СЕДМИ КЛАС - 65 тема

• 119 259
  • 1 911
  •   1
Отговори
# 360
Докато чакаме, да помоля за съществена информация - в кои гимназии в София униформите са задължителни всеки ден! Да направим един списък Praynig
Племеницата ми обмисля 32 СОУ, но някой й казал, че там са с униформи. Дали е вярно? От сайта им не се разбира.

Би било супер полезно! Дъщеря ми се ужасява от училища с униформи  Laughing Аз също.
Ще пуснеш ли тема?

Чак тема? Ако искаш, ти пусни. Simple Smile

# 361
Докато чакаме, да помоля за съществена информация - в кои гимназии в София униформите са задължителни всеки ден! Да направим един списък Praynig

Племеницата ми обмисля 32 СОУ, но някой й казал, че там са с униформи. Дали е вярно? От сайта им не се разбира.

И мене ме интересуваха униформите .Смейте се, но си беше важно при избор на гимназия. В повечето училища "униформите" са да осигурим печалба на една фирма, а аз съм против това. Но и не ми се почваше 8 клас с "рогата напред". Ето какво си спомням от проучването (ако греша, поправете ме).

СМГ, 91 НЕГ и ФЕГ нямат униформи.
73 СОУ имат - задължителен е един елемент (сако или елек, или суитчър, май), който трябва да е купен от избрана фирма. Останалите неща са бяла риза и пола/панталон в черно и няма изискване откъде да са купени.  Този вариант за униформа е единственият приемлив за мене.
АЕГ-тата имат униформи - с повече задължителни елементи. Не знам дали държат да ги носят, защото на сайта на 1-ва АЕГ има много снимки с "цивилни" деца. В този случай не биха платила.
А една от икономическите гимназии още при записването искат 200+ лева за униформи, май го минаваха като дарение за училищното настоятелство.

32-ро въведоха униформи миналата година (доста скъпички) - с потресаващи тениски в патешко жълто. Детето на приятел учи в малките класове, но предполагам, че важи и за гимназията.

# 362
 1ва испанска - няма, 2ра испанска - има принципно, но е либерално и не ги следят много.

# 363
  • София
Аз пък много се радвам на униформите. Синът ми от първи клас е с униформа и няма проблеми с това.

# 364
Аз пък много се радвам на униформите. Синът ми от първи клас е с униформа и няма проблеми с това.
И аз нямам нищо против, особено когато в училището държат задължително да ходят всеки ден само с риза.  Peace
Дори би трябвало да се гордеем и ние , и децата, ако учат там, където се поддържа високо ниво на подготовка, ред и дисциплина .  Hug

# 365
Дъщеря ми е с униформа и й трябват поне 40 мин. сутрин пред гледалото да се приготви, представям си какво ще настане като трябва да ди избира и дрехи ooooh!

# 366
  • out of space

Би било супер полезно! Дъщеря ми се ужасява от училища с униформи  Laughing Аз също.
Ще пуснеш ли тема?

Чак тема? Ако искаш, ти пусни. Simple Smile

Да не спамим тук, но както решите  Hug

125-то и 119-то имат униформи. В последното са брутално грозни- червено и оранжево  Crazy

# 367
  • Ланкър, планините Овнерог
Хем съм за, хем съм против. В сегашното (118-то) уж имат, но не са задължителни. Най-се дразня, че май фирмата е една за всички, съответно си правят, каквото си поискат с цените. А те са безумни. Отделно, че моделите са един вид и ако ти отива, имаш късмет. Говоря за кройката, не за цвят и т.н. Не мога да си представя Констанца с пола или вталена блузка/ризка.

# 368
Ние сме в гората, но ви следя:)
И за нас би било полезно да знаем къде има задължителни униформи. От опита ни досега мога да кажа , че сме против. Масово неносене но имаше дни, в които връщаха децата от училище а горните класове си влизаха без проблем. Да не говорим,че ако искаме да си купим някой от елементите, се записвахме в списък и чакахме. За един суитчър чакаме две години - така и не дойде. Оттам и синът ми е против униформите. Ако има добра организация и достъпност за закупуване, и е задължително за цялото училище, аз съм съгласна. За 1 АЕГ чух, че е задължителна само в 8 клас.. За СМГ няма униформи.

# 369
  • София
играта е винаги една и съща - едни пари трябва да се платят.
Не би трябвало униформите да са критерий при подреждане на желанията. Това са подробности - днес може да ги има, а утре може да ги няма тези униформи.

# 370
  • нейде там, където ....
Аз бих била "за" униформи, ако има изискване към цвят и кройка, а не просто да е "артикул номер Х на фирма У". 118-то и 125-то съвсем ни отказаха и са една от причините наличието униформи да е сред критериите при подреждането на желанията.

Благодаря на мамите, с които си правихме компания днес. Беше ми много приятно. Бих се радвала, ако утре пак се съберем, но ще предложа да сменим кафето, за разнообразие. Нека е зеленкото.

# 371
  • Варна
Принципно харесвам униформите, или поне ги харесвах. Но ... вече не. В училището на дъщеря ми има някакви... За малките 1-4клас тениски и жилетки в гаден отровен жълто-зелен цвят. За големите бели ризи с лого на училището и пуловери. Естествено, че се купуват от едно място, ризите бяха по 29лв ... купих една и отделно още един комплект от 5 ризи на Марск и спенсър за общо 25лв. Без лого разбира се но бях готова да ида и да се карам в училището ако направят проблем. Пуловер също купих един ...няма такава изкуствена грозотия, нито веднъж не го е облякла. Миналата седмица го изхвърлих. Ужасно ме е яд защото цяла зима дъщеря ми ходи с тениски и бяла риза отгоре. Не може да сложи 'цивилен ' пуловер или суитчър... има толкова хубави и качествени, как да не го е яд човек.
Та и аз затова питах преди седмица за униформите във варненските гимназии. Щото аз от сега купувам есенни и зимни дрехи и не знам дали и какво да купувам. Естествено, че дали има униформа не е критерий за избор на училище.Simple Smile Моето си е любопитство от практична гледна точка.

# 372
  • Варна
Флаш, 1 ЕГ са с униформа и се носи наистина задължително. Wink

# 373
Не съм против униформите, по принцип. В смисъл ако са доброволни и да се купуват свободно, да се пази правото на потребителя за избор.

Против това съм за униформите:
играта е винаги една и съща - едни пари трябва да се платят.

Не сме редили желанията според това къде има униформи. Би било ЪПСУРТ. След целия ужас на 7-класната кампания, децата, които са успяли да изкарат висок бал, трябва да имат право на избор къде да учат.
Кое е по-важно - балът или униформата?

Просто аз се подготвях, ако детето избере училище с униформа, да защитавам правата ни, още със записването. (Проучила съм законодателството, а имам и нестандартни идеи за преодоляване на изнудването.)
Според моето проучване, само 73-то СОУ има за цел униформи, а не финансово изнудване. В 73-то с 20 лв. за елек се решава въпросът. Останалото е по избор. Този вариант бих го приела.
Добре, че детето избра училище без униформа, та така спестихме много ядове и на двете страни.

# 374
  • София
Аз бих била "за" униформи, ако има изискване към цвят и кройка, а не просто да е "артикул номер Х на фирма У". 118-то и 125-то съвсем ни отказаха и са една от причините наличието униформи да е сред критериите при подреждането на желанията.

Благодаря на мамите, с които си правихме компания днес. Беше ми много приятно. Бих се радвала, ако утре пак се съберем, но ще предложа да сменим кафето, за разнообразие. Нека е зеленкото.

Моят син е нестандартен - висок и кльощав. От първи клас униформите се шият от една и съща фирма. За него шият по негови размери. Освен, че за всеки може да се шие индивидуално, може да се избира и между няколко материи от съответния цвят.

Реално само сакото с логото на училището е от въпросната фирма, останалото е в по-свободен вариант. Може вместо панталон да носи дънки, но трябва да са тъмни и без скъсани места, украси и т.н. Може да носи бяла риза, но може и бяла тениска с якичка и дълъг ръкав.

Аз съм ЗА среща утре. След като го оставя за изпита, ще се прибера да изведа набързо кучето и веднага ще се върна до училището. Ще се радвам да се запозная с някои от вас.

Общи условия

Активация на акаунт