СЕДМИ КЛАС - 65 тема

• 118 358
  • 1 911
  •   1
Отговори
# 900
  • София
О, да. Децата "допущат" много лексикални и граматически грешки, а заместник-министрите направо блестят в ефира  Joy

Ооо, chochko, нищо не сте видели... hahaha Преди две години, когато имаше сгрешен въпрос в изпита по БЕЛ, МОН след многото шум излезе на страницата си с официално становище по темата, за разбирането на което  беше нужно много въобразжение... Неясен изказ, зле формулиран текст, пунктуационни грешки. Как не си го копирах тогава.. Все бисери на децата се мотаят из нета. А тези на МОН по нищо не им остстъпват.

До 13 точки за 3 не биха слезли. Вероятно 17-18. Thinking

# 901
Е как ще отбележат смайващи успехи при тези минус точки? Сега как ще изкарат образованието цъфтящо и идеално? newsm78 Или важното е ръст да има, пък в каква посока- детайли. Нали има ръст- УРААААА! Mr. Green
А затова защо системата генерира такива ефекти- нито дума. Когато една система е неефективна, по-лесно е да се подмени изцяло принципа и всичко останало, вместо да се кърпят дупки с кръпка върху кръпка. Същото е със НЗОК. Същите л...на.
И хванах непълно началото на разговора, за убития ученик. Стана ми противно- някой си титулован 4имал удоволствието" да се срещне с тях. По този повод? Удоволствие? А стига, бе!

# 902
http://mon7.mon.bg/7klas/
заповядай, Хортензия. Опа, това е от миналата година, сори. Не знам, дали ще е същата страница.

# 903
  • дядовата ръкавичка
Добро утро! Пожелавам ви в темата днес да валят само хубави новини  Hug! И дано резултатите излязат по-скоро, знам с какво нетърпение ги очаквате.

Да ви разсея малко с един въпрос: Дали има деца, които са посещавали школа "Регалия"? Ще ви бъда благодарна за отзиви - какви са задачите като сложност по математика и набляга ли се на разписването във втори модул; правят ли често преразкази (на РС казаха - през занятие, така ли е?), впечатления от преподаватели. Може и на лични.
Скрит текст:
Девойката ми спечели стипендия в Регалия и се чудя дали да я записвам. Бях се насочила към друга школа

# 904
  • СОФИЯ
Вмъкни Цитат

заповядай, Хортензия.

Благодаря за линка!

# 905
  • София
Дънди, никога не се знае. Може точно с цел да  позамажат двойките  да направят скалата такава, че и по-малко от 100 точки да носят пълно 6. Няма да е прецедент. През 2010 формулата беше такава, че и 98, и 99, и 100 точки носеха пълно 6. И при повече двойки такава стъпка изкуствено би завишила средните резултати.
Ние само си гадаем...

# 906
  • Пловдив
ra2, този път не каза, че образованието ни е цветущо. Напротив. Каза, че резултатите са по-ниски и съответно директорите и РИО трябва да направят добре анализ на резултатите на учениците си и да вземат някакви мерки. Особено за математиката. Това не се е случвало в последните години.  Peace

русалке, в последните поне 2 години показаха, че двойките могат да се замажат с читава формула, като се смъква долната граница. А в горната част разликата между 99 и 100 т. ще се промени с някакви хилядни. Все пак си мисля, че в МОН се понаучиха да правят матури и формули. Този година нямаше фрапиращи грешки във вариантите, по-скоро беше година на технически грешки.

# 907
  • Асеновград-Стара Загора-Шумен
Добро утро!
Умишлено не съм влизала до сега във темата, че и без това се напрягам.
Ваня Кастрева я хванах тъкмо от началото на разговора. И всъщност както Дънди беше ми казала преди, важно е нашите резултати да са високи, на общия фон.
Със нетърпение очаквам резултатите.  Praynig

# 908
Добро утро и от мен.

Хортензия, спрягаха се два линка. При мен са отворени и двата и ги рефрешвам от време навреме  Grinning

http://7klas.mon.bg/

# 909
Според мен е нормално всяка година да има повече 2-ки.

Част от нашето население, което се води, че ходи на училище расте непрекъснато и има желание да получи диплома, за да може активно да се включи в обществения живот. Като се има предвид, че задължителното присъствие за децата в училище(както и спазване на законите) е валидно само за половината от учениците(населението), резултатите напълно отговарят на нашата действителност.

# 910
  • София
Добро утро, дами!

Иска ми се да посрещна резултатите с по-голямо спокойствие и увереност, но и кафето ми горчи тази сутрин.
Не ми стига ангината дето ме мъчи, а и гърлото ми се е свило още повече от притеснение.

То е ясно, че резултатите вече не можем да променим, каквото са направили - това ще е.
В крайна сметка можем само да се молим и да вярваме, че всичко ще е наред.

заповядай, Хортензия. Опа, това е от миналата година, сори. Не знам, дали ще е същата страница.

kalinuccia , този е за 2014г., трето класиране  Wink

В сайта на РИО - София град ще го обяват по-късно

# 911
Да ви разсея малко с един въпрос: Дали има деца, които са посещавали школа "Регалия"? Ще ви бъда благодарна за отзиви - какви са задачите като сложност по математика и набляга ли се на разписването във втори модул; правят ли често преразкази (на РС казаха - през занятие, така ли е?), впечатления от преподаватели. Може и на лични.
Скрит текст:
Девойката ми спечели стипендия в Регалия и се чудя дали да я записвам. Бях се насочила към друга школа

Ние бяхме в Регалия. Доволна съм. Вярно днес ще проличи колко, но ако има грешки, то според мен не са в школата, а по скоро от мързел на дъщеря ми. Тя също спечели - беше на първо място по математика миналата година. Нямаше реално нужда от този курс, а само от българския. Все пак е в математическа паралелка и неведнъж съм писала, че това за мен ѝ е бъдещето (и нейното желание е СМГ). Но все пак реших да ходи и на курса по математика. Говорихме - според нея задачите, дадени на НВО, са били съизмерими с даваните в курса. Реално - решават много, описват, имат доста домашни, дискутират каквото не разбират. С нея ходеха и още деца от класа ѝ - всички са доволни.

# 912
  • София
Кастрева каза, че трябва учителите по БЕЛ да работят с децата в посока повече писане на текст, защото там се виждала голяма слабост.

В края на февруари се озовах на една маса с нея, беше ми много противна от изявите й по телевизията, а на живо ми направи много добро впечатление. Защо не й дадох визитка, защо не поисках нейни координати, за да поискам статистиката по-рано. Banghead

# 913
  • на майната си
Русалке, усмихна ми тегавата сутрин. През нощта няколко пъти рефрешвах 3 отворени таба Simple Smile.
Никаква няма да я свърша днес, а очаквам обаждане от крив клиент и не знам как ще ми се отрази на комуникацията - дано има благоразумието да е размислил Simple Smile.
Иска ми се да се свърши, но адски ме е страх от това, което ще видя на компа. Стискам палци за всички, ударете и вие едно рамо за тези, които са извън "форумските деца винаги успяват".

# 914
24 т. за тройка  newsm78 Това ще означава мнооооого висок процент на слабите оценки. Не вярвам. По-скоро си мисля, че границата ще е под 20 т.

Аз толкова се зашеметих от интервюто, че вместо да извадя 4 точки съм ги прибавила. Имах предвид 16 т. за тройка.  

Общи условия

Активация на акаунт