СЕДМИ КЛАС - 65 тема

• 118 438
  • 1 911
  •   1
Отговори
# 585
Първо ти трябва да решиш какво искаш за детето си, а оттам нещата ще се наместят.

Аз си мисля, че първо детето трябва да реши. Той каза, че по бълг. има нужда от помощ и затова му я осигурих. По математика отказа. Предполагам, че сега осъзнава, че ако беше отделил няколко дни, те щяха щедро да му се изплатят.
Аз не мисля, че след 7-ми клас животът на едно дете се предопределя. Затова го оставих, сам да се справя, защото това също са уроците на живота. Ако не е немската, ще е френската. Ако не е СМГ, ще е нещо друго. Самата аз не мога да преценя какво ще бъде след 5-10 години, не знам той как ще се промени и какви ще са неговите интереси. може би ви звучи като изказване на човек без амбиции, може и така да е, но покрай мен е пълно с нещастни амбициозни хора.

# 586
Имате ли представа дали ще чакаме резултатите до 3ти или ще се смилят по-рано....???

# 587
На 3 след 17 часа...

# 588
  • Варна
На трети по това време.

# 589
Аз не мисля, че след 7-ми клас животът на едно дете се предопределя. Затова го оставих, сам да се справя, защото това също са уроците на живота. Ако не е немската, ще е френската. Ако не е СМГ, ще е нещо друго. Самата аз не мога да преценя какво ще бъде след 5-10 години, не знам той как ще се промени и какви ще са неговите интереси. може би ви звучи като изказване на човек без амбиции, може и така да е, но покрай мен е пълно с нещастни амбициозни хора.

[/quote]
Все пак, според мен, мястото, където учи човек точно в тези години и средата, в която се движи, предопределят живота му. Може би не на сто процента, но все пак. По мое време всяка гимназия в София даваше добра подготовка и добър старт. И все пак, тези, които завършихме езикови гимназии имахме едно по-друго самочувствие. Години по-късно дъщеря ми завърши 1 АЕГ и бях свидетел колко добре се развиха децата от класа и - всички до едно. За съжаление разликите между отделните училища се задълбочават...

# 590
 ина -бина , преглеждайки темата от 2-3 часа си позволявам да отговоря- няма да е преди обявения ден и час.
Код, не е Полименова, но пак е много добра . Школи бол- имам нещо предвид, но го обмислям.

# 591
Днес в училище се говореше, че може оценките да излязат още утре, а и класната потвърди, че има вероятност. Аз лично не вярвам, че ще стане

# 592
Благодаря,не мога да чета 3ч.назад...!Ако желаете отговорете ми,ако ли не...🙈🙉🙊

# 593
Благодаря,не мога да чета 3ч.назад...!Ако желаете отговорете ви,ако ли не...🙈🙉🙊
Ами тя ти е отговорила, само че ти не си я разбрала. Joy
През последните години не се е случвало да изпреварят обявената дата. Може да са публикували резултатите няколко часа по-рано, но на обявената дата.

# 594
  • София
Точно в седми клас се определя животът на детето за поне следващите 5 години. Аз не бих разчитала само на преценката на детето дали има или няма нужда от допълнителна подготовка, освен ако не е очеваден гений, който с поглед решава всичко и знанията някак Господ му ги е спуснал по вълшебен път. Ако децата можеха и имаха вярна преценка за способностите и нуждите си за нещо, за което нямат нито житейския опит, нито информацията, те нямаше да са деца, а щяха да са възрастни. То, много възрастни нямат преценка за децата си и какво се случва, което пък е най-тъпото, и после децата им сърбат попарата. Познавам деца, които не постигнаха високи резултати, въпреки че имат потенциала, само защото родителите им си питаха ушите и им беше по-важно да не се поддават на истерията, вместо да работят за интересите на децата си. После се сетиха, ама късно!Сбогом, Гергино, заекът минал баира!

# 595
  • София
Не вярвам, че има повече от 2-3 деца във всеки випуск на НЕГ, които са се готвили сами. А това е нищожно на фона на 180-190 деца.
Следващ фактор са учителите в училище. Моят син намрази математиката заради учителката си. Добре че беше жената, която идваше вкъщи тази година, за да не затъне съвсем.

# 596

[/quote]
В този смисъл бих искала да попитам има ли дете , чийто родители пишат в темата, което не е посещавало курс по БЕЛ или друга подготовка по предмета извън училище?
[/quote]

Има, има Simple Smile Дъщеря ми не е посещавала никакви школи и уроци. Подготовката и е изцяло на училищно ниво, да поясня обаче, че учи в МГ. Доволна е от работата си на всички НВО, физика - 5 (най-нелюбим предмет), всички останали - 6. По математика и по БЕЛ очаква около 90 т.

# 597
Съжалявам - цитатът не ми се е получил по-нагоре Embarassed Embarassed Embarassed

# 598

Все пак, според мен, мястото, където учи човек точно в тези години и средата, в която се движи, предопределят живота му. Може би не на сто процента, но все пак.

Аз също съм продукт на такава гимназия, но тъй като преди и след това бях учила в други "далечни" гимназии извън Б-я може би гледам по-лежерно. А може би и защото много рано останах без родители, които да ме направляват. И още хиляди фактори, които определят нашия живот...
Все пак средата е нещо относително-една част от децата са вътре благодарение на способности, други- на яко зубрене, трети-на яки връзки/пари, някои не са вътре заради стрес...

# 599
  • София

Има, има Simple Smile Дъщеря ми не е посещавала никакви школи и уроци. Подготовката и е изцяло на училищно ниво, да поясня обаче, че учи в МГ. Доволна е от работата си на всички НВО, физика - 5 (най-нелюбим предмет), всички останали - 6. По математика и по БЕЛ очаква около 90 т.

Мога да разбера, че може да се добие приблизителна представа за точките по математика, но как така смятате, че по БЕЛ ще има 90 точки, като 41 от общо 100 са  Shockedплод на субективна оценка?

Общи условия

Активация на акаунт