СЕДМИ КЛАС - 65 тема

• 119 212
  • 1 911
  •   1
Отговори
# 315
Цял ден на 3 юни, нали?
на 3 след 17 часа

# 316
  • София
Това е от сайта на РИО Пловдив
Всеки ученик може да направи проверка на своите оценки  по БЕЛ и математика и по електронен път с ЕГН и входящ номер от служебната бележка на http://7klas.mon.bg след 17,00 часа. На 03.06.2015 г. по български език и литература и по математика;
Цял ден ли ще чакаме?  ooooh!

Винаги обявяват след 17:00 часа, но ги пускат по-рано - около 12:00 - 13:00 часа /поне така беше последните две години/.

# 317

Мерси! Че сме навън с децата, а не на компютъра, за да мога да проверя и в първия момент си помислих, че днес ще пуснат резултатите.

# 318
  • Sofia, Bulgaria

Мерси! Че сме навън с децата, а не на компютъра, за да мога да проверя и в първия момент си помислих, че днес ще пуснат резултатите.

И аз така и се втрещих  Laughing

# 319
  • Варна

Ако беше така, щеше да е прецедент в историята на НВО. Grinning

# 320
  • Sofia, Bulgaria
Пък и в съботен ден ???

# 321
Защо, какво му е на съботния ден, тъкмо да можеш да полееш радостната вест. Simple Smile

# 322
И моят син днеска е на изпита в ТУЕС.
Чудех се някъде публикуват ли се после задачите от този изпит, защото аз не можах да намеря такива от предходните години?

От сина ми разбрах това условие за 24зад. от днес в ТУЕС:

Даден е успоредник ABCD. AB = 2AD т.M е средата на AB
Права през върха C пресича AD в т.N
Ъгъл ANC = 90градуса, а ъгъл ANM = 17градуса
Да се намери ъгъл DAB на успоредника.

23зад. параметрично неравенство
21. и 22зад. мн. лесни 22 с диаграма

1ви модул с няколко изчислителни задачи и по-тежък от НВО.

# 323
Русалке, масово неглижиране не е имало, то не е и възможно. По скоро не са полагани максимум усилия по всички предмети, както в 6. клас.

Възможно е и още как. Пиша го от опит. Peace Миналата година преподавателката по химия в класа на дъщерите ми на родителска едва не се разрева от безсилие. Не ги е товарила жената, не е издевателствала над тях с прекомерни презентации и контролни, влизаше им в положенеието даже, но пък сподели как се страхува от това дали ще се справят на НВО по предмета  без необходимия минимум подготовка у дома и каква база ще имат за следващите класове. Ставаше дума за  немалко деца, които не са се готвили въобще по предмета, а ще карат НВО-то на мускули. И не ставаше дума за безхаберни деца, а за такива, които са инвестирали цялото си време за подготовка по БЕЛ и мат. Така се стига и до пренавиване на пружините. Тоест горният ми пост не беше пресонално към някого отправен, нито критикуваше  решения, а имаше за цел само да покаже нещата и от друг ъгъл. Както казах и по-горе, всеки познава най-добре детето си, знае кое е най-доброто за него и има пълното право да разхлаби/стегне хватката по какъвто иска предмет/предмети. Simple Smile
Точно за такива учители имах предвид. Ако се отнасят човешки и не товарят децата, ако ги обичат и владеят класа, ще могат да си преподадат урока и той да е научен още в час. Аз самата съм я съветвала да слуша, докато преподават урока, но тя ми отговаря: "Знаеш ли колко е шумно! Аз не мога да си чуя мислите, а г-н/г-жа ........ се налага да хвърля тебешири, за да му обърнат внимание." При нас учители, които реват от безсилие, няма, освен госпожата по математика. Другите са лек потрес.

# 324
  • Пловдив
Защо, какво му е на съботния ден, тъкмо да можеш да полееш радостната вест. Simple Smile

Ти пък сега. И в министерството са хора. Не обичат да запълват почивните си дни със служебни задължения.  Laughing Че то и аз не обичам.
Чакай да видим кога министърът ще благоволи да се изкаже. Чак след това чакайте официални резултати.

# 325
  • София
....

Моят не е могъл да реши 24-та. На 23 - не е решил всичко.

Сега се прибирам и ще  я видим тази 24-та Simple Smile

За час и малко се е справил с останалите задачи, останалото време е мъчил тези две.

---
edit
Хм, ето къде бил проблема - почти не е решавал задачи с трапец и не го е видял Simple Smile

Последна редакция: сб, 30 май 2015, 12:58 от Елл

# 326
  • София
Хубава задача е тази с успоредника.

# 327
  • София
ganis, как я оценяваш тази задача? Дали е била препъни камък за много деца?

# 328
  • София
Възможно е. 1) N лежи на продължението на AD  след D.
2) Трябва да се съобрази, че СМ и DM са ъглополовящи на ъглите С и D=> <DMC=90
Получават се два правоъгълни триъгълника DNC и DMC с обща хипотенуза. Трябва да се построят медианите и задачата се свежда до ОЗ, която съм я коментирала през годините и я има в пощата.

# 329
  • София
И моят син днеска е на изпита в ТУЕС.
Чудех се някъде публикуват ли се после задачите от този изпит, защото аз не можах да намеря такива от предходните години?

Синът ме не се е справил с 24, 23 не бил много сигурен. Много се бил затруднил с някои задачи от първи модул. Спомена 16? За 21  и 22 каза, че били твърде лесни и подходящи за първи модул, където пък имало напълно непознати за него типове задачи.

Общи условия

Активация на акаунт