За бебета и деца от 0+месеца- Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 98

• 25 659
  • 766
  •   1
Отговори
# 60
След потрошени около 10 колички, мога само да кажа, че е по-добре да вземете по-скъпа, но да е метална и стабилна. На моите дъщери им трябват около 5 минути за да счупят количка от тези, които се продават в левчетата за по 10-тина лева. Даже на площадките не им давам да се доближават до тях след като веднъж купувах на едно момиченце.  Подариха ни такива, не че и те не са счупени вече, нонище стават за ползване и издържаха доста повече време.

# 61
  • Германия

Аз взех такава, но розова. Супер елементарна, обаче дъщеря ми си играе с нея вече 2-3 години, а сега е дребният и той я бута из къщи като горд баща 😂😂😂 няма чупене, няма скъсване, дори той сяда понякога в нея и чака някой да го бута ( а тежи 13-14кг)

# 62
  • София
Пръста ми минава през памперса и от днес минаваме на 2-ка 😊
Редакция :

Дано е и хранителна
Изяжда по 50мл и го държи 3ч

# 63
Нашата е от Джъмбо с Пепа пиг на плата пластмасова много кекава.Има сгъваеми най добре такава

Да не би да е тази -   
https://www.igra4kite.com/product/peppa-pig-detska-kolichka-za-kukli-8146
Гледах такава 😂
Да....не я купувайте

# 64
Мими, не бих дала контра, лично аз на много неща я научих без да искам, с пример, обяснявай, бъди търпелива, в такава възраст с Не е, обяснш й че заедно ще ги приберете или ти ще й помогнеш, също може да й обясниш,че играчките си имат място или че спят там ...нещо подобно, имаше в една книга, в която четох и такава тема

# 65
Пръста ми минава през памперса и от днес минаваме на 2-ка 😊
Редакция :

Дано е и хранителна
Изяжда по 50мл и го държи 3ч

Няма такова нещо като нехранителна кърма.

# 66
Здравейте, вчера бихме на бебка първи прием на ваксината срещу Пневмококи и на мястото на боцнатото е зачервено и стои като синина отстрани. Дали е нормално и трябва ли да го мажем с нещо?

# 67
Ето и част от темата в книгата

Биле, компрес с риванол.

# 68
Здравейте, вчера бихме на бебка първи прием на ваксината срещу Пневмококи и на мястото на боцнатото е зачервено и стои като синина отстрани. Дали е нормално и трябва ли да го мажем с нещо?

С нищо не се маже, ще отшуми. Следващия път може да пробвате да сложите кул пач след ваксина. При моите деца, с кул пач не се зачервяват на боцнатото.

# 69
ако е топличко мястото може и сега да се сложи кулпач. с нищо не се маже иначе, но ако стане по-зле, може да се консултирате с педиатъра.

# 70
Благодаря ви за пъговорите. Вчера й сложихме куул пач веднага след като я ваксинирахме, но явно много бързо го майнахме. Ще видя как ще е и ще действам според ситуацията.

# 71
Въпрос към мамите с опит в захранването - 5 месеца и половина добра възраст ли е за старт на захранването? Или да изчакам до 6 месеца? И с кой зеленчук е най-добре да се започне? Аз се колебая между тиква и картоф.

# 72
  • София
Няма такова нещо като нехранителна кърма.
[/quote]
Баткото не издържаше толкова време +това сега си е жълта

# 73
  • Пловдив
Аз дадох първо тиква, защото е по- приятна и сладка на вкус. Картофът е безвкусен и лепкав като е на пюре и доколкото знам не се приема добре като чисто първо пюре.
5 месеца и половина според мен си е навреме, ако прецените да започнете да захранвате. Аз лично започнах на четири и половина и не е имало никакъв проблем.

# 74
Ами май не е проблем да започнеш малко по-рано. Може да започнеш с тиква, тъй като повечето бебета я предпочитали. При нас дълго време картофът беше отхвърлян - с кърма, без, с предпочитано друго пюре - тц. 😁

Общи условия

Активация на акаунт