Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Детето ми повръща вода след хранене. Трябва ли да сменя млякото?
Какво да правя, ако педиатърът ми препоръчва да давам вода със захар на новородено?
Детето ми има обриви по тялото. Трябва ли да се притеснявам?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Детето ми повръща вода след хранене. Трябва ли да сменя млякото?
Повръщането на вода след хранене може да е нормално при бебета. Ако детето не повръща на фонтан след всяко хранене и не изглежда неудобно, няма нужда да сменяте млякото. Млеката против рефлукс могат да бъдат тежки и да причинят запек, ако детето не изпитва дискомфорт; следователно те обикновено не се препоръчват. Важно е обаче да наблюдавате реакциите на детето и да се консултирате с педиатър, ако имате сериозни притеснения.
-
Какво да правя, ако педиатърът ми препоръчва да давам вода със захар на новородено?
Даването на вода със захар на новородено не се препоръчва, тъй като може да навреди на детето. Водата не трябва да се дава на новородени, тъй като може да запълни стомаха и да няма място за кърмата или адаптираното мляко. Важно е да следвате препоръките за хранене на новородените и да потърсите съвет от друг педиатър, ако имате сериозни притеснения относно съветите, които получавате.
-
Детето ми има обриви по тялото. Трябва ли да се притеснявам?
-
Кога е подходящо да започна захранването на бебето и с какъв зеленчук?
-
Кога трябва да започна да захранвам бебето си и с какво?