За бебета и деца от 0+месеца- Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 98

• 25 596
  • 766
  •   1
Отговори
# 45
  • Германия
Благодаря на мамите за препоръките. Колкото и педиатърката да иска, да се оправи детето само с нурофен, на мен сърце не ми дава да я оставя без лекарства. Та, взех най-лекото, което ми препоръчаха в аптеката. Джуниър ангин и Тантум верде. Има ефект сякаш. Снощи спахме цяла нощ.

Вода със захар не съм давала, не сме имали проблем с жълтеницата. Но беше кърмена на поискване.

# 46
Аз да споделя вчера сутринта й правихме Реваксина Синфлорикс.
И вечерта към 19 ч.дигна малко 37.2,
37.9.дадох пададол и спадна 36.9 в 21 ч общо всичко беше за два часа да знам че изобщо не е висока но тя често боледува и си викам айде пак се започна ...точно преди две седмици пак беше с т.🙂днес е добре
За гърло също Голанил,който питаше назад.Вече два пъти само това е пила,пръскаме де.Даже много си го харесва с едно мече е сладичко 🙂3пъти на ден по 2 впр.на изуст ги научих 😄😄😄Последно Херп ангина пак с Голанил.

Последна редакция: пт, 12 ное 2021, 08:52 от Mimi9999

# 47
Здравейте, мами.

От скоро съм мама, на момченце, което е почти на 40дни.

Притесняват ме следните пъпчици:

Има ги от около 3-4дни, обличам го с боди и ританки вкъщи и едно одеалце, вечер след баня слягам боди с къс ръкав и ромпър.
Дали е от претопляне това или нещо друго?

Другото което ме притеснява е, че втората седмица му излезнаха пъпки по челото и бузите, който преминаха в това

Ако някой се е сблъсквал с подобни обриви, нека сподели мнение и опит.

За момента няма как да посетим педиатър, единствения вариант е онлайн консултация..

Благодаря Ви предварително

# 48
Здравейте, мами.

От скоро съм мама, на момченце, което е почти на 40дни.

Притесняват ме следните пъпчици:

Има ги от около 3-4дни, обличам го с боди и ританки вкъщи и едно одеалце, вечер след баня слягам боди с къс ръкав и ромпър.
Дали е от претопляне това или нещо друго?

Другото което ме притеснява е, че втората седмица му излезнаха пъпки по челото и бузите, който преминаха в това

Ако някой се е сблъсквал с подобни обриви, нека сподели мнение и опит.

За момента няма как да посетим педиатър, единствения вариант е онлайн консултация..

Благодаря Ви предварително
Здравей .
Възможно е да е от претопляне..
Колко градуса е във вкъщи.
От къде сте.
Според мен може да се консултираш със Кожен лекар за бебчо.

# 49
За мен освен претопляне има още нещо. Не знам какво е качеството на снимките, но това синеене на кожата не ми се струва ок, отделно пъпките по лицето и скалпа са влошено бебешко акне и някакво замърсяване има. Намерете начин да отидете или личния лекар да дойде във вас.

# 50
  • Пловдив
Не съм специалист, но синът ми беше мега претоплен...според мен обривът по тялото е от друго.

# 51
Не съм специалист, но синът ми беше мега претоплен...според мен обривът по тялото е от друго.

Сега се консуртирах отлайн, от претопляне е..
А относно обрива на главата изписаха олио за крусти.

За тази възраст е било напълно нормялно, атопичен дерматит.

Казаха да сменя за известно време козметиката

# 52
  • София

Извинявам се че снимката е на обратно
Бебчо е на 1 седмица от сутринта е това не е навсякъде
На кърма е, роди се 4,125, 54 см яденпо 50-60мл през 3ч - +30мин
За тантум Вердето съм страшно доволна за баткото

# 53
Станислава, ако е за лющенето на кожата - нормално е при новородени, минава само без мазане.

# 54
съншайн, претопляне и/или бебешко акне и крусти според мен.
на каква температура държите бебока и как облечен?
при всички положения не трябва да се претопля бебето. на нас при акне и съмнения за претопляне ни казаха да държим температурата вкъщи на не повече от 20-21 градуса, но ние така или иначе такава температура поддържахме.
за бебешкото акне и крустите, обикновено препоръките са да не се маже с нищо, но хубаво да се мие ежедневно само с водичка.
крустите отгоре на главата може да се мажат с малко зехтин или бебешки лосион/мляко/олио да се размекнат леко преди къпането и после много нежно с ръка или четка докато се къпете отсранявате коричките. пъпките според мен са си акне. на нас ни казаха че най-добре с нищо да не мажем, но когато много се влошаваше пръсках с джинджира.

станислава, лющенето е нормално при новородени. памперсът ми изглежда ужасно стегнат обаче.

# 55
съншайн, претопляне и/или бебешко акне и крусти според мен.
на каква температура държите бебока и как облечен?
при всички положения не трябва да се претопля бебето. на нас при акне и съмнения за претопляне ни казаха да държим температурата вкъщи на не повече от 20-21 градуса, но ние така или иначе такава температура поддържахме.
за бебешкото акне и крустите, обикновено препоръките са да не се маже с нищо, но хубаво да се мие ежедневно само с водичка.
крустите отгоре на главата може да се мажат с малко зехтин или бебешки лосион/мляко/олио да се размекнат леко преди къпането и после много нежно с ръка или четка докато се къпете отсранявате коричките. пъпките според мен са си акне. на нас ни казаха че най-добре с нищо да не мажем, но когато много се влошаваше пръсках с джинджира.

станислава, лющенето е нормално при новородени. памперсът ми изглежда ужасно стегнат обаче.

Благодаря за отговора.

Нали знаете първото дете е опит-грешка, и най-вероятно инициативата е моя за по-високите градуси вкъщи.

Та това ни и препоръчаха- 22градуса, тънко е свободно облечен, козметика за Атопичня кожа за известно време, и някакъв крем за крусти..

# 56
Какво правите ако детето не иска да си прибере играчките?
Пръсна ги направи всичко в части кръгчета  и кофички и ми вика не няма 😩реве и вика няма.
Прибрах ги аз.
Прибрах 90%от играчките включително и тези които не искаше да си прибере.Днес няма да си ги получи.

# 57
Здравейте , едно въпросче към майките с момиченца, искам да купя количка за кукли🤨 но има толкова разнообразие от модели на най-различни цени.. вие какви сте купили. Гледам че има и дървени? На 13 месеца още не ходи, но може да бута. Чудя се , може ли мненир по въпроса 😍 благодаря

# 58
Нашата е от Джъмбо с Пепа пиг на плата пластмасова много кекава.Има сгъваеми най добре такава

# 59
Нашата е от Джъмбо с Пепа пиг на плата пластмасова много кекава.Има сгъваеми най добре такава

Да не би да е тази -   
https://www.igra4kite.com/product/peppa-pig-detska-kolichka-za-kukli-8146
Гледах такава 😂

Общи условия

Активация на акаунт