщо има една думичка, която е много често употребявана и обяснява поведението в подобни ситуации и това е думата "маджбури"- принуда; натиск, безизходица. Всичко се корени в нея.
(Интересно дали щяха да се натискат толкова за бебето, ако беше момиче....)

Рори,  за подобен случай като при Пули наистина не съм чувала досега, но гледах един епизод от поредица по истински случаи пак в някакво село беше, където жената на малкия син беше принуждавана от свекърите да спи с големия , защото голямата снаха не можела да забременее, а наследникът трябвало да бъде най-напред на големия брат и 4ак тогава на малкия. Ако малката снаха забременее първа- аборт. Така че явно такива традиции има и за жалост се спазват, но не масово, а в определени региони и ако не друго,  поне биват заклеймявани по националното ТV.  Иначе доброволното сурогатно майчинство тук е на почит от доста време ( срам - не срам ..за пари всичко може)

Относно шофьорските лицензи- забравете. Кирионка е описала реалността 1:1. Никакви лицензи, никаква възрастова граница, никакви правила. Жените се учат от мъжете или от братята си и като излязат с колата на улицата става "кошмар с екстри".. Лудница на колела е твърде слабо описание. Пътната полиция си гледа кефа и гушка рушвети.. Добре, че чичко Моди дойде на власт да ги постегне малко, та поне вече следят за закопчани колани и задължителни каски при моторите и скутерите..

Засега това, но ще продължа надвечер.
:-*

# 355
  • Варна
И аз се натоварих много от днешната Булка , направо ми иде да хвана калашника и наред...
И на мен ми дойдоха такива мисли в главата!  #2gunfire На нейно място,щеше да ми падне пердето от бяс, да изчакам да заспят,да си отмъкна детето,пък да ги залея с бензин и да им драсна една клечка кибрит,та да ги очистя до един,барабар с парцалите ... То бива,бива,мръсници,ама туй,тяхното, е гнусна и извратена работа  Sick ... Не трябва да живеят!   Rage
Само не мога да разбера,след като такива случаи (като на Пули) не са единични,практика са (макар и не масова,да речем), как така, когато отидат при вдовица, с "изгодно" предложение,да заживее с някого,без брак,тя не се светва,за какво иде реч (както нито Пули,нито родителите и,не заподозряха скрития умисъл,въпреки че и Ананди промърмори тогава)  Thinking

... освен всичко друго подготвям и няколко жени за финала на конкурса Мисис Харидвар и там  пада много работа, но и голяма веселба- дано ми остане време да ви разкажа какви емоции има Simple Smile Дай на индийката един микрофон и гледай 24/7 Fестивал на суетата Simple Smile) Тези жени просто копнеят за някакво поле за изява...И наистина имат много какво да покажат...
Обезателно да разкажеш!! Обезателно!  Grinning Hug

За госпожата resmie722 ... Да ви кажа,не мога да повярвам,че наистина съществува човек, който мисли по този начин, че и не го е срам, да го показва ... Все ми се струва, че това е някакъв номер ... но с каква цел?! ... Ей туй,не мога да проумея!  newsm78

# 356
Мацки, направо ми се е свило сърцето от мисли какво ще се случи с Пули. Отдавна не съм се вълнувала така на филм...  Crazy

# 357
  • Prague Czech Republic
Ананди ми пълни душата! С неината войнственост и справедливост!

# 358
В случая наистина до сега не беше споменавано от свекърите на Пули,че я наемат само за да им роди наследник и въобще какви са им намеренията.Не се е разбрало,че я наемат срещу заплащане за целта.Не са имали такова споразумение.Излиза,че Пули и семейството и са били излъгани.Не знам дали превода не е бил както трябва,та не е било споменато за въпросната традиция,или наистина е било премълчано...Сега излиза,че са я взели с лъжа-свекървата каза,че първата им снаха не била добра ала-бала и за това са я изгонили и иска да вземе дъщеря им за съпруга...Тук вече си обяснявам защо не искаше да имат всички ритуали и защо казваше да си живеели младите "на семейни начала",без официален брак.То било защото въобще не са имали намерение да им става снаха,а са платили пари на родителите,за да я ползват временно докато роди.Пък баща и завалията толкова го беше налегнала мизерията и искаше да я жени,че чак заплашваше Пули,че ако не приеме предложението щял скочи в кладенеца-кой друг щял да я поиска -нали била вдовица  Sad Леле,мале....И уж са много морални пък какви са тия семейни начала...а то за какво било-да я използват да роди и да я изритат после по бързата процедура и да няма права и претенции....А семейството и  нали са бедни и прости хора-няма да си търсят правата. Cry
Хубаво им казваше Ананди да не се съгласява на тая женитба,пък и Пули беше сравнително образовано момиче,все можеше да я вземе някой по-добър мъж ...ама небразовани и прости хорица,к'во да ги правиш. Пффф,чак ме е яд да ги гледам Embarassed

Ананди им отвъртя главите-ще постави случая в съда....Тоя селски съвет да пасе трева. Stop

# 359
Излиза, че родителите на Пули са я продали ли?  А Шивани кога разбира че Ананди е първата съпруга на Джагдиш? Кога ще натрие  носа на Гаурито?

Общи условия

Активация на акаунт