За бебета и деца от 0+месеца- Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 98

• 25 692
  • 766
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Прилича на Био баланс бейби и Еспумизан.
Първото е ясно за коликите а второто?

# 91
Био баланс е пробиотик,еспумизан съм давала за колики аз
На 8м нямам мн спомен какво казваше малката но помня че беше изправена в кошарата и казваше мама,баба даааадааа😄😄😄Доста са малки за други сложни думи ей такива подобни папа,пипи едносрични по скоро.

# 92
  • София
Малкият е на 1г2м и още не знае кое какво е като животно Grinning всичко издава звука на магаре и е уа-уа. На 8м само е ял и късал книжки, другото ми идва прекалено амбициозно за тази възраст Grinning
Никога не е давал боц. Да пляска се научи към 9м без да му показваме, просто сам си почна. Към 10м си изпълняваше команди и познаваше доста предмети. Вниманието продължава да се задържа макс 1 минута на игра.

Охх за зъби дори не ми се коментира. Първите 8 излязоха без проблем. Ама тия кучешки е просто ужас. Нито го мажа, нито давам Панадол за зъбите. Просто обикаля и чеше венци на каквото хване. Вече повече от месец се мъчи...

# 93
Еспумизан капки са срещу газове.

# 94
Орион , коя е книгата с поуките ?

# 95
https://apteka.framar.bg/30070964/зайчето-което-иска-да-заспи-карл-йохан-форсен-ерлин-хермес

Мами някоя от вас чувала ли е за тази книга. Била една от най-продаваните в света. Пише че децата заспивали за минути😃

# 96
Бреййй чудо ако така лесно ставаше 😄някой да сподели ако я има

# 97
Бреййй чудо ако така лесно ставаше 😄някой да сподели ако я има

Да има много мнения в интернет, но да видим дали някоя мама от форума е запозната от близо 😃

# 98
Зайчето книгата не я знам,хихи

Книгата за поуките е тази

А Мими, има и 2ра част за над 2г

, но аз имам само тази за до 1г и да ти кажа половината нямах време да я чета, в един миг времето почна да лети, ама детето и без книгите си свърши каквото трябва за месеците, хаха
Та в тази връзка, Вивка, напълно нормално се случва всичко при вас, както и при другите бебенца, сигурна съм, толкова е индивидуално и толкова бързо се променят, сега като е минало 1г9м т.е 1г от това време, спокойно мога да кажа,че ще ги направят нещата просто в различно време, месец по-рано, по-късно няма значение, повечето ги направи след годинката, също първо казваше 1 животно, после пък кучето не казваше бау, а нещо гърлено и сдъвкано специфично лаене, но тя си го разбираше, изведнъж взе да наваксква много, тогава й дойде музата и много животни почна да произнася, кучето вече бе бау, взе да казва и всеки ден по някоя нова дума, важното е да говорите, обяснявате,четете, дори навън много неща да обяснявате и казвате,показвате,те слушат и събират инфо, когато са готови ще казват и думички, а и разбирането в началото е важно, на 8м са лепетни думи (мисля че така бяха).До преди месец казваше папа , но пипи не искаше, е, сега ги казва, просто въпрос на желание и момент, нещата си се нареждат когато правите което е нужно, без притеснения. Първо мина през период да тупа с ръчичка на нещата в книгата, после с един пръст ги сочеше, сега си отваря и понякога вместо да ме пита с Ъ ъ ъ, което знае си го казва и така, всеки ден се променят много.

# 99
Станислава, доколкото разбрах детето е на кърма.? Храни го на поискване и колкото иска. Понеже и някакви часове и мл гледах. Не гледай часовника въобще, довери се на малкото човече. Може да се свържеш с консултант по кърмене, ако имаш някакви затруднения с кърменето и да не цедиш, а да работиш върху връщането на бебето на гърда Simple Smile

# 100
  • Германия
На 8м помня, че нищо не казваше. На 10м каза баба и тата. Доста късно се научи да казва мама. Не се е изправяла дори. Първо проходи и след това пропълзя, научи се да става. Различни са децата.

# 101
Здравейте мами.
Сина ми е на 12+ От самото начало се съобразявах със него .
Не съм го будила за да яде през 3 часа.
Оставях го да спинка .
Изцяло се водя от него от самото начало..
На 4+ го захраних първо със тиква после пащърнак и така лека по лека си го захраних със почти всичко.
Сега гледа когато пия вода не зависимо дали е от чаша или шише иска и той.
Баща му взема солети да яде иска и той.
И така е при нас...

# 102
Много се чудя дали да взема инхалатор мече. Моля майките с по-големи дечица да кажат има ли смисъл? Ползва ли се при настинки този уред и има ли смисъл от инвестиция в него?

# 103
От каква възраст учихте децата да се хранят сами с лъжица? Някъде четох, че между 9 и 12м трябва да се започне, другаде пише след 18м. Моите са на 10 и половина и се чудя дали да почвам опитите, ама като знам какво мазане ще падне и отлагам още.

# 104
Много се чудя дали да взема инхалатор мече. Моля майките с по-големи дечица да кажат има ли смисъл? Ползва ли се при настинки този уред и има ли смисъл от инвестиция в него?
Зависи от какво ви боледува детето, дали е често и какъв ви е лекаря. Също дали ще приеме инхалстора или ще пищи и бяга. Има лекари, които не изписват инхалации или много рядко. Моята дъщеря е на 7г и позлвахме веднъж, когато беше на ръба на пневмония. Имам познати, ползват при всяка хрема, но според нашия педиатър, инхалация в неподходящ момент би навредила.

С лъжица започна да се храни горе - долу успешно на годинката, бързо се научи, не е имало грандиозно цапане.

Общи условия

Активация на акаунт