За бебета и деца от 0+месеца- Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 98

• 25 667
  • 766
  •   1
Отговори
# 75
Започнах на 5м и половина с тиква.

# 76
Също с тиква имаше проблем с акнето не акаше с дни затова с това започнах,на 5м

# 77
  • Германия
Морков, пащърнак, тиквичка също са добър избор за първо пюре. Като се има предвид че се започва с 1-2 лъжички, почвайте от сега ако искате. Или просто изчакайте още 7-10 дена, надали ще има проблем

# 78
+1 за пащърнака. Беше един от малкото харесвани от моето дете. Даже на мен ми хареса 😁

# 79
  • Германия
Ето тази имаме, от Кауфланд. Стабилна е.

Относно бебето с обрива. Не мисля, че е бебешко акне, баш претопляне е. Отделно крустите са се влошили. Не мисля, че без мазане, ще минат. Може би кожен, ще даде най-точното лечение. Ако се оставят така, може и да се разпространят още повече. Памперса наистина е много стегнат, но няма страшно. От скоро си мама, всички сме минали през този период. Помня, че звънях на поне две приятелки да се котсултирам, кое как се прави. Без паника, всичко ще се нареди.

Последна редакция: нд, 14 ное 2021, 08:12 от Meliiii

# 80
  • Пловдив
Захраних на 4++ с пъщарнак.

# 81
Добро утро мами, относно крустите със зехтин чист, след като омекнат с гребенче се почистват,  не използвайте измивен продукт известно време. Започнах захранване на около 5 месеца с двукомпонентни зеленчукови пюрета, след това плодови, пудинг и безглутенова каша.

# 82

Товя може ли да се изпалзва за гънките около крачетата като сменям памперса за подсушаване, защото са леко зачервени?

# 83
Какво трябва да може едно 8 месечно бебе? Имам чувството, че моето изостава малко с нервно-психичното развитие или си внушавам…

# 84
Мами, колко време мога да давам панадол за зъб? По веднъж на ден давам, вече 4 дни. Просто реве и реве и го боли. Има ли нещо друго за болка, което да давам? Досега 6 зъба не ги усетихме, но сега е много болезнено явно... Също така колко отнема да пробие костта? Педиатърката ни беше казала, че това е дефакто болезнения период, а не когато се показват през венеца.. Но колко трае горе - долу? Не знам какво да му давам да го облекча, гелчета не помагат тъй като сега пробива костта и болката си е "навътре", та.. Може ли съвет?

# 85
Индивидуално растат зъбите, при някои деца растат бързо и това облекчава процеса, при други се бавят и един зъб излиза примерно месец и повече, това са моите наблюдения.Аз лично не съм фен изобщо на това да давам Панадол за зъб, добре че не ми се е и налагало.Давала съм само Осадент пилули, дъщеря ми е с 19 зъба, остана 1, имало е рев и кривене, но се броят на пръстите на едната ми ръка, доста бързо излизаха и явно при нея бе късмет.Нормално е следващите напр кътници, кучешки да са по-болезнени, аз като видях колко са големи ...как да не боли... Именно при последните кътници имаше повече рев, имало е будене и рев, при 18тия един обед не успя да заспи дълго време, толкова силно рева...как ли не я успокоявах...добре,че бе веднъж, именно защото пробиваха за кратко време и не я е държало с дни.Пробвай с Осадетт, хвалят и Теета,Камилия.
Ще снимам от една книга за 8мия месец, но едва ли изостава, спокойно.

Последна редакция: сб, 13 ное 2021, 16:54 от Orion_Sagitta

# 86
  • София

Какво е изписано?

# 87
Прилича на Био баланс бейби и Еспумизан.

# 88
Орион, благодаря Blush като прочетох, прави всички изброени неща още от 7 месец.
Иначе попитах, защото вече мисля че трябва да знае някои предмети като го попитам. Има няколко книжки с животни, показвам постоянно, обяснявам, но все още не знае, а и бързо губи интерес, започва да ги яде Grinning
Не дава боц, не пляска с ръчички, ей такива неща..  но може би си е индивидуално.

# 89
Останаха й последните четири зъба и от няколко дни вечер към 17-18 е ад реве за всичко не може да й се угоди иска все гуш нз зъби ли са какво е това, а си тежи гледам да.съю седнала и така гуш
Как се казва тази книга 🙂и до колко години има описания,че наближава 2 и дали има смисъл да я търся
Панадол съм си позволявала в много редки случаи и не подред,вече като няма друго спасение и не сме спали...Бая тежко минаха първите кътници при нас

Общи условия

Активация на акаунт