Пациентки на ЦРЗ Надежда - тема 37 - на сбъднатите мечти

• 71 736
  • 771
  •   1
Отговори
# 735
Ти не си в напреднал стадий на лечение инвитро. Това е и като с отпуските за процедури. За напреднал стадий се смята периода на стимулация, пункция, трансфер. Питала съм юрист, така ме консултираха.

Стимулацията не влиза в "напредналия" стадий.
Напредналия стадий започва от пункцията.
Това сигурно ли е? КТ не го тълкува никъде по този начин, нито го обяснява.
От пункцията имаш вече болничен, не ти е необходим отпуск. Не споря, просто питам от къде е тълкуването, защото аз съм говорила с юрист точно заради липсата на тълкуване на текста в закона.

Намерих в зачатие обяснение, копирано от МТ.  Peace Там се обяснява това за пункцията.

# 736
  • София
Ти не си в напреднал стадий на лечение инвитро. Това е и като с отпуските за процедури. За напреднал стадий се смята периода на стимулация, пункция, трансфер. Питала съм юрист, така ме консултираха.

Стимулацията не влиза в "напредналия" стадий.
Напредналия стадий започва от пункцията.
Това сигурно ли е? КТ не го тълкува никъде по този начин, нито го обяснява.
От пункцията имаш вече болничен, не ти е необходим отпуск. Не споря, просто питам от къде е тълкуването, защото аз съм говорила с юрист точно заради липсата на тълкуване на текста в закона.

Подробностите са уточнени в някаква наредба или постановление (не съм сигурна). И аз бях много възмутена като го научих, ама...

# 737
13. (нова - ДВ, бр. 103 от 2009 г., в сила от 29.12.2009 г.) "Работнички и служителки в напреднал етап на лечение ин-витро" са работнички и служителки, които са в етап на лечение чрез методите на асистирана репродукция, включващ периода от фоликуларната пункция до ембриотрансфера, но не повече от 20 дни.

КТ §1 от ДР

# 738
Бамба, моля те сподели как са ти взели кръв. А аз още утре ще попитам колежка от Универитета, която обучава мед.лаборанти да ме светне как е правилно, защото обичам да съм информирана, но от правилното място.

# 739
  • София
Бамба, моля те сподели как са ти взели кръв. А аз още утре ще попитам колежка от Универитета, която обучава мед.лаборанти да ме светне как е правилно, защото обичам да съм информирана, но от правилното място.

Ако мислиш, че аз говоря на изуст... и не съм правилното място... след 20 години стаж като мед. лаборант в клин. лаборатория...

# 740
Тоест закона те защитава само между пункцията и трансфера  ooooh! ooooh! ooooh!
Ужас! По-добре това със защитата да не бяха го слагали, да бяха оставили само допълнителният платен отпуск, той поне върши някаква работа.

# 741
Точно така, на практика няма никаква защита. Ако някой те е нарочил за съкращение ще изчака да минат петте дни и ще те съкрати... А и да не говорим, че трябва работодателя да е уведомен за случващото се.

# 742
  • В сърцето на любимия човек
Бамба - взимаха ми кръв за РВМС през абоката януари месец. Тогава ми стана зле след упойката докато чаках пред кабинета на имунолозите и ме качиха в отделението за още една -две банки. Както Нандин е казала - кръвта ми я взеха веднага след като ми поставиха абоката през едното уширение на самия абокат ( не знам как се казва) и след това включиха системата.
По същия начин ми взеха кръв и като ме приеха по спешност миналия месец - поставят абоката, веднага взимат кръв и чак след това включват системата.
Най-лека ръка според мен има една червенокоса акушерка - Румяна Панайотова - до сега никой не ми е поставял по-безболезнено абокат - чак не усетих кога ме убоде, а обикновено това ми е най-неприятната част от всичко. Обаче не съм я виждала в залите за пункции, а в отделението.

# 743
  • Sofia
Не е много по темата, но да питам кога най-рано след раждане може да се започнат нови опити на естествен цикъл или най-много на стимулация с клостил?

# 744
  • София
Не е много по темата, но да питам кога най-рано след раждане може да се започнат нови опити на естествен цикъл или най-много на стимулация с клостил?

Според мен трябва да се възстанови цикъла и тогава

# 745
  • В сърцето на любимия човек
Това лекаря трябва да прецени.
Зависи дали е естествено раждане или секцио, как е протекло самото раждане.
Има естествено забременели жени с породени деца, с интервал между раждане и повторно забременяване от 2-3 месеца. Моя съученичка и брат и са родени с разлика от 11 месеца.

И, да, трябва да се е възстановил редовния цикъл.

# 746
Здравейте момичета, днес попитах на "Информация" за болничните. Полагат ни се 30 дни от пункция или 30 дни от трансфер. Успех на всички.

# 747
Момичате, нещо се шашкам, някой може ли да ми каже след трансфера ми допълниха лекарствата с Медрол, но никой не ми каза до кога да го приемам, попитах за другите лекарства и казаха до теста.Но този Медрол, като му чета листовката и не разбирам защо го пия...да не би да е било за няколко дни и аз да не съм разбрала?

# 748
  • При семейството си
Аз го пих до теста. Тъй като опитът беше неуспешен, го спрях постепенно, по схема.
Успех на теб.

# 749
  • София
Молси, пие се след хранене, аз го взимах сутрин и вечер до към 9 г.с., когато д-р Стаменов ми го намали за седмица по 1 таблетка и после го спрях.

Общи условия

Активация на акаунт