За бебета и деца от 0+месеца- Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 98

• 25 603
  • 766
  •   1
Отговори
# 30
Явно някой педиатри не знаят за какво са учели.

# 31
Голяма драма с тая вода.. Аз също давах вода на новородени. Педиатърката само ме предупреди да не прекалявам, за да има място за млякото все пак. Няма да умре бебето, че пие вода. После като станат на 6м се пише по форумите "помощ, захранваме се, а бебето не иска вода"..

# 32
По колко вода на ден на новородено (1седмица)
Педиатърката каза преварена с малко захар за изплакване на устичката за жълтеницата но сега се разплака и му дадох да пие колкото иска и се успокой
Та нали няма да му навредя ако му давам по често?
Не оставяйте бебето да пие колкото иска вода, защото на тази възраст водата е за сметка на млякото. Тоест, ако пие много вода, ще бъде с пълен стомах, но гладно. Друг е въпроса, че вода със захар не се дава. Но ако ще давате, не повече от 50 мл за 24 часа. Кърмете често е моят съвет.

# 33
  • София
Педиатърката е Косева
Каза само след кърмене за да си изплакне устичката и за да се махне жълтеницата

# 34
Давай тогава само вода, без захар.
Няма нужда да се навлиза в спор за даването или не на вода.Аз не давам, само на кърма е и пак се изчисти бързо от жълтеницата.Честото сучене е ключа. Simple Smile

# 35
Моето дете като се роди беше с по-тежка жълтеница и се наложи в болницата да му правят фототерапия. Щях да го запиша при един педиатър, който заръча да даваме по не знам си колко мл вода със захар, на определени часовe (както и кърменето трябваше да е на определени часове според него), отделно глюкоза 10%, пак на определни часове. В крайна сметка реших да прекратя всичкото това нещо, защото щях да се побъркам със сметки кога да пие вода със захар, кога да суче, кога глюкоза, а то видиш ли - само спи. Пробвах да му дам 1 или 2 пъти вода със захар, почти неуспешно, а глюкозата въобще не я отворих. Дори бях пуснала тема във форума. Продължих като му давах да суче постоянно, когато поиска. Без вода и без плакнене. Наложи се още една фототерапия. Относно водата, започнах към 6 месец да я давам и до ден днешен си пие, всеки път щом предложим. Всеки решава кога да даде вода и каква, и що. До дете е, не се ядосвайте 🌻 Ето, моето не иска да яде все още както трябва, а трябва. 😐 Всеки с дертовете си 😁

# 36
Давах вода с малко захар, колкото иска да пие детето и жълтеницата не я усетихме. Никога не съм ограничавала детето да пие вода, с нормално тегло е и си изпива необходимите мл мляко.

# 37
Благодаря  момичета ,днес записах  час за друг педиатър.Аз също давам вода ,но много малко .По въпроса за захарта ,мисля ,че вода и захар е остарял подход по отношение на бебе .Защо трябва още от сега да го натоварваме със захар ,която всеки знае че е вредна !?

# 38
Педиатърката е Косева
Каза само след кърмене за да си изплакне устичката и за да се махне жълтеницата
Тази педиатърка да ходи да се снима някъде.
Нас ни изписаха и във вкъщи изкара жълтеницата.
Тя сигурно е като моята педиатърка.
За това ще я сменя.

# 39
  • София
Вода давам от новороден. Захар не и не мисля скоро да му давам (1г2м)

# 40
за новородено ни бяха казали след хранене ( кърмене в нашия случай) няколко капки вода в устата ( с капкомер в ъгълчето на устата).. това превантивно срещу гъбичките (млечница май им казват). следвахме го стриктно в началото и не сме имали проблеми.

на другата мама с детенцето с болки в гърлото... на нас педиатърът ни препоръча голанил.

# 41
  • Пловдив
Аз предлагах чиста вода от новородено. Жълтеницата не я разбрах /но едва ли е от водата, защото количството беше нюню/.

# 42
Това с водата против гъбички е страшен мит. Гъбички не се развиват просто така. Бебето трябва да се зарази от нещо, дали повърхност, дали от родилното. Кърмата е стерилна, няма значение дали си плакне устата след нея. Много лекари и акушерки го обясняват този чудо. Две деца имам не пиещи вода като кърмачета. Едното никога не е имало гъбички (7г), другото е на 4м, засега без гъбички. Но пък племенника, щедро пиещ вода, е с млечница. Да, бебето може да има гъбички, но не, защото пие/не пие вода. Гъбички с вода не се лекуват.

# 43
идеята май е че вероятността гъбичките да се развият много е когато в устата има остатъци от храна ( кърма, ам, захар). водата един вид изплаква леко тези 'остатъци'. иначе гъбички има най-различни и почти навсякъде.

# 44

Общи условия

Активация на акаунт